Je trápne brať vysávač na splátky?
Chceme ísť do nayka.. už dlho mám vysnívaný vysavac dyson v15 .. a teraz tam majú že na splátky na 6 mesiacov bez akéhokoľvek preplatenia bez akontácie ..
akurát mi je trápne to tam povedať že na splátky.. 🤦🏻♀️ prosím poraďte mi odhodlať sa 😅 jasne že mam peniaze si ho zaplatiť aj naraz, ale príde mi lepšie po 100€ mesačne 6x ako toľko vyhodiť naraz
Ja som tiež kupovala práčku na splátky, hoci som na ňu mala, presne z tohto dôvodu, že mi ju dali na 6 splátok bez navýšenia. Tak načo by som mala dať naraz peniaze? Vôbec nič na tom nie je
nie a ked mas 0-love navysenie, je to uplne super. Len pozri mozne akcie, cashback atd... este pred nakupom, ci nevies vyuzit a najst lepsiu cenu. K znacke a spotrebicu sa nevyjadrujem, ale cokolvek kupit s nulovym navysenim ak je cena v pohode (lebo aj to moze niekde byt, ze sice daju nulove navysenie, ale vyssiu cenu) sa oplati. Ja som tak kedysi davno nakupila pracku, chladnicku.. vdaka tomu som vo svojich zaciatkoch dokazala kupit kvalitnejsi spotrebic aj pri nizkom prijme :D
Vies, Euro dnes je viac ako euro zajtra ;)
Ale co mate z tch penazi? Mate ich niekde investovane? Lebo ak len na beznom ucte, je to ciste oen subjektivny pocit, ze naraz minues vela penazi. Lebo ich minies tak ci tak😀 ja som opacna, chcem vsetko mat vyplatene naraz a mat pokoj😀kiezby som to tak aj s hypotekou zvladla v dohoadnej dobe, to by bolo sveta zit
@majlo1234 dobre, ale napr ta hypoteka je stale najlacnejsi peniaztek.. a ty vies tie peniaze hadam vyhodnejsie pouzit... ci mas ich taky dostatok ze si aj uzijes, aj usetris, aj poplatis vsetky dlhy? AK ano, tak nie je o com... 🙂) jasne, najlepsie vsetko mat vyplatene a dostatok finanncii na vsetko aj usetrene.
@hellwant 0% navýšenie akurát ze samotná cena bude navýšena o úroky ktoré by inac zaplatila, väčšinou som nasla nižšiu cenu na iných eshopoch keď som čosi potrebovala oproti 0%mu navyseniu
ja som tiez dyson kupovala pred par rokmi na 24 splatok, nechcelo sa mi vyhodit 600 eur naraz
Nie je na tom nič trápne. Tiež sme mali na chladničku 350 eur a kúpili sme ju na splátky v nay.
@valikasikulova v nay stojí 687€ a v iných eshopoch stojí 610-640
https://www.nay.sk/dyson-v15-detect-absolute-20...
https://vysavace.heureka.sk/dyson-v15-detect-ab...
Ja som tak kúpila práčku a sušičku. Bolo mi blbé vysoliť naraz toľko peňazí z nasporených. A chcela som konkrétnu značku a konkrétne parametre, nie najlacnejšie. Nebolo mi z toho blbo. Už som aj zabudla, nebyť tejto diskusie 😅
Podarilo sa, máme ho 😍
@valikasikulova to áno len nie vždy.
Ja osobne som proti braniu veci na splatky. Radsej si na to našetriť a ked na to nemam,hladam variantu v cenovej relacii,na ktoru mam. Ale zase vela ludi tak zije,ze si beru spotrebice na splatky. Trapne to nie je. Len je to zavazujuce.
@maranco inak ten prvy.. napr ma plna penazenka este aj cashback 3,8%... cca 23eur ak je niekto setrny :D ale teda nemaju splatky 0...
@simca06022011 u mna je momentalne hypo viac ako polovica prijmu, kebyze ju mam vyplatenu, zijem si ako kralovna, chapes😀 inak teda peniaze vyuzivam len na potraviny a domacnost moˇentalne
@stellarstar aj my sme mali 2tisicky na nový počítač a predsa sme zobrali na splátky keď tam bola 0% akontácia.. co je na tom za problém keď človek nepreplati. A niekto ozaj chce taky drahší vysávač tak si to vezme na splátky
@mimuska328 autorka preplatila na vysávači 80€
Do budúcna zamestnanci nay práve majú z tých služieb ako predĺžené záruky, poistenie, splátky províziu. Teda s radosťou podajú žiadosť a je im jedno na čo a v akej hodnote.
Nie je to trápne a oni to tam absolútne neriešia. Chod a kúp si svoj vysávač, sama by som to riešila rovnako.
Ak je to bez navýšenia, tak je úplne v poriadku to zobrať na splátky, veď inflácia v tomto prípade hraje vo váš prospech. S navýšením to už je divné, aj keď uvedený Dyson V15 je dosť drahý stroj. Podľa mňa by každý dospelý človek mal mať toľko finančnej zálohy, aby si v prípade potreby vedel kúpiť vysávač, práčku, atď.

Normálne využi situácia ak ti to je lepšie pol roka dávať 100€ . . Nemáš sa prečo cítiť trápne