icon

Kancelárska stolička pri problémoch s platničkami

mamatroch
5. aug 2022

Ahojte, vraciam sa po RD do prace, budem robit z HO a tak si potrebujem kupit kancelarsku stolicku. Mam problemy s krizami (skolioza + platnicky) a sediet pre mna na beznej kuchynskej stolicke dlhsie ako hodinu je kvoli bolestiam nemozne, cize urcite potrebujem nejaku kvalitnu stolicku.
Viete odporucit konkretnu cca. do 200-250 eur?
Pozerala som napr. Songmics - mate niekto skusenosti? Ak ano, ktory typ konkretne? Som otvorena i inym znackam, no ten financny limit tam je.

vierka_z
19. júl 2023

To je jasne. Mnoho ludi si kupi kvazy kvalitnejsiu stolicku, teda spociatku si to myslia a nakoniec aj tak proste pridu na to, ze potrebuju inu a lepsiu, aby sa im na nej dobre sedelo. Preto je podla mna nariklad fajn, ak si ju clovek ide pred samotnou kupou vyskusat

flofli
20. júl 2023

koľko ste tak ochotné do stoličky investovať?

zanta3
21. júl 2023

@flofli Kamarat si teraz kupoval novu stolicku a teda neviem presne kolko stala, iba viem, ze nieco cez 1000€ dokonca 🙂 Niekomu to moze prist vela, ale podla mna, ak je fakt kvalitna a specialna, tak je to ok.

fabrika
21. júl 2023

Je pravda, ze je to proste dost, ale ak pracuje v kancelarii a sedi na nej 8 hodin aj to len s malymi prestavkami, tak proste potrebuje poriadnu. A to kde take speci stolicky maju? Nepovedal ti nazov?

flofli
24. júl 2023

inak teraz niektoré vyzerajú až tak vesmírne. človek koľko krát pochybuje, že by sa na niečom takom mohlo práveže aj dobre sedieť 🙂

dajna8
24. júl 2023

@zanta3 Mne takisto nebolo ľúto toľko minúť 🙂 Ozaj som nemohla spraviť lepšiu vec.
@fabrika Ono človek nemusí ani celých 8 hodín vysedávať a po čase sa to proste nejakým spôsobom odzrkadlí. Ja robím len 5-6 hodín denne za PC a môžem ti povedať, že aj tak je to veľká záťaž.

ellemell
25. júl 2023

@dajna8 Tak ono je ozaj jedno, koľko hodín stráviš pri počítačí, ak je to pravidelne, tak to telo proste trpí 🙂

jana19877
25. júl 2023

keď tu rozoberáte tie stoličky, na čo si pri jej výbere dávať pozor. nebudeme si klamať na trhu je ich fakt neúrekom a niektoré vyzerajú dosť podobne

puticka7
26. júl 2023

@jana19877 Ako to myslis davat pozor 🙂 No v prvom rade hlavne na to, aby si nekupila macku vo vreci 😀 Malo muziky za vela penazi. Moze byt aj na pohlad stolicka pekna, ale ak nesplna tie zdravotne poziadavky, tak ti bude k nicomu 🙂 Minimalne teda tu optimalnu oporu chrbtice. Ta trpi asi najviac pri sedeni.

jana19877
26. júl 2023

značiek je veľa aj tých lepších a ak má stolička štatút napríklad zdravotnej stoličky tak vieš môžeš si potom vyberať len podľa toho, či sa ti páči alebo nie 🙂 inak ešte by ma zaujímalo, je fajn ak má stolička také tie priedušné časti - nevyťahá sa ta látka po nejakom čase?

dajna8
27. júl 2023

@jana19877 Čo sú priedušné časti? Akože na opierke chrbta myslíš?

jana19877
27. júl 2023

napríklad. máš kožené stoličky, potom klasicky látkové, no videla som aj také z takej tej priesvitnej látky. ako to môže byť fajn, sa ti na stoličke hlavne v lete asi nepotí chrbát, len či sa to časom nevyťahá

veroniak12
28. júl 2023

@jana19877 Ja mam stolicku Herman Miller a za chrbtom je taka ako opisujes. Nemam pocit, ze by sa to sedenim nejako vytahalo, ale keby sa take nieco aj prihodilo, stale je v zaruke, takze sa vobec neobavam, ze by mali problem s reklamaciou ci vymenou. Predsa len to nie je taka vec, ktoru si zavinis sama 🙂

dom_evi
28. júl 2023

tiez ma to nappadlo, ze by to mohlo byt brane ako ulava materialu. fihaa ale ta vyzera skvelo. ako si sa k nej dostala. bol to jasny favorit?

