icon

Je teplovzdušná fritéza lepšia ako rúra?

17. okt 2025

V com su jedla z fritezy ine, ako ked by som ich robila v rure? Nie je to iba dalsi kram do kuchyne?

viestta
17. okt 2025

Su rovnake ako ked ich upecies v rure na teplovzduch. Princip je presne rovnaky, ventilatorom pohanany horuci vzduch prudi okolo jedla a pecie ho. Vyhoda je ak nepotrebujes naraz robit vela porcii, ale jednu, dve, tak nemusis rozpalovat velku ruru. Ked mas uvarit veceru pre 4 ludi, tak v rure to mas jednoduchsie

zmrzlinka2021
17. okt 2025

@anonym_autor friteza super, ak robíš 1-2 porcie

simik22
18. okt 2025

Ja vo friteze urobím v pohode 5-6 porcii pečených zemiakov .

martinmmartin
18. okt 2025

Ak vies po anglicky tak tu je presne vysvetlene ako je to presne to iste ako teplovzdusna len v mensom

https://www.youtube.com/watch?v=6h9JhW-m35o
marianarem
18. okt 2025

@anonym_autor Za mna je vyhodou rychlost. Vo velkej rure ked zaratam aj rozohriatie, tak trvaju niektore veci aj 3x dlhsie, kym sa upecu do rovnakej podoby.

autor
18. okt 2025
@martinmmartin

Ak vies po anglicky tak tu je presne vysvetlene ako je to presne to iste ako teplovzdusna len v mensom

@martinmmartin neviem po anglicky.. takze nekupovat, dalsia zbytocnost do kuchyne, ano?

martinmmartin
18. okt 2025
@anonym_autor

@martinmmartin neviem po anglicky.. takze nekupovat, dalsia zbytocnost do kuchyne, ano?

@anonym_autor Ak vyuzijes extra rychlu (predhriatie viac menej hned) malicku teplovzdusnu trubu tak to opodstatnenie ma

anonym_02f63f
18. okt 2025

Mám Tefal actrifry, mne sa páči že stroj mieša zemiaky počas celej doby, v rúre sa tak dobre nikdy nevydaria

simsalabim
18. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor u nas fici prakticky denne, takze ci toje pre teba zbytocnost, zalezi napriklad od toho, ako casto by si v nej chystala mensi pocet porcii... u nas bezne napr. par fornetti rano ako desiata do skoly, upecene maso k ryzi, hallumi do salatu... vsetko mensie veci, na ktore nemusis zapinat ruru alebo jedlo strazit na penvici.

ukgirls
18. okt 2025

myslis fritezu klasicku plnu oleja alebo modernejsiu -air fryer -teplovzdusna?

zuzanaete
18. okt 2025
@ukgirls

@ukgirls Jasne je napisane, ze teplovzdusna.

ukgirls
18. okt 2025
@zuzanaete

@ukgirls Jasne je napisane, ze teplovzdusna.

@zuzanaete ha som citala text a nie nadpis asi ked som si to nevsimla :-P

natalka13
18. okt 2025
@ukgirls

@ukgirls ta plna oleja je friteza lebo sa v nej jedlo frituje, to druhe friteza nieje. Nechaoem preco to tak niekto nazval

ukgirls
18. okt 2025
@natalka13

@ukgirls ta plna oleja je friteza lebo sa v nej jedlo frituje, to druhe friteza nieje. Nechaoem preco to tak niekto nazval

@natalka13 ano viem aky je rozdiel medzi air fyer a fritezoou- len som necitala nadpis iba text ;)

osky
18. okt 2025

To je teraz velky boom
A ano
Ak chces 1-2 porcie,moze to byt faj.
Kupila som,vybalila,zabalila a poslala spät.

V rure urobim toho viac naraz,dokonca viac roznych jedal naraz

Do teplovzdusnej fritez, extra filtre,aj ked si kuoim velku,stale je mala..
A presne.
Dalaie monstrum v dome....dakujem.
Mam skvelu ruru a vyuzivam ju efektivne.
Ak potrebujem male porcie,mam aj minirurku,ktoru vyuzivame najmä na prihriatie uz hotoveho jedla,ktore ma byt chrumkave...

biba_18
18. okt 2025

@osky vidíš, máš minirúrku. ona nemá…

rozculena
18. okt 2025
@osky

To je teraz velky boom
A ano
Ak chces 1-2 porcie,moze to byt faj.
Kupila som,vybalila,zabalila a poslala spät.

