icon

Je tento dom stará šopa na zbúranie?

20. feb 2023

Ahojte mám na vás otázku, je toto podľa vás stará šopa na zbúranie?

Je tento dom stará šopa na zbúranie?Je tento dom stará šopa na zbúranie?Je tento dom stará šopa na zbúranie?Je tento dom stará šopa na zbúranie?
dnld
21. feb 2023

@jamimo je to len ich hlúposť ísť s 285000€ do prerabky a ešte pred 8 rokmi, za 8 rokou by som svojpomocne ten dom aj zjedol. A mimochodom pred 8 rokmi keby to dali firme kompletne prerobit zo vsetkym aj strechou zateplenim atd tak prerabka by viac nestala ako 100 000 tak tych ďalších 100 000 sa niekde stratilo asi. Ako pocitam tak počitam ale nevychádza 😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
catherinah
21. feb 2023

@hugigugin co mas proti sivobielym bungalovom? 😃

elementissa
21. feb 2023

@lindusss2016 keby mám dom, tak mám moderný eko smart home. A čo sa týka interiérového dizajnu, tak nordicky minimalizmus. To je pre MŇA pekné bývanie. Keď vidím tieto preplnené miestnosti s kopou starého nábytku a kopou farieb, tak mám z toho husiu kožu. Autorka sa pýtala na názor. Keby som mala taký kúpiť ja, tak ho zbúram a na jeho mieste postavím nový. Mne sa nepáčia tieto obrovské "stokovce" z 50tych rokov. Ja chápem, že autorka sa sem prišla potlapkat po pleci, že je úžasný a dokonalý, ale keď sa pýta, tak musí očakávať aj úprimnú odpoveď, že nie každému sa musí páčiť 😑 a ako som napísala, keď sa páči jej, načo sa pýta cudzích ľudí na internete. Ja by som sa na svoj domov ostatných nepýtala. Mne sa páči, ja tu žijem, je mi tu dobre, neviem prečo by som si mala zvyšovať ego tým, že niekto iný mi bude ochkat nad tým, aký krásny

elementissa
21. feb 2023

@beata_k vieš o tom, že mať predstavivosť ako veci realizovať bez priečky, bez okna atď je špeciálny talent vďaka ktorému tu máme architektov a domových dizajnérov? Ten tvoj tón je hrozne vysmesny, v preklade "kopa ľudí nemá architektonické vzdelanie, looseri". Ty asi teda architektka budes (alebo dizajnérka) a možno si teda uvedomujes, že toto povolanie je o dosť lepšie platené ako taká predavacka v obchode. A ak nie, tak nahodou máš ako jedna z mála vlohy na to, čo ostatní nie (prečo to potom nerobíš?) a machrujes na nete aká je to prirodzená vrodená vlastnosť a tí ostatní tam úbožiaci, ju nemajú. Je iné skonštatovať "kopa ľudí nemá finančnú či informačnú gramotnosť", lebo na tú netreba žiaden špeciálny skill a tak, ako čítať a písať vie každý v tejto krajine, je to rovnaká všeobecná znalosť. Ale mať talent na architektúru a dizajn nie je všeobecná vlastnosť. Podme tu teraz urážať aj tých čo nemajú iné špecifické talenty (napríklad ja som tanečnica)- pff, kopa ľudí sa ani nevie udržať nad vlastnými nohami a zakopavaju sa na ceste, nie aby dačo seriózne odtancovali. Budeme tu mať hercov- pff, tí ostatní, to sú takí looseri, že nedokážu na seba zobrať charakter inej postavy a stvárniť ju. Doktori - pfff, kopa ľudí je takých looserov, že ani vymenovat všetky kosti a šľachy tela nevedia, telce jedny neschopné... Nedávaj špecifickú náplň práce na úroveň všeobecného vzdelania. Nie je

vevesh
21. feb 2023

@belllinka co je pre teba "nevynovene" -urobili novu dlazbu, novy obklad, vymena sanitarnych zariadeni a urcite nie v 90tych rokoch (moj odhad pred 10 rokmi maximalne).