alenka551
1. aug 2023

hmmmm tak ta teda je. na nej sa musi sediet pohodne

veroniak12
1. aug 2023

@dom_evi Znacka bola jasny favorit, nakolko som ich uz dlhsie pozerala a v praci sme si mali vybrat len model a zabezpecili nam ich 🙂

veroniak12
1. aug 2023

@alenka551 Sedi sa na nej velmi dobre 🙂 Chrbat ani zadok neboli ani po dlhsom sedeni vobec. V porovnani s nasimi predchadzajucimi stolickami je to ozaj velky rozdiel 🙂 To clovek trpel aj po par minutach sedenia, a to musis uznat, ze asi nie je bohvieco 😀

pupavocka101
3. aug 2023

@veroniak12 no a si predstav, ze niekto sedi 12h vkuse 😀 a ja teda osobne som taka, ze ked sa zahlbim do roboty, tak viem pri tom obsediet riadne dlho. potom si vies predstavit ako sa asi citim zhruba, ked sa postavim 😀 horsie ako keby som dakde casnicku robila a behala a obsluhovala 😀 alebo za pasom 😀

zanta3
7. aug 2023

@pupavocka101 A to prave nie je dobre 😀 Tiez sa kolkokrat pristihnem, ze uz sedim prilis dlho, tak vtedy vstavam. A takisto ma aj hodinky upozornuju, aby som sa postavila 😀 Co je za mna dost dobra vec.

ellemell
7. aug 2023

A na ako dlho si takto viete robiť pauzičky pri práci za počítačom? Lebo ja mám pocit, že potom nič neurobím. 😀

michellia
7. aug 2023

@ellemell Tak ono je to podla mna jedno, aj keby sa postavis dajme tomu len na 2-3 minutky, stale je to lepsie ako nepostavit sa vobec 🙂 Ponatahovat sa, trosku spravit zmenu tomu telu.

cukricek4
8. aug 2023

@michellia no ved ja sa akoze tohto aj drzim, ale niekedy sa proste pozabudnem a zistim, ze uz sedim aj to tri hodiny 😀 nerobim to schvalne a nestava sa to casto, ale obcas ano. no a inak uz som zoparkrat aj pocitovala, ako mi trpnu prsty na rukach ci nohach. nie je to nic katastrofalne, to len tak trochu, ale aj tak to nebolo prijemne vobec.

bogierka
21. aug 2023

@cukricek4 tak jasne, clovek niekedy strati pojem o case ak sa do niecoho zazerie. a ak to trpnutie prejde, tak je to este take, ze to clovek prezije

puticka7
22. aug 2023

Tuto je inak vsetko pekne napisane aj o zdravom sedeni a preco by sme to nemali podcenovat a co sa da spravit preto, aby ten chrbat tak velmi pri tom sedeni netrpel atd 🙂 https://www.goyart.sk/blog/
@cukricek4 No z hladiska tvojej prace je to super, spravis tak asi viac 😀 Ale ten chrbat ci nohy sa ti istotne za to nepodakuju 😂

alenka551
22. aug 2023

@puticka7 heh inak fakt zaujimavy clanok. vobec som netusila, ze je fajn sa venovat aj farbam. ze aj tie dokazu mat vplyv na pracovne vysledky

cukricek4
23. aug 2023

@alenka551 to je pravda, ale tak to neplati len o stolickach 😀 ale vseobecne o farbach v miestnosti napriklad. o tom si este nepocula? neviem presne ako to presne bola farba ci zelena ci modra, ale pri niektorej vie byt dokonca clovek produktivnejsi pri praci 😀 ale odskusane to nemam, neviem, co je na tom pravdy. kazdopadne, farbu si vyberam rozhodne podla toho, ci sa paci mne, nie ci nieco znamena 😀

alenka551
23. aug 2023

myslela som to skor v ramci tej stolicky. o farbach v miestnostiach viem. dokonca moja mamka sa tym dost riadi a presne podla miestnosti maju vymalovany dom, aby sa im v spalni dobre spalo, v kuchyni jedlo, v obyvacke oddychovalo. no pri stolicke ako samotnej ma to nejak nenapadlo. niekedy je ta farba aj nepodstatna, hlavne je to aby sa ti na nej aj dlhsie lepsie sedelo, ci?

pupavocka101
24. aug 2023

@alenka551 tak ja na to tiez zase nejak extra neprihliadam. dolezite je, aby ma pri praci nic nerusilo, inak sa viem sustredit ozaj hocikde 😀 teda ked sedim ako clovek samozrejme 😀 v lahu napriklad robit za pc neviem.

vierka_z
24. aug 2023

Tak to by som nie ze nevedela, ale velmi rychlo by som zaspala xixi. Mas teda nejaku speci stolicku, na ktorej sa ti dobre sedi, ci aj to ti je tak nejak jedno?

nadejna7
28. aug 2023

sme boli minule na takej nabytkarskej vystave v prahe a ako uz ked sa tu rozpravate o tych stolickach, tak tam ich bolo tolko. niektore mali doslova take vesmirne tvary, ze som ani neverila, ze by sa na nej mohlo vobec dobre sediet