V rure urobim toho viac naraz,dokonca viac roznych jedal naraz

Do teplovzdusnej fritez, extra filtre,aj ked si kuoim velku,stale je mala..
A presne.
Dalaie monstrum v dome....dakujem.
Mam skvelu ruru a vyuzivam ju efektivne.
Ak potrebujem male porcie,mam aj minirurku,ktoru vyuzivame najmä na prihriatie uz hotoveho jedla,ktore ma byt chrumkave...

@osky keby som mala minirúru,tak ma sni nenapadne kupovať fritézu.

osky
18. okt 2025
@rozculena

@osky keby som mala minirúru,tak ma sni nenapadne kupovať fritézu.

@biba_18
@rozculena

Ano.myslim ze je to lepsia ,praktickejsia vec,ako ta friteza

margotka17
18. okt 2025

@anonym_autor my robíme vo friteze často hranolky, rôzne zapekaný chleba a pečiva so syrom, šunkou, stehná tam upečiem rýchlo, no máme ju krátko, ešte sme všetko nevyskúšali, aj koláčiky s tvarohom z lístkového cesta boli super chrumkavé 👍. Všetko je rýchlejšie hotové, kým sa rúra rozohriala, tak tu už vyberám z fritezy.

anonym_9be2af
19. okt 2025

@anonym_autor za mňa je friteza super praktická, všetko rýchlo, bez oleja, mäso nie je suché, chlieb chrumkavý za 2 minúty, atď. Netreba prehrievať.

bielasovicka
20. okt 2025

@anonym_autor ja robím skoro všetko v teplovzdusnej. Je síce pravda ze som sama, tak veľa toho nevarím.

misanthropicdann
22. okt 2025

@anonym_autor pre nás bola teplovzdušná fritéza vyhodené peniaze a kram co zaberá miesto.
Možno ak si potrebuješ rýchlo pripraviť 1 porciu je lepšia ako rúra, ale za mňa zbytočnosť.
Okrem toho nikdy sa mi nepodarilo v nej pripraviť rovnako dobre jedlo ako dokážem v bežnej rúre.

inaemre
22. okt 2025

My sme doma 4. V pohode v nej navarim obed pre 4 osoby. Pouzivame denne. Vlastne odkedy ju mam tak ruru pouzivam uz len na pecenie kolacov. Ale manzel minule robil aj cookies v tom 😄
Je to ovela rychlejsie, efektivnejsie, chutnejsie a spotrebuje menej elektriky.

bibi33
22. okt 2025
@inaemre

My sme doma 4. V pohode v nej navarim obed pre 4 osoby. Pouzivame denne. Vlastne odkedy ju mam tak ruru pouzivam uz len na pecenie kolacov. Ale manzel minule robil aj cookies v tom 😄
Je to ovela rychlejsie, efektivnejsie, chutnejsie a spotrebuje menej elektriky.

@inaemre tiez sme 4 a zvazujem kupit dvojsuflikovu philips... pozerala som na youtube a IG kopec receptov,co sa tam da robit a dufam,ze vyuzijem naplno😅👏🏻

inaemre
22. okt 2025
@bibi33

@inaemre tiez sme 4 a zvazujem kupit dvojsuflikovu philips... pozerala som na youtube a IG kopec receptov,co sa tam da robit a dufam,ze vyuzijem naplno😅👏🏻

@bibi33 ano presne tu mame 🥰
Tie 2 sufliky roznych velkosti su super lebo dokazes urobit napriklad maso + prilohu naraz.
Alebo ked robim napriklad cisto zeleninu tak mi staci ten mensi suflik.

inaemre
22. okt 2025

A v tomto rocnom obdobi u nas letia pecene gastany. Z teplovzdusnej fritezy lepsie ako z vianocnych trhov 😍