Kde je lepšie napojiť vodu, sused alebo obecný pozemok?
Idem k vam po radu. Zacali tahat vodu na nasu ulicu. Co je podla vas lepsie? Manzelby sa chcel napojit na vodu na susedovom pozemku, tym padom nas pozemok prekopeme len par metrov k domu, samozrejme budeme mat na dome vlastny vodomer. Alebo napojit sa na vodu pred domom na obecnom pozemku a prekopat si vacsiu cast pozemku aby sa dostal k domu. Ja som osobne za tuto moznost. Manzel za tu prvu, ale mne sa to nepozdava.
doporucujem napojit sa na obecnom pozemku. minuly rok sa toto riesilo a nedopadlo to dobre. dve sestri asi cca pred 50 postavili domy a mali jeden dvor. sestri zomreli a pozostali sa teraz medzi sebou zeru. medzi sebou vybudovali plot a jeden druheho odpojil od vody a bolo vymalovane. cize tvoje je len tvoje a nemusis v buducnosti nieco riesit
Tiež hlasujem za obecný. Ani nevieš aký problém môže nastať ... Napr o 10r sused bude mať nový trávnik a nedovolí ti kopat na jeho pozemku a opraviť
Ja ako suseda by som nesuhlasila, a co ten vas?
Určite nie cez suseda.
Manžel sa už pýtal suseda či by súhlasil s vecným bremenom?
Nad vašou rúrou na jeho pozemku potom nemôže sadiť stromy ani stavať.
jednoznačne na obecnom. Ja osobne s nikým nič a svätý pokoj. Vieš ako sa hovorí : Pán Boh stvoril volky a čert spolky.“

Druha možnost