Korková podlaha verzus drevené parkety
Ahojte, v celom byte mame koberce, keďže deti aj ja sme "prízemné" typy, hráme sa, učíme, kreslíme, sme furt na zemi a chcem, aby nám bolo teplo a mäkko. Zvažujem zmenu za korok aspoň v kuchyni a na chodbe. Pls, kto máte tieto podlahy, je tam fakt pozitívny teplotny rozdiel oproti napriklad drevenym parketam alebo plavajucej podlahe? Ďakujem.
Treba myslieť na to, že korková podlaha je mäkká, ľahko sa preliači a keď ako píšeš, ste zvyknutí byť často na zemi, tak by som to určite zvážila, lebo po čase na nej bude všetko vidieť
Treba myslieť na to, že korková podlaha je mäkká, ľahko sa preliači a keď ako píšeš, ste zvyknutí byť často na zemi, tak by som to určite zvážila, lebo po čase na nej bude všetko vidieť
@a_alexandra_a nam sa teda za 20 rokov vobec nepreliacila🙃
@a_alexandra_a mame korok cca 15 rokov a nic mu nie je. Ta drahsia rada je ako nova, avsak najlacnejsia od slnka trochu vybledla. Raz za par rokov dlazku prelakujeme. Je neskutocne prijemna, kazda navsteva sa s udivom pyta, co to je a ake je to prijemne. Mame zn. Korok Jelinek. Opotrebovanie vobec nevidno.
Korok je super,vela ludi sa pytalo ci mame podlahove kurenie😁.Mame od Tilo,aktualne maju mensi vyber,ako pred 18 rokmi.
@a_alexandra_a dakujem. Preliaceniny myslis od niecoho tazkeho ako napr. stol a stolicky, ci aj od bezneho klacania?
@a_alexandra_a nam sa teda za 20 rokov vobec nepreliacila🙃
@vevesh prosim ta mate nejaku extra hrubku/druh? Nevyznam sa v atributochm
@a_alexandra_a mame korok cca 15 rokov a nic mu nie je. Ta drahsia rada je ako nova, avsak najlacnejsia od slnka trochu vybledla. Raz za par rokov dlazku prelakujeme. Je neskutocne prijemna, kazda navsteva sa s udivom pyta, co to je a ake je to prijemne. Mame zn. Korok Jelinek. Opotrebovanie vobec nevidno.
@simsalabim to znie super, dakujem.
@a_alexandra_a dakujem. Preliaceniny myslis od niecoho tazkeho ako napr. stol a stolicky, ci aj od bezneho klacania?
@barbie_b su rôzne druhy korkovej podlahy a tie najlacnejsie nemaju povrchovu upravu,preto sa môzu vytvorit preliaciny...
@tundra aha chapem. Jasne, tak ked uz, radsej pojdem samozrejme do kvality, nech sa s tym nemusim x dalsich rokov ondiat.
@barbie_b kukni sem
https://www.tilo.com/de/boden/korkboden
Je to ako plavajuca podlaha,naslapna vrstva je korok

@barbie_b ano a velmi. Aj v zime kludne s holymi nohami a na podlahe sa dalo sediet v prizemnom byte. Len sa to pri malych detoch dost nici, to je jedine negativum😀