icon

Je rekonštrukcia naozaj také zlo?

pupavka234
26. apr 2024

S manzelom kupujeme byt, mame rozpočet aj na novostavbu, ale rozmyslame, ze usetrime a kupime starsi a zrekonstruujeme. Kazdy nas odhovara, ze nic nepojde podla planu, a hlavne tie nervy co su s rekonštrukciou su hrozne. Je to pravda? Ti, co mate skusenosti, naozaj je to take zle a kupili by ste radsej novostavbu?

Strana
z2
maryetta
27. apr 2024

Ano je 😂
Ale zalezi aj od toho aka velka rekonstrukcia. Ci ide o 100-rocny dom alebo napr 10rocny a iba nejake mini upravy. Tiez od toho ake mate podmienky. Ani novostavbu nespravis za mesiac.

Kazdopadne nove bude vzdy nove.

My sme kupili starsi. A pozemok k tomu. Lokalita vyhovovala.
Keby sme chceli novostavbu tak moooozno by sme uz byvali ale za raz tolko. My sme kupili za taku cenu ze keby sme chceli stavat tak mame zaplateny max pozemok. Mooooozno nejaky ten material. Ale zas pozemky co sme pozerali tak polovica z toho co mame teraz.
Prerobili sme to za pol roka. A 3roky uz byvame.
A vzdy nieco riesime. To hlavne ale napr okna strecha ostavali.
Ale elektrika. Odpady. Kurenie sme davali nove. Stierky. Niekde aj podalhy. Znizovali stropy. V jeseni sme zvonku zateplovali. Ale to su uz veci ktore robis aj v novostavbe.

luccija
27. apr 2024

@pupavka234 podľa toho čo chcete rekonštruovať či iba obklady, maličký, skrine jednoduchšie veci, keď aj vodu, elektriku tak to by som kúpila a už sa len nastahovat.A záleží aj od sumy

katka533
27. apr 2024

@zuzulka558 skoro , Trnava 😄

zuzulka558
27. apr 2024

@katka533 tam muž robil pri tescu tie novostavby ze otras jedno cez druhé vlhké a rýchlo nech sa predaju

modrykolibrik
27. apr 2024

Mi mame starsi domcek z 50 rokov po ciastocnej rekonstrukcii. V podstate si to len dorabame ale su to minimum dorabky. Krasny velky pozemok. Do novostavby by som nesla. Pred tym sme byvali v novostavbe a otras.

lakebabe
27. apr 2024

@pupavka234 moja mama kúpila dva roky dozadu byt v novostavbe po kolaudácii, bola jeden z prvých obyvateľov. Bytovka krásna nová, prvá zima všetci majú plesne všade, mama ani tak nie kúri malo poctivo vetra, ale ostatné byty dovi dopo, byt mi pripadá ako keby bol vyrobený z papiera, biedna izolácia, odhlucnenost narýchlo zbuchana bytovka za veľa peňazí.
Ja mam byt starý v tehlovej bytovke prešla som si dva krát kompletnou rekonštrukciou za posledných 15 rokov, ale byt je izolovaný odhlucneny, bytovka zrekonštruovaná, všetko prerobene a zhodli sme sa m, že to je úplne o niečom inom kvalitatívne, takže každá rekonštrukcia sa dá zvládnuť

majkamia
27. apr 2024

@pupavka234 my sme prerabali 2 byty ale ze kompletka elektrika voda plyn odpad burala sa podlaha robilo sa podlahové kúrenie, kúpeľne nové omietky proste všetko. Druhý krát už by som do toho nešla, jednak peniaze, jednak čas a jednak pokazil sa nám vzťah. Cize za mňa nie. Radšej novostavba.

bora0123
27. apr 2024

@pupavka234 my sme kupili starsiu novostavbu a prerobili, neľutujem, usetrili sme asi 100 000€ v porovnani s novostavbou v danej lokalite a mame to prerobene presne podla nasich predstav, s kvalitnymi materialmi 🙂 ale zalezi na vela veciach, aj na kvalite bytovky (ci ma nove vytahy, rozvody a pod.)
U mna bolo kriterium cislo 1 lokalita 🙂 darmo budes mat novostavbu ak to bude pri dialnici a kazdy vecer tam budu hucat kamiony 🥲 a cislo 2 rozloha, tie novostavby uz sa stavaju uplne pidi, trojizbak ale rozloha 70m²...

macatt
28. apr 2024

Ja mám starý byt v centre, nie v historickom centre, ale bytovka patrí medzi tie prvé.. už som si prešla všetkým, menili sa stupačky, fasáda, výťah, rekonštruoval sa vchod… bol buchot, neporiadok, prach…a ja som prerábala tiež všetko, stavalo sa jadro, menili sa okná, všetko viac menej za pochodu..každú chvíľku sme boli na Malte😀 pre mňa to patrí k životu😊 vždy keď sa takéto niečo malo robiť som pozerala inzeráty a túžila po novostavbe…ale tá lokalita, z balkóna vidím Malé Karpaty a západ slnka, skvelý susedia, steny hrubé, nepočujem nič, nemenila by som.. a tiež som kadečo počula o novostavbách, padajú lustre, plesne, to sa mne v starom byte nikdy nestalo.. Neviem či ušetríte na tom starom byte, ale v novostavbe,,vychytať muchy,, tiež bude treba…pozerala by som na lokalitu…ja by som za novostavbu nemenila🩷 držím palce

akinom0077
3. máj 2024

@pupavka234 kedze v mojom meste sa posledny bytovy dom postavil naposledy 1998 uplne vazne , tak som kupila starsi 3,5 izbovy byt v roku 2016 zrekonstruovala som ho podla seba bolo to skvele bavilo ma to. Kedze sme v tom case mali realitnu kancelariu mala som kopec inspiracii videla som 100- ky bytov, a mali sme majstrov aj cas za mna super mam vsetko podla svojich predstav mam skvelu dispoziciu aj lokalitu

akinom0077
3. máj 2024

@bora0123 presne tak Lokalita!

bora0123
3. máj 2024

@akinom0077 za mna zatial vsetky novostavby mali uplne odveci lokalitu, o Nuppu sa isli vsetci potrhat a pritom kusok od Hranicnej, na jednej strane obchvat na druhej Slovnaft, pre mna nemyslitelne 😅

harmancek70
8. júl 2025
@oriesocek

Nám sa rekonštrukcia extrémne predrazila.. počas nej sa ukázali viaceré chyby stavby a muselo sa riešiť viac ako sa predpokladalo, ušli sme na tehlu na kompletku,
ale aj betón pod podlahami bol zlý, nenosne priecky iba nalepené a zle ukotvene ... a to sme mali aj dobrú stavebnú firmu a aj separe stavebný dozor (odborníka)... takže my sme si užili...

@oriesocek mozem poprosit kontakt na vami overenu stavebnu firmu aj so stavebny dozorom? 🙏

oriesocek
9. júl 2025
@harmancek70

@oriesocek mozem poprosit kontakt na vami overenu stavebnu firmu aj so stavebny dozorom? 🙏

@harmancek70 nam rekonstrukciu robila v Bratislave firma SIBEX, boli sme s nimi spokojný, avsak je to uz cca 5 rokov dozadu. takze pokial sa im tam vymenili nejaky zamestnanci nemusi to platit 🙂 ale vtedy to bolo v poriadku. http://www.sibex.sk/

Strana
z2