A pre autorku- nie, nie je to sopa na zburanie. A coraz viac bude pribudat prerobenych domov, kedze momentalne stavba noveho vyjde viac ako prerabka. A ja mam tiez rada tieto starsie prerobene domceky- ma to urcitu individualitu.

miriam11
21. feb 2023

Lacnejšie výjde zbúrať a postaviť nový

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
21. feb 2023

Stara šopa? Videli niekedy sopu? Milujem staré domy, milujem sa prechádzať a obdivovať ich.. ja mám 13r dom, je postavený v klasickom štýle a keby som šla do RD ešte raz tak kúpim starý a prerobím len nutné veci.. milujem atmosféru starých domov, aj vnútro na pôvodných fotkách by som prerobila len trocha.. ja by som zase zbúrala tie škaredé moderné kocky 🤣 (pre podráždene, nie nebojte sa nešla by som ich reálne zbúrať, ale nepáčia sa mi jednoducho)

gabrielkaa
21. feb 2023

Ako ti to už viaceré napísali, šopa je úplne niečo iné. Dom je aj v pôvodnom stave obývateľný. My sme niečo podobne kúpili a prerabali, hoci dom bol v ‘95 kompletne perabany. Urobili sme to jednoducho ale podľa mna vkusne

gabrielkaa
21. feb 2023

Podkrovie- ten istý pohľad pred-po

bu1bu
21. feb 2023

Ak ste uz začali dokončíme to, bola by škoda to teraz tak nechať…
Moja sestra opravuje dom z 1900 a ver že až toto je výzva… na vsetko potrebujú súhlasy úradov, bojujú uz cca 6 rokov a koniec sa nečrtá…
Ja som skor za zrovnanie zo zemou a postavenie nového, osobne by som sa nikdy nepustila do prerábky starého domu. Ale ak vám to vyhovuje, financujete si to sami, kašlite na reči okolia a dokončíme to. Držím palce.

gabrielkaa
21. feb 2023

Kúpeľňa tiež jednoduchá, pôvodná bola tipicke 90 roky

mamula20
Odpoveď bola odstránená
deginko
21. feb 2023

Je úžasný,krásny,zachovalý, obývateľný...ak na toto niekto povie šopa má zbúranie tak je úplne mimo...a asi fakt nikdy nevidel dom na zbúranie ..

hugigugin
21. feb 2023

@catherinah alergiu. Murovane su cez ctrl c a ctrl v.

katka0123
21. feb 2023

@elementissa pises "keby mam", takze ty si tancujes v byte v Dubravke 🙂 Ale dom autorky by si zburala, hoci sama nemas ziadny dom. Architekti casto preferuju vratenie duse staremu domu, samozrejme zdravej stavbe, v existujucej zastavbe.

beata_k
21. feb 2023

@elementissa Ty si sa zle vyspala, ci co? 😆

oblecenie99
21. feb 2023

Určite nie je. Či sa oplatí prerábať, tak to závisí najmä od financií a predstáv. Ak máte veľmi špecifické predstavy, tak je určite jednoduchšie a lacnejšie postaviť úplne nový a máte to presne tak, ako chcete. Ak viete upustiť od nejakých vlastných nárokov, a ísť do kompromisu, tak aj tento je fajn. Mne sa páčia tie staršie domy, a pokiaľ zachováte tú pôvodnú architektúru, nebáchnete tam oranžovú či podobne farebnú fasádu, tak to môže byť veľmi pekne a vkusne... Ja som minule videla v ponuke jeden síce byt, ale zaujal ma veľmi veľmi zachovalý retro nábytok, bolo vidno, že to boli také "iné" veci už pred desiatkami rokov, a mne sa ten dizajn páči. Dokonca tam bola veľmi zachovaná kuchyňa, ja by som kľudne išla aj do renovácie tej pôvodnej. V jedálni mám 40 ročný stôl, ktorý môj manžel trošku zrenovoval, prebrúsil a nalakoval, ladí to so zvyškom nábytku a je taký, aký už určite nikde nekupim. Čiže ak sa sústredíte na to, že zachováte povodny charakter domu (90 percent ľudí to neurobí) tak to bude za mňa úplne super. Ale keďže je to váš dom, vaše peniaze, náš názor nech je vám úplne ukradnutý, hlavne, aby z neho bol najmä domov, váš domov.

