icon

Kde kúpim kvalitné stropné LED svietidlá?

21. nov 2025

Ahojte,

Chcela by som sa poradiť kde kúpiť dobre kvalitne led svietidlo stropné ktoré aj vydrží. Kupili sme v jednom obchode (cca 45€/ks) ale bohužiaľ životnosť písali 25 tisíc hodín a po 2 rokoch nám prestalo svietiť aj v spálni aj v obývačke. Podľa mna denne sme s ním svietilo tak max 1 hodinu. Aj keď sa mi veľmi páčilo tak už to znovu kupovať nechcem asi keďže to bude asi kolobeh každé 2 roky. Paci sa mi take okrúhle a priemer cca 45cm a teple svetlo.
Ďakujem.

brontofuz
21. nov 2025

v action maju philips za 10€

chrobak7
21. nov 2025

@anonym_autor U LED svietidiel sú problémom SMD LED diódy. Bohužiaľ nie sú tak kvalitné, ako výrobcovia deklarujú. LED svietidlo ich má v sebe desiatky, niekedy aj vyše stovky, záleží od výkonu. Väčšinou sú sériovo zapojené, t.j. za sebou a preto keď sa jeden čip vypáli či pokazí, tak prestane svietiť celý pás alebo celá lampa.

Preto moje odporúčanie je, nekupovať svietidlá, ktoré majú pevne zabudované LED čipy, ale také svietidlo, na ktorom sa dá vymeniť či nahradiť svietiaca časť. Inak povedané, aby to bolo svietidlo s nejakou päticou, v ktorej je modul s LED čipmi. Ak sa vypáli, jednoducho sa vymení, ako kedysi sa vymenila žiarovka.

Ak máš také svietidlo, kde sú LED čipy pevne zabudované, tak aj taká lampa sa dá opraviť. Dá sa vymeniť aj jednotlivá SMD dióda, ale to už chce trochu viac zručnosti a pájkovačkou.

Ja mám napr. v kuchyni zapustené LED svietidlá a keď sa vypáli, mám náhradné svietiace moduly (dole na obr.) , ktoré len vymením. Jeden taký modul ma vyšiel na 0,50 € a mám ich v zásobe asi 10.

Takže ak chceš dať opraviť to svietidlo, dá sa, len treba niekoho nájsť, kto ti to urobí. Napíš presnú značku a model toho svietidla, možno existujú aj náhradné diely. Ak nie, a chceš kúpiť novú lampu, nemáš ani pri jednej záruku, že LED čipy vydržia večne, alebo tých množstvo desiatok tisíc hodín, ako deklarujú, ani keby to bol Philips. Aj oni berú tie čipy z Číny, ktorá ich produkuje miliardy. Kúp takú lampu, kde vieš jednoducho vymeniť - poviem jednoducho - žiarovku.

wade
21. nov 2025
@chrobak7

@anonym_autor U LED svietidiel sú problémom SMD LED diódy. Bohužiaľ nie sú tak kvalitné, ako výrobcovia deklarujú. LED svietidlo ich má v sebe desiatky, niekedy aj vyše stovky, záleží od výkonu. Väčšinou sú sériovo zapojené, t.j. za sebou a preto keď sa jeden čip vypáli či pokazí, tak prestane svietiť celý pás alebo celá lampa.

Preto moje odporúčanie je, nekupovať svietidlá, ktoré majú pevne zabudované LED čipy, ale také svietidlo, na ktorom sa dá vymeniť či nahradiť svietiaca časť. Inak povedané, aby to bolo svietidlo s nejakou päticou, v ktorej je modul s LED čipmi. Ak sa vypáli, jednoducho sa vymení, ako kedysi sa vymenila žiarovka.

Ak máš také svietidlo, kde sú LED čipy pevne zabudované, tak aj taká lampa sa dá opraviť. Dá sa vymeniť aj jednotlivá SMD dióda, ale to už chce trochu viac zručnosti a pájkovačkou.

Ja mám napr. v kuchyni zapustené LED svietidlá a keď sa vypáli, mám náhradné svietiace moduly (dole na obr.) , ktoré len vymením. Jeden taký modul ma vyšiel na 0,50 € a mám ich v zásobe asi 10.

Takže ak chceš dať opraviť to svietidlo, dá sa, len treba niekoho nájsť, kto ti to urobí. Napíš presnú značku a model toho svietidla, možno existujú aj náhradné diely. Ak nie, a chceš kúpiť novú lampu, nemáš ani pri jednej záruku, že LED čipy vydržia večne, alebo tých množstvo desiatok tisíc hodín, ako deklarujú, ani keby to bol Philips. Aj oni berú tie čipy z Číny, ktorá ich produkuje miliardy. Kúp takú lampu, kde vieš jednoducho vymeniť - poviem jednoducho - žiarovku.

Suhlasim - co pise @chrobak7. Najdi si svietidlo so standardnymi ziarovkami (pouzijes LED). Ja mam v obyvacke kombinaciu lamp s G10 paticou, bodoviek s G10 + stolne lampy (standardny zavit). Su tam smart ziarovky (Philips HUE), a teda sa to vsetko zapina jednym vypinacom.

autor
21. nov 2025
@chrobak7

@chrobak7 Dakuejm za odpoved.
My sme kúpili tieto: https://www.ikea.com/sk/sk/p/nymane-led-stropna...
Píšu že je led zdroj vymeniteľný len teda neviem ako nájsť aký kúpiť :/

wade
21. nov 2025

Na prvy pohlad by som povedal, ze popis je nespravny a LED ziarovky sa tam vymenit nedaju, ale mozno sa mylim.

mullerova46
21. nov 2025

@anonym_autor my máme rendl 🙂 uvidíme koľko vydržia

chrobak7
21. nov 2025
@anonym_autor

@chrobak7 Dakuejm za odpoved.
My sme kúpili tieto: https://www.ikea.com/sk/sk/p/nymane-led-stropna...
Píšu že je led zdroj vymeniteľný len teda neviem ako nájsť aký kúpiť :/

@anonym_autor Hej, ten modul je vymeniteľný. Napr. tu majú náhradný:

https://ikparts.com/sk/p/ikea-10050511/

ale je dosť možné, že by tam pasoval aj iný. Dajú sa kúpiť na Aliexpresse, Temu alebo Allegre. Treba zistiť rozmery, päticu a podľa toho hľadať, niečo takéto:

https://allegro.sk/produkt/avis-ii-led-panel-24...

autor
21. nov 2025
@chrobak7

@anonym_autor Hej, ten modul je vymeniteľný. Napr. tu majú náhradný:

https://ikparts.com/sk/p/ikea-10050511/

ale je dosť možné, že by tam pasoval aj iný. Dajú sa kúpiť na Aliexpresse, Temu alebo Allegre. Treba zistiť rozmery, päticu a podľa toho hľadať, niečo takéto:

https://allegro.sk/produkt/avis-ii-led-panel-24...

@chrobak7 ďakujem za pomoc, skúsila som objednať cez ten prvý link tak uvidíme. Dali sme dole aj ten led zdroj išlo to pekne dolu tak keď nepochodime tam tak skúsime cez temu alebo tak 🙂