icon

Je vetranie počas zatepľovania paneláka škodlivé?

janulkaa82
4. apr 2025

Chcem sa skusit poradit, zatepluju nam panelak, prave okolo nasich okien, v dobrom duchu som vecer otvorila okna/ventilačky, ze nech sa izby vyvetraju ked boli okna cely den zavrete. Sietky sme museli vymontovat. Az po chvili ked som zbadala, ze v byte lietaju chumaciky, tak som letela zavriet okna.
Prosim Vas, moze to byt nejak skodlive, nebezpecne pre zdravie?
Dakujem vopred za info

mimaapeto
4. apr 2025

aké chumáčiky? nejaký peľ? pokiaľ nie ste alergici je to ok...

thirstymonk
4. apr 2025

@mimaapeto Asi chumačiky mineralnej vlny...
No zrovna najzdravšie to nie je, ale ani z toho hneď nedostaneš rakovinu, ani nezomrieš. Je to podobné ako azbest. Robia okolo toho scény, ale poznám xy robošov, čo robili celý život s azbestom bez respisratora a žiju.

janulkaa82
autor
4. apr 2025

Chumaciky vaty, ktoru lepia na panelak, ktorou zatepluju

janulkaa82
autor
4. apr 2025

@mimaapeto Chumaciky vaty, ktoru lepia na panelak, ktorou zatepluju

nuci616
4. apr 2025

Radšej by som nevetrala, škodiť to asi neškodí, keďže s tým normálne pracujú, ale bordelu budete mať doma dosť. Však aspoň na jednej strane sa vám dá vetrať, či?

janulkaa82
autor
4. apr 2025

@nuci616 Ano, sak z tej strany uz okno neotvorim. No som si to neuvedomila... Ja len ze tie ciastocky co naleteli dovnutra, ci to moze nejak uskodit

viestta
4. apr 2025

@janulkaa82 skodlive to nie je, ale neprijemne. Treba vsetko povysavat

sisska96
4. apr 2025

Len nie že sa Vám pleseň netvorila ak nebudete vetrať..... no to je celé zle to zateplenie panelákov, samé plesne všade

viestta
4. apr 2025

@sisska96 nie, to nie je o zatepleni. To je o tom, ze ludia nevedia kurit a vetrat.

sisska96
4. apr 2025

@viestta To neviem prečo ale vidím aké plesnivé sú väčšinou tie paneláky.... normálne čierne

viestta
4. apr 2025

@sisska96 zvonka alebo zvnutra? Zvnutra je to, ze sa nevetra spravne a ked zateplenie uzavrie vlhkost zabudovanu v stavbe, tak ta sa moze odparovat len dovnutra. Ale to staci dobre vetrat po jednej zime je po probeme. Ak zvonka, tak to nie je plesen, to su riasy a prach, ktore sa na omietke uchytili. Obzvlast nachylne su na to akrylove omietky, ktore ani dazd dobre neumyje, preto sa teraz uz davaju silikonove omietky, ktore su "samoumyvatelne".

rozculena
4. apr 2025

@janulkaa82 nám zateplovali,ale žiadnu vatu tam nedávali

sisska96
4. apr 2025

@viestta hej zvonka vidím strašne veľa čiernych fasád. a aj zelených

viestta
4. apr 2025

@rozculena dnes sa uz zatepluje mineralnou vlnou, od polystyrenu sa u bytoviek upusta, lebo z poziarneho hladiska sa moze pouzit len do druheho nadzemneho podlazia

rozculena
4. apr 2025

@viestta no neviem,toto je 13poschodový a zateplovali pred 3rokmi....

janulkaa82
autor
5. apr 2025

@sisska96 myslela som nevetrať iba počas tej doby ako budú pracovať.
Inak vetrame stále a casto