zupka33
21. feb 2023

Heh ze sopa. Je to len starsi rodinny dom, no vyzera byt v celku dobrej kondicii. Ako isto to bude mozno rozsiahlejia prerabka, hlavne povymienat rozvody, vymenit elektriku, zateplit a podobne, no kazdy dom ma potencial

autor
21. feb 2023

@zupka33 tak plyn, kúrenie a vodu robil na komplet manžel tam sme dosť ušetrili a elektrika tu tiež robil známy lacnejšie 🙂 inak všetko robíme svojpomocne 🙂
@oblecenie99 našli sme dom čo nám vyhovuje takže do stien a výraznej prerábky sme nemuseli ist 🙂 a celkovo nám ide len o to maby sme mali zázemie a malý vlastnú izbu 🙂

jamimo
21. feb 2023

@dnld súhlasím a myslíme si doma to isté, faktom však je, že mali dve deti krátko po sebe, život v podnájme, dotyčný pracoval sám, platil podnájom, úver, všetko okolo. Prerábali všetko na komplet, elektrika, voda kúrenie, menili dispozíciu,vrch je úplne ináč, na tomto starom dome ak by to nechali tak, nemajú z vrchu žiadny priestor. Mali neskutočnú smolu na profesie, reklamácia strechy, okien (podotýkam že u firiem na odporúčanie, poznáme to ako to chodí však? ), to ich fakt zbrzdilo, nemohli pokračovať ďalej v prácach čo na to nadväzujú. Samozrejme že sa im to natiahlo v čase s financiách. Môj chlap doma tvrdí, že radšej stavať na novo, nové je nové. Aj tak sa starý dom musí prerábať na novo. Vlastne z pôvodného stavu ostanú len obvodové múry.

jamimo
21. feb 2023

@evamarek77 ten chlap bol na všetko sám, žiadny známy plynár, elektrikár... mali smolu na profesie, poznáme reklamácie a stavebné firmy na SR... oni mali fakt strašnú smolu. už mali aj úvahy že to predajú a pôjdu do bytu, no dom je dom...

autor
21. feb 2023

@gabrielkaa je to krásne 🙂 keď som bola dieťa tiež rodičia kúpili starší dom a prerobili ho zvnútra na nespoznanie

slniecko5
21. feb 2023

@gabrielkaa veľmi vkusna a citlivá prerábka, chválim 🤝. Robili ste si interiér sami, alebo Vám niekto pomáhal? Myslím koncept, nie realizáciu.

slniecko5
21. feb 2023

@gabrielkaa lebo ak sami, tak chválim dvakrát, máte s manželom cit pre dizajn.

jamimo
21. feb 2023

@elizabet173 je tam viac nešťastných okolností, ktoré ich zdržali v čase, náväzne na to narástlo na cene... píšem v príspevku nižšie. My za seba, ak by sme mali stavať tak montovaný doma a podľa seba, rozmiestnenie, orientácia, atď..

ahhola
21. feb 2023

@ankare
ankare

Včera o 21:17
Najhoršie je prerobiť starinu. Manžel je stavbár, tak vie, o čom hovorí. Stojí to strašne veľa peňazí a aj tak to nemáš nikdy tak, ako by si sama chcela. Určite je lepšie postaviť si niečo nové presne podľa seba.

1

Ja síce nie som stavbarka, len som renovovala 2 domy. Pri vašej filozofii nové... Nové... Nové... Búrať... Búrať... Búrať... By boli treba ešte 3 planéty... Pozemky už idú na úkor drzych developkarov, ktorí plundruju ornú pôdu a už býva len to indiánske...

Keď otráviš poslednú rieku a zničís poslednú zem, zistis, ze peniaze sa nedajú jest. 🌏