Ktorú tlačiareň vybrať pre školáka?
pekny den. uvazujem nad kupou tlaciarne, mam uz viacmenej aj vybratu, ale napadla mi este jedna vec, tak snad mi budete vediet pomoct 🙂 bola som rozhodnuta pre ciernobielu laserovu, ale syn nastupuje v septembri do skoly...pamatam si, ze sestra detom dost casto tlacila obrazky do skoly, lebo to potrebovali na projekty a k domacim uloham, bolo to uz ale davnejsie. zaujimalo by ma, ci vyuzivate kvoli skole tlaciaren castejsie a tlacite im obrazky ciernobiele alebo farebne? dakujem
Ja by som šla do farebnej, ak treba deťom tlačiť projekty do školy. A ty tiež nikdy nevieš , čo ti bude treba v budúcnosti tlačiť. Hlavne ešte odporúčam pri výbere pozrieť aj koľko stoja náplne do tlačiarