Kancelárska stolička pri problémoch s platničkami
Ahojte, vraciam sa po RD do prace, budem robit z HO a tak si potrebujem kupit kancelarsku stolicku. Mam problemy s krizami (skolioza + platnicky) a sediet pre mna na beznej kuchynskej stolicke dlhsie ako hodinu je kvoli bolestiam nemozne, cize urcite potrebujem nejaku kvalitnu stolicku.
Viete odporucit konkretnu cca. do 200-250 eur?
Pozerala som napr. Songmics - mate niekto skusenosti? Ak ano, ktory typ konkretne? Som otvorena i inym znackam, no ten financny limit tam je.
@puticka7 nevedela som ako to je, ešte sme takú akože špeci nejakú nekupovali. Takže preto sa pýtam. Myslela som, či to nie je nejako, že aj do 80kg, do 100kg, 120kg, či nie sú nejako podelené. Ale keď je to takto ako píšeš, tak potom by jeden typ mohol sedieť aj mne aj mužovi naraz 🙂
Mam Nesedu. Už dávno. Inak sú podložky na sedenie, kolega na vankúš ( máji v pomôckach zdravotnickych). A treba chodiť, meniť polohy... ak ms niekto problém s chrbtom nikdy nebude ok so žiadnym dlhodobým sedením. Ostatne stoličky u nás nefungovali. S kolieskami nemôžem vôbec... sadnem a o chvíľu som odtlacena od stola a natiahnuta dopredu... inak sme chodili skúšať stoličky osobne, lebo velkybrizdurl je v nich. Stačí ze je hlbšia ako mi treba a už ma boli chrbát ( mame na firme s chlapom každý svoju, ked som ich vymenila - otras). Ani nič extra mäkké ja nemôžem..
Ja mám homeoffice napríklad len raz za čas, ale tiež si potrpím na "zdravom sedení". Kúpila som si stoličku od Goyart-u a ozaj ma už menej bolieva chrbát. Som sedela tak kadejako predtým, proste som to neriešila, ale bola to chyba.
@simca06022011 ked pri tomto nie je dobre ani dlhe sedenie, ani statie, myslim, ze vsetko ma nejake nevyhody, dobre je ked ma clovek pracu, kde aj posedi, aj sa prejde cosi, aby nebol v nejakej rovnakej polohe cely den, osem hodin.
Kvalitna stolicka ti takpovediac aktivuje zdrave drzanie tela a udrzuje prirodzeny tvar chrbtice prave tou ergonomickou castou - opierkou chrbta. Akoze tiez som bola dost skepticka voci takymto veciam, kym som si to sama nevyskusala. Nechcela som utracat vela "len" za stolicku, ale ta investicia absolutne nebola zbytocna.
@klaudi31 No tak mňa osobne napríklad pri takýchto veciach zaujíma aj záruka, keďže ide o nie najlacnejšiu investíciu, povedzme si narovinu. A potom už sú ďalšie veci, na ktoré sa človek pri výbere pozerá viacmenej vecou vkusu by som povedala 🙂 V dnešnej dobe si už aj farbu vieš zvoliť akú chceš.
@win_gi otázne podľa mňa je aj to, na co je záruka na tej stoličke. Lebo väčšina veci sa hodí na opotrebenie a používanie a dlhšiu záruku zaplatí človek v cene...
@klaudi31 záleží aj na tom co máš pod zadkom... dobre stoličky sú tvarované. Ja som sa v živote pri sedení nepopieram. Pre mňa je napr toto úplne zbytocne, sedím na zadku a vystreta som :D opierky na ruky mi zavadzaju napr ak sa potrebujem zasunúť za stôl. Všetko je to o preferenciách, treba si vyskúšať...
@simca06022011 tak to by mali deklarovať, že na čo sa vzťahuje, nech človek má aj jasnú predstavu, akože ja čo sa týka sedenia, tak to je katastrofa, to sa čudujem, že ešte nemám hrb na chrbte :/
@simca06022011 Presne ako hovoríš, je to len o tom, čo ty konkrétne potrebuješ pri tom sedení reálne aj využívať. Ja napríklad potrebujem k životu aj opierky na ruky aj chrbát mať opretý 😀 Lepšie sa mi tak sedí, keď mám proste za chrbtom oporu, ale tak to som ja 😀
@win_gi Áno, bola som v showroome v Bratislave. Väčšinou si nepotrpím takto všetko vidieť dopredu, ale toto som si potrebovala vyskúšať osobne 🙂
@dajna8 no ja si takisto predstavujem stolicku, ktoru si kupim jedine ak s opierkou. lebo sediet bez toho, to asi nie je veru bohvieco.
a predavaju sa vobec stolicky bez takejto opierky?
@dajna8 dala som na tvoje rady a objednala som si akurat vcera od nich stolicku, model aeron mineral, tak som zvedava ked pride domov, ako sa na nej bude sediet 🙂
@bibiana177 aj vieš, kedy by ti asi tak mala prísť?
Tak ono tá dodacia lehota nebýva nikde nejak extrémne veľa 🙂 Hlavne pri takýchto veciach a keď ich ešte majú na sklade, tak by to malo byť ok.
@ewiculik preco sa pytas? 🙂 uvazujes aj ty nad takou? ja uz som dake pozerala, ale som taka nerozhodna este, co sa typu tyka.
V prvom rade by sa tebe malo na nej sediet pohodlne 🙂 Samozrejme, predpokladam, ze si zena a taktiez das v prvom rade aj na ten vzhlad, to je jasne, tiez som taka, ze si nekupim cokolvek len preto, ze je to dobre, ale musi sa ti to aj realne pacit 😀 Teraz si uz vies vyskusat aj osobne tie stolicky, aj ked pozeras najprv eshop, to je v poriadku, ale nie je nad to sa na nu realne aj posadit 🙂
@pupavocka101 po pravde dost premyslam, ze by som si kupila poriadnu stolicku, kedze travim na tej mojej dost podstatnu cast dna a citim, ze to nie je ono a coraz viac ma proste bolieva ako aj rameno, tak aj cela krcna chrbtica
@ewiculik tak to je jasne, ze s tym chces nieco robit, ale popravde, mohla si na to mysliet uz skor 🙂 vobec nie je jedno, na com sedis popri pracovani.
a tak vies ako to je, clovek nerad do vsetkeho hned investuje neviem kolko penazi az pokial nie je tak povediac donuteny do toho. tiez sa mi vela krat stalo, ze som si vravela, ze to bude stacit a nakoniec som to aj tak musela vymenit za poriadnejsiu verziu
@bogierka nie kazdemu vyhovuju hocijake stolicky, cize si to treba aj dobre premysliet...

@zanta3 haha no to si pamätám, keď to v telke aj reklama na to bežala. Neviem či vôbec to malo u niekoho účinok.
Tak neviem ti povedať, ja tiež už dlhšie uvažujem nad tým, čo zmeniť, lebo máme s chrbtom problémy obaja, aj ja aj drahý a muž je ITčkar, čiže to si vieš predstaviť, celé dni PC a bude mať narodeniny, tak vymýšľam, čo zvoliť, aký darček. Len musím si ujasniť, že akým štýlom vybrať niečo vhodné pre neho.