Jednoizbový verzus dvojizbový byt
Ahojte poradíte mi? Bývam v 1izbovom byte ktorý mi už nestačí lebo uznávam kde dávať veci a bývame v ňom 2 dospelý a 3 deti. Izba má len 31m2. Platím 200 za nájom. Mam však možnosť žiadať aj o väčší 2 izbový byt ktorými cca 55m2 ale nájomný bolmozno 320. Priateľ s tým nesuhlasi vraj ho nepotrebujeme ale na zmluve som ja. Co by ste robili vy
On ma všade znamosti. Všetok majetok prepisala na mamku a on zdokladoval na súde že nemá z čoho platiť. Platí len 10 aby neskončil vo vezeni. Nepohnem s tým pretože ma všade známych q vybavil si to tak ze keď chcem výživné nemám nárok viac žiadať keďže chudáčik nemá z čoho úrady neriešia že ja z tých 30 mam osadiť,nakŕmiť deti.
Blbost, je stanovene minimalne vyzivne a pod tu sumu by mu ziadny sud neodklepol nic.
ty tomu asi nerozumieš, že? Existuje niečo také ako Zákon o rodine a ten hovorí, že výživné na dieťa nesmie byť nižšie ako 30% zo sumy životného minima stanovené na aktuálny kal. rok.. Čo znamená, že on nemôže platiť menej ako mu káže zákon. Túto sumu - musí svojmu dieťaťu zasielať aj bezdomovec - obrazne povedané. A na to nepotrebuješ ani rozsudok súdu - toto výživné dieťaťu patrí zrovna na základe tohto zákona (ak je otec uvedený v RL dieťaťa) a dokonca ak ho neplatí veiš podať na poícii TO na neplnenie si povinnej výživy "bez rozsudku". Že známosti všade....to určite!!!!!!!!!
@alenah31 Presne toto iste hovorim aj ja a kedze autorka pise co pise, asi tam nebude vsetko s kostolnym poriadkom a ktovie, kde je pravda...
@kinderzwillinge veď práve. A tie známosti všade ma dostali - to musí byť iné "zviera" keď má také známosti, aby platil len 10€.
@alenah31 ved to píšem. Riešila som to ale povedali mi však platí posiela nech neriesim no reálne mi tie peniaze nedáva. Ma všade veľa známych ktorý mu všetko vybavia ešte aj z väzenia ho dostali za pohlavné zneužívanie syna a je to vporiadku. Ja nič nemôžem.
Kto ti povedal, ze plati a nemas riesit ?? Napis nam sem meno toho cloveka, lebo toto ma vazne zaujima
Tak podaj sťažnosť na zaujatosť súdu,nech tvoju žiadosť riešia v inom okrese, porad sa na upsvare,aj tu je skupina právna poradňa,
@alenah31 ved práve ja som urobila chybu ze som si vôbec s ním začala lenže to som nevedela v akých kruhoch sa pohybuje. A keď som to zistila už bolo neskoro
@kinderzwillinge samozrejme, ze jej nikto nic take nenapisal. Len je zrejme jednoducha a nevie si nic poriadne vyriesit a vybavit.
neverím ti ani slovo - radšej si vymaž tému. Zachádzaš priďaleko. Ak toto niekto pošle adminom, ktorý vedia kto je za touto anonymnou témou a tvojím nickom a posunú to ďalej - máš vážny problém. Niečo podobné tu bolo pol roka dozadu.....kočku riešila polícia.
@mariejenka ja som rada ze sa mi podarilo s deťmi od neho utiecť. Mam utajenu adresu a škola ma z úradu zakázané vydať komukoľvek deti bez toho aby som ako matka ich o tom upovedomila
@kinderzwillinge už je tu aj zneužívanie dieťaťa a dostali ho z basy - že dovi dopo. Vypínam upozornenia.
Fuuuu mne by aj 2-izbak bol malo 😳 a nie. Nie som narocna. Mame momentalne domcek 3-izbak a je to akurat. Resp planujeme ak nahodou v buducnosti podkrovie. A to tiez mame 3deticky.
Kazda skola ma zakazane vydat dieta komukolvek, to je dnes standart
Rovnako ti neverím, nikto z úradníkov by si toto navzal na triko,ze bude vysekavat dilinka z platenia vyzivneho .ty máš oveľa väčší problém ako bývanie v 1.izbaku, a to zly výber partnera...a tohto čo máš teraz. Lakomec a nezodpovedný. Hlavne ze ma sex, v izbe kde spia 3 deti. Upriamiť pozornosť na deti! Žiadať co im patrí
... a preco by to skole nariadoval - zakazoval urad ?? To moze iba sud.
A určite bol úžasný, milý a zmenil sa až po treťom dieťati. Ja neviem, ale niekedy žasnem, koľko detí sú ženy schopné urobiť si s totálnym hajzlom...no a terajší priateľ by mal sám chcieť väčší priestor.
@anelehka Otazne je, ci ma vsetky 3 deti s jednym muzom...
A ci vobec nejake deti ma, lebo toto vyzera, ze sa nejaky pubertiak nudi
@kinderzwillinge aj to je možné
Máme susedov, bývajú 8 v 1-izbovom byte. Z toho je seniorka leziaca, ma posteľ v kuchyni. 5 deti plus 2 dospelí v izbe.
Taraš zu dve na tri. Aj keby bol Fico jeho brat, nemôže platiť 10 eur a ak na to nemá tak existuje náhradné výživné. Jasne, jasne dostali ho z basy a ešte Studenková na 45 rokov. Netáraj prosím ťa
@kinderzwillinge myslím, že toto by ani puberta nenatarala
No keď vám netreba väčší byt, tak nech odíde. A bude vám možno stačiť. V každom prípade sa nenechaj ovplyvňovať názorom nezrelého človeka, ktorý pozerá len na seba. Že sa stará o deti ako o svoje. Ani náhodou. Keby sa staral, tak mu záleží na ich vývine, nebolo by mu ľahostajné, že nikto nemá súkromie, že deti spia v jednej miestnosti kde on s ich mamou. No takého by som si na krk nezavesila.
@kinderzwillinge Uplne nie. Ale s tym maju skusenosti len niektori ludia, aj ked je vseobecne zname vyjadrenie, ze vyzivne je na prvom mieste.
Och, ja dúfam, že toto je vymyslené. Ak nie, tak chúďata deti. Spomínať na detstvo tak, že museli spať v jednej izbe s cudzím chlapom, že sa hanbili priviesť si domov kamaráta/kamarátku, že ich otec údajne zneužíval a mama očividne keď sa rozdával rozum tak stála niekde úplne inde… sorry, ja takto nezvyknem, ale nedalo mi… o pol roka tu autorka napíše, že je tehotná, medzitým si zaobstarali ešte dvoch psov a jednu mačku a priateľ prišiel o prácu a bije ju. Bože moj, ako toto niektorí ľudia dokážu?