icon

Kam umiestniť figúrku Luskáčika v domácnosti?

16. nov 2025

Dievčatá všimla som si, že v obchodoch je veľa figúrok 15 - 20 CM Luskáčikov. Kde všade ich viete položiť, aby to nekričalo . Uvažujem, že by som si ju kúpila. Ďakujem za tipy.

anonym_7f6b53
16. nov 2025

@anonym_autor do chladnicky?

anonym_10f815
16. nov 2025

@anonym_autor Ideálne na balkón, nech to nikto nevidí.

anonym_47c9ec
16. nov 2025

@anonym_autor do poličky, na kuchynskú linku, na parapet, na stol ako dekorácia.. len nech toho nie je moc vsade

autor
16. nov 2025
@anonym_47c9ec

@anonym_autor do poličky, na kuchynskú linku, na parapet, na stol ako dekorácia.. len nech toho nie je moc vsade

@anonym_47c9ec Ďakujem za normálnu odpoveď. Som skôr minimalista mám iba Betlehem pod stromčekom a adventný veniec na stole a výzdobu z vonka na oknách.

autor
16. nov 2025
@anonym_7f6b53

@anonym_autor do chladnicky?

@anonym_7f6b53 Čakala som aj takúto odpoveď, lebo,vždy sa tu niekto nájde kto musí byť uštipacný. Prajem peknú nedeľu.

anonym_47c9ec
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_47c9ec Ďakujem za normálnu odpoveď. Som skôr minimalista mám iba Betlehem pod stromčekom a adventný veniec na stole a výzdobu z vonka na oknách.

@anonym_autor Za mna je to pekne milé, keďže mame malé deti, tak tie sú z nich namakko. Ale vie to byt veľmi pekná dekorácia

anonym_3fc2ce
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_7f6b53 Čakala som aj takúto odpoveď, lebo,vždy sa tu niekto nájde kto musí byť uštipacný. Prajem peknú nedeľu.

@anonym_autor načo hľadáš silou mocou miesto pre každý gýč?

sszuzu8
16. nov 2025

Bud ho mam položeneho vedľa televízora alebo vedľa vianočného stromčeka 😃 ale väčšinou je v barbie domčeku 😅 nemusím písať dôvod 😅

viestta
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor luskacika cely rok do kuchynskeho suflika s vareskami a luskat s nim orechy. Teda ak je to naozaj luskacik, nie nejaky gyc. Gyc by som ani nekupovala

a0
16. nov 2025

Ja mám veľa vianočných postavičiek a mám to asi všade 😂 vrátane kúpeľne. Ale ja mám obrovskú obsesiu na Vianoce. Ale najčastejšie parapety, konferenčný stolík, len tak v rohu miestnosti…. 🙂

anonym_4f4cb3
Autor odpoveď zmazal
anonym_4f4cb3
20. nov 2025

To nemyslis vazne tuto otzaku ze?

ejanjelik
20. nov 2025
@anonym_3fc2ce

@anonym_autor načo hľadáš silou mocou miesto pre každý gýč?

@anonym_3fc2ce Vianoce sú gýč

moonlight1210
20. nov 2025

Pozri si pinterest ako inspiraciu, ako ho ladia a kam davaju druhi.

Ale ak si to sama od seba u seba doma nevies predstavit, kam by si to dala, tak to nekupuj. Ber to ako intuiciu.
Naozaj.

dianaaaaa
20. nov 2025

🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦

anonym_470b25
20. nov 2025

Nikam. Toto je za mna tak nepekna figurka,ze si ju viem predstavit len na polici v obchode. Je tolko krajsich vianocnych postaviciek.

staryjarec
21. nov 2025
@a0

Ja mám veľa vianočných postavičiek a mám to asi všade 😂 vrátane kúpeľne. Ale ja mám obrovskú obsesiu na Vianoce. Ale najčastejšie parapety, konferenčný stolík, len tak v rohu miestnosti…. 🙂

