Kedy je prepadanie podlahy normálne?
Ahojte. Prosim o radu pokladacov podlah, ale aj ludi, ktori maju polozenu kompozitnu podlahu click systemom. Dala som otazku aj na modrustrechu, ale zatial ziadna odovza, tak skusam aj tu. Dali sme polozit kompozitnu podlahu do bytu- vzor rybi vzor. Robila sa aj nivelacka. Problem je, ze su viacere miesta, kde ked stupim, tak citim, ze sa mi pod patou prepadne podlaha..mne to mojim rozmyslam vychadza nato, ze nivelacka proste nebola urobena poriadne a vyskytuju sa miestami priehlbiny..ale ked som volala majstrovi, tak mi povedal, ze toto je normalna vec pri plavacke a ze to casom zmizne. Mne sa to po minulych skusenostiach nezda..proste lde sa to prepadavalo, tam sa to prepadavalo aj po rokoch..podlaha bola montovana click systemom. Dakujem vopred za postrehy
To určite nie plavacka sa nemá čo prepadavat
@viestta podlaha je so vstavanou korkovou podlozkou, sice uplne tenulinkou ale je tam. A nivelacka ci bola spravema spravne..no nechala som to na posudeni majstrov🤷♂️povedali ze ano..ale kvoli tomu prepadaniu sa mi zda, ze to spravne urobene nebolo.
@markusrasford myslela som si...
Pod podlahu sa dava na vyrovnanie drobnych nerovnosti, vrstva z rôznych materialov.Ci uz hlinikova,korkova,papierova.Niekto usetril,ale na nespravnom mieste....
Tak podlaha by sa mala vyrovnať a potom dat ešte podložku. Ved keď budete potom chodiť tak oni sa časom tie kly povysmykuju a budete zakopavat. Treba mu povedať ze síce sa tomu hovorí plávajúca podlaha ale ty chceš pevnú podlahu.
Kto robil nivelacku? Ta ista firma, ktora kladla aj podlahu? Ak ano, reklamovat.
Moja osobna skusenost je presne rovnaka, parkety sa mi na jednom mieste prepadavali, tak sa navrtala diera a vyplnila sa jama nejakym materialom. Diera sa zacistila tmelom a vsetko je ok. Nivelacku a parkety robili rozne firmy, kopec penazi a nivelacka bola odflaknuta.
@spongebob1 ano ta ista..ide ma porazit, ze si vypytanu fakt velke peniaze a neurobia to poriadne..preco?😢zajtra mu zavolam a neviem ci budem chciet naspat nejake peniaze alebo co..lebo stahovat zas cely byt..a vsetko odznova..to sa ani nebude dat..
Ako naozaj si ti majstri pytaju uz neviem kolko..dali sme do toho uspory..hladala som dlho majstra..podlahu sme vybrali tiez nie lacnu..a toto nam spravia. Nerozumiem tomu preco uz ked to robia a dostanu fakt ze zaplatene, tak to do..je...bu
Je dobre si stále overiť firmu ktorá to robí. A samozrejme urobiť zmluvu. A keď sa platí nech vystaví aj faktúru. Toto ľudia nerobia lebo v dobrej viere sa nebudú "strapnovat"
Podlaha sa určite nemá čo prepadat. Ak si dávala robiť novú nivelacku tak ju mali spraviť rovno... čiže nejaké reči o vyrovnávania sú za mňa blbosť.
Ja ti poviem jedno... je jedno akého majstra si zavoláte. Ci bude mat reči ako koza bobkov a tváriť sa ako majster sveta = vy ho musíte kontrolovať. Proste musíte. Inak doj****u (pardon za výraz ale je to fakt!) všetko čo sa dá. A ver u nás je to okolkov odborníkov ktorí všetko vedia a budú sa tváriť urazene a prskat keď niečo s aopytas alebo upozornis = ale je to tvoja nehnuteľnosť = tvoje peniaze = nedaj sa.
Ja by som pekne vytiahla doklady k prerabke tej podlahy, Spisala reklamáciu a zavolala ich na obhliadku a riešenie. Podlaha sa nema prepadat!!! Ani pocitovo ani inak najmä ak sa cela na komplet prerabala. Keď tak nájdi na fb alebo tak ien firmy a pýtaj sa ich ci je to normálne ako.odbornikov.. niekto hádam odpovie.
Ja som nechala lepiť dmenetom drevenú podlahu 80+m2 a bez nivelacky chceli cca 80-90eur za m2.. A do***li to. Poučenie veľké.. ďalších sme kontrolovali dokonca s vodovahou q koľko lepidlá dávajú a všetko a cenu sme si tiež my povedali
@simca06022011 cize ste to robili na 2x?😮a este aj drevenu..ved to je penazi jak..no my nemozme absolvovat 2x to co teraz..vyprazdnit cely byt..vystahovat sa..platit najom...jedine, ze mi vratia nejaku cast penazi..
Tomu rozumiem jasne, ale budeš chodiť po prepadajucej / prehybajucej sa podlahe? A casom sa poskodi aj ta plavacka ak sa prehyba naozaj = zacne sa napr. odpajat a budete to aj tak riesit. My sme nemali na vyber, nam vydulo parkety, zle boli nalepene aj vyrobene a vrazilo nam ich aj do stien niekde, nedali sa dvere so izieb otvarat atd. Veci sa presunuli a všetko sa vytrhalo von a na novo. Spali sme doma 😂 nerobili všetko naraz. A samozrejme ze sme to reklamovali riadne a sivé nevrátili nam peniaz eale nové parkety sme na nich kúpili a pokládku tiež a čuduj sa svete aj lacnejší bol majster nový. My sme ale platili vytrhanie a nivelacku, opravu stien ( ale to s plavackou nemusí byť problém, však sa dá rozobrať a poskladať a podklad opravit= alebo neviem aka je chyba = ale da sa to menej "demolacne" odstranit... )
Plavacku som si kladla ja sama vlastnorucne a po 15r !!! sa prepada len na 1mieste aj to viem preco.
Samozrejme sme vyrovnavali podlahu a nesetrili na podlozke.
Budete to musiet robit po castiach alebo aspon v miestnostiach,kde sa najviac prepadava podlaha. Nam zle majstri vyrovnali podlahu v obyvacke aj kuchyni. Nechali sme to tak a uz sa zacina vyduvat a posuvat podlaha,takze to budeme musiet opravit. Ide ma slak trafit,ked si predstavim tu robotu celu linku rozobrat,obyvacku. Ja ani neviem kam to nastahujeme asi len na chodbe a v izbach to nejako naskladame a budeme zit ako pustovnici,kym sa to neurobi.

Prepadanie nie je spravne. Nivelacku ste merali ci je v rovine? Mate pod nou spravnu podlozku?