icon

Kam umiestniť starý nábytok a vybavenie na dedine?

25. jún 2025

Chceli by sme rodičom, ktorí bývajú na dedine, vymeniť postupne nábytok a zariadenie v byte, ale nemáme ani predstavu kam s tým všetkým. Nábytok nie je vhodný na darovanie, je desiatky rokov starý a niekde aj značne poškodený, viem že sa darujú aj staré "retro" veci, ale toto vážne nie, taktiež budeme potrebovať vyhodiť staré široké a asi 100kg vážiace televízory, koberce a pod. Problém je, že v najbližšom meste zberný dvor nie je a ako píšem, rodičia žijú na dedine, nemáme vôbec skúsenosti s takouto situáciou. Ďakujem za každú radu.

gypsomilka
25. jún 2025

Treba objednat kontajner,najblizsie mesto zberna firma ktora odvaza smeti. Kontajner sa da prenajat. Dovezu nalozite co treba a znova pridu a odvezu

autor
25. jún 2025
@gypsomilka

Treba objednat kontajner,najblizsie mesto zberna firma ktora odvaza smeti. Kontajner sa da prenajat. Dovezu nalozite co treba a znova pridu a odvezu

@gypsomilka ďakujem, len problém je, že sa nám to nedá inak ako postupne, čiže to bude v trvaní aj niekoľko mesiacov.

gypsomilka
25. jún 2025

Tak potom nalozit na vozik a odvazat postupne. My mame napr tak ze mozeme doniest dake veci do zberneho dvora zdarma. Dam len obciansky a niekolko kym rocne mozem vyhodit zdarma.

gypsomilka
25. jún 2025

Obce napr organizuju raz alebo dva krat za rok take tie akcie ze pristavia kontajner niekde v dedine. Treba sa informovat aj na teke nieco.
Elektroodpad rovnako byvaju take ze nahlasis a ked je zber vyhodis to len pred dom.

madeincssr
25. jún 2025

Ja som raz stare nedarovatelne nabytky "objemovo zmensoval" (aby sa dali odviezt autom, ci na voziku z osobnym autom, ci v pozicanej dodavke) tak, ze som ich velikanskym kladivom (tzv. puckou) rozbil na jednotlive "steny". Bonus bol, ze je to celkom zabava!

jaja1979
25. jún 2025

Aj na dedinách byva zber elektroodpadu, nebezpečného odpadu, či byvaju pristavené veľkokapacitné kontajnery. U nás to býva myslím dvakrát ročne. Je to bezplatné. Informuj sa na obecnom úrade.

gypsomilka
25. jún 2025

A este urcite ti aj obec poskytne info s akou odpadovou spolocnostou spolupracuju.

earlgrey
25. jún 2025

Daj na internet, FB, na dedinskú stránku alebo jednoducho ak máte nejakých "spoluobčanov" v dedine, tak ich zastaviť a ponúknuť im, ver mi, že radi to vezmu, aspoň budú mať drevo na zimu...

ika02
25. jún 2025
@earlgrey

Daj na internet, FB, na dedinskú stránku alebo jednoducho ak máte nejakých "spoluobčanov" v dedine, tak ich zastaviť a ponúknuť im, ver mi, že radi to vezmu, aspoň budú mať drevo na zimu...

@earlgrey presne, oni zadarmo vezmú všetko. Keď dáš inzerát "darujem", do 2 minút máš záujemcov.

viestta
25. jún 2025

kazda obec ma úpovinnost mat zberny dvor, vsetko co pises patri na zberny dvor. Popytaj sa rodicov kde ho maju. Ked nie tak VZN obce o nakladani s odpadom to do podrobna riesi. Staci ho najst na ich webe

januska12323
25. jún 2025

Do zberného dvora. Ak máte v dedine alebo nablízku spoluobčanov stačí im oznámiť adresu a oni to vybavia 😁

autor
25. jún 2025

Ďakujem všetkým, skúsim sa popozerať na stránke obce, "spoluobčanov" v obci ani okolí nemajú žiadnych, dokonca ani nejaké ťažko sociálne prípady, takže v tomto prípade smola, nikdy som si nemyslela že toto niekedy napíšem 😄

aalt
25. jún 2025

So "spoluobcanmi" opatrne, lebo niektori si vyberu iba co sa im paci a ostatne skonci niekde na ciernej skladke. Inac nic proti rozdavaniu, sam som kopec veci takto daroval (pracku, TV, dvere, kocik ...)

zuzinka888
25. jún 2025

U nas mame na to zberny dvor. Treba to roztriedit a doviest.

lintu
25. jún 2025

Raz sme sa potrebovali zbaviť starého matracu. Nahodila som ho za odvoz na miestnu stránku. Dostalo sa mi komentáru, že treba odviezť do zberného dvora. A po chvíli na to jeden písal, že on si ho zoberie. Z toho vyplýva, že to čo jeden považuje za smetie, iní môžu vidieť inak. Nie každý si týmito starinami vyskladáva príbytky. Sú aj takí, ktorí to berú na rozobratie, ďalšie spracovanie,.... Ak sa nehanbíš, že ľudia budú vidieť, čo máte doma, ja by som z toho aspoň niečo skúsila dať na ten internet. Niečo môže teraz niekomu poslúžiť ešte aj na dvor. I keď sa to časom rozpadne, no nech. Bolo to "len" za odvoz a tú chvíľu to slúžilo.

lija22
25. jún 2025

rozsekat a spalit. Zisti si kedy budu velkokapacitne kontajneri. Elektroodpad sa da objednat odboz zadarmo. Akobo kuois novy a das stary. A kam s tym kym bude kontajner nuz za dom, na dvor, vsak kamsa da

autor
25. jún 2025
@lija22

rozsekat a spalit. Zisti si kedy budu velkokapacitne kontajneri. Elektroodpad sa da objednat odboz zadarmo. Akobo kuois novy a das stary. A kam s tym kym bude kontajner nuz za dom, na dvor, vsak kamsa da

@lija22 bývajú v byte, takže na dvor sa veľmi ukladať nedá 🙂

gas1201
25. jún 2025

2 mesiace sme takto my vyprátavali byt. nemali sme dodávku a z časového hľadiska ani ten kontajner nebol dobrý nápad. každý deň po robote sme prišli, nábytok čo najviac "zmenšiť" aby sa to vopchalo do auta a následne len otáčať zberný dvor

deti95060810
25. jún 2025

zberný dvor. len pozor, každá obec to má inak. kým u nás sa za všetko platí, v susednej obci o 2 km ďálej je možné 100 kg /osoba v domácnosti, doviesť zadarmo...

pikachu999
26. jún 2025

Čím vaší kúria? Ak kotlom tak sa dá nábytok narezať a spalit

autor
26. jún 2025
@pikachu999

Čím vaší kúria? Ak kotlom tak sa dá nábytok narezať a spalit

@pikachu999 nekúria drevom, majú plyn.

pikachu999
26. jún 2025

Aj tak by sme skúšali dať na FB inzerát že darujem za odvoz možno to niekto vezme na spálenie

lija22
26. jún 2025

inac milion rad si dostala a mas protiargumenty, celkom funny, Vsak ked sa nic neda objednaj dodavku a vsetko vysmarit na zberny dvor