@a0 Vždy obdivujem pred Vianocami v obchodoch to množstvo všelijakých ozdôb, rôznych postavičiek. Viem si živo predstaviť, ako to u vás vyzerá. Mne sa to páči, aj keď niekto nad vami to bude považovať za gýč. Ja mám pár trpaslíkov, aj luskáčika, ktorý nelúska a dokonca aj Mikuláša.

anonym_207be5
21. nov 2025

Popravde nic horsie som nevidela ako tuto figurku, ide z nej strach.

a0
Autor odpoveď zmazal
solvina88
22. nov 2025

Ten luskacik to je akoze symbol niecoho?

zuzana76
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja mam luskacika na parapete na okne, takeho vyrezavaneho z dreva

zuzana76
22. nov 2025

@anonym_autor ja milujem Luskacika, aj rozpravky, aj balet a preto mam aj figurku, jedinu vianocnu, inak potom ako dekoracie len vianocne ruze a kaktusy a stromcek mam ozdobeny len sklenenymi ozdobami

zuzana76
22. nov 2025
moonlight1210
22. nov 2025
@solvina88

Ten luskacik to je akoze symbol niecoho?

@solvina88 luskanie orechov cez zimne obdobie = dreveny luskacik na orechy bol teda casto pouzivanym nastrojom.
Takze sa cisto prakticky nastroj zacal upravovat aj do vizualne zaujimavejsej ozdobnej podoby. Panacik, co “rozhryza” orechy, k comu najskor inspiroval jeho tvar.

Nasledne vznikla v Nemecku rozpravka o Luskacikovi, ktora zacina prave tym, ze dievcatko dostane panacika luskacika na Vianoce ako dar.

Nemecku rozpravku prelozil Alexander Dumas do francuzstiny, ale dal jej skor zabavnejsiu podobu. Tohto nametu sa chopil Cajkovsky a vznikol velmi znamy balet, ktory mal velky uspech. Kedze dej sa odohrava na Stedry vecer, baletne subory ho davaju do repertoaru prave okolo vianocnych sviatkov,
Ist na tento balet sa v minulosti stalo v strednej a vyssej triede tradiciou. Ma prijemnu hudbu, lahky dej, je lahko pochopitelny i pre deti (mne osobne sa paci hlavne v Balanchinovej choreografii).

A prave toto dokopy luskacika preslavilo ako ako jeden zo symbolov vianocneho obdobia.

anonym_1023a6
22. nov 2025

@anonym_autor a keď sú všade v obchodoch to znamená že si ju musíš kúpiť? Level ovca 😅 asi preto sú všade že to nikto nechce

zuzana76
22. nov 2025
@moonlight1210

@solvina88 luskanie orechov cez zimne obdobie = dreveny luskacik na orechy bol teda casto pouzivanym nastrojom.
Takze sa cisto prakticky nastroj zacal upravovat aj do vizualne zaujimavejsej ozdobnej podoby. Panacik, co “rozhryza” orechy, k comu najskor inspiroval jeho tvar.

Nasledne vznikla v Nemecku rozpravka o Luskacikovi, ktora zacina prave tym, ze dievcatko dostane panacika luskacika na Vianoce ako dar.

Nemecku rozpravku prelozil Alexander Dumas do francuzstiny, ale dal jej skor zabavnejsiu podobu. Tohto nametu sa chopil Cajkovsky a vznikol velmi znamy balet, ktory mal velky uspech. Kedze dej sa odohrava na Stedry vecer, baletne subory ho davaju do repertoaru prave okolo vianocnych sviatkov,
Ist na tento balet sa v minulosti stalo v strednej a vyssej triede tradiciou. Ma prijemnu hudbu, lahky dej, je lahko pochopitelny i pre deti (mne osobne sa paci hlavne v Balanchinovej choreografii).

A prave toto dokopy luskacika preslavilo ako ako jeden zo symbolov vianocneho obdobia.

@moonlight1210 presne

https://archive.org/details/the-nutcracker-prin... najkrajsie spracovanie v podobe rozpravky, ktore sa pacilo mne