icon

Kriedové farby na nábytok

zuzinabila
27. júl 2023

s ktorými máte dobrú skúsenosť? Poškuľujem po Rust Oleum z Obi, cenovo vychádzajú výhodnejšie ako známe Annie Sloan. Vie niekto porovnať rozdiel v efekte?

martyzpp
27. júl 2023

@zuzinabila nedavno sme malovali s Rust Oleum, boli fajn. Pekne kryli. Ale lak ti kazdu farbu, aj tu kriedovu, trosku “zabije”. Aj ked das matny lak, aj tak to nebude take super matne ako ked tam je len kriedovka. To mi vraveli aj v profi obchode.

zuzinabila
autor
27. júl 2023

@martyzpp dakujem. a prosim, ten lak je nevyhnutný?stacila ti jedna vrstva nateru? potrebujem pretriet staru skrinu nelakovane drevo

martyzpp
27. júl 2023

@zuzinabila dve vrstvy kriedovej farby a dve vrstvy laku. Lak je nutny ak nechces aby sa Ti farba hned ponicila. Dost rychlo sa dokaze zaspinit alebo poskrabat.

mameha7
27. júl 2023

@zuzinabila Tiež som si kúpila Rust Oleum, najmä kvôli cene. Stolík som aj 2x lakovala, napriek tomu sa mi farba rýchlo poškodila (už po mesiaci) , fľak sa vpil do štruktúry farby a nejde to dole. Annie Sloan mi príde kvalitnejšia, farby sú pekné oveľa dlhšie a fľaky idú z nábytku dobre vyčistiť.

simca06022011
27. júl 2023

ja ti odporucam pozriet si aj dokladne postupy, a dat si poradit, moja mama si myslela ze aka lahoda a pohoda a znicila komplet skrine, nakoniec ich chcela zachranit lepiacou tapetou... :D uz su na smetisku. Nie je to take jednoduche ako sa zda, cize ta cena tej farby je najmenej, je s tym aj dost prace a preto treba to urobit dokladne. Cely postup.

mameha7
27. júl 2023

@simca06022011 Presne tak a hlavne potrebuješ veľa farby. Ja som dala 3-4 vrstvy, aby to vyzeralo dobre a bez šmúh. Nanášala som ich valčekom, štetec robil šmuhy.

simca06022011
27. júl 2023

@mameha7 no ja ked som to videla, rekonstrukciu zahradneho nabytku som odlozila, kym ma nebude boliet chrbat :D je to proste makacka, na videach to vyzera ok. Raz som zarubne robila a to presne vediet, ked to je uplne suche, nenahanat sa, pozor davat, nech sa na to nenalepi spina... a dalsi nater to iste.

oli18
27. júl 2023

Ja nedam dopustit na Balakryl.

monikachcepokoj
Odpoveď bola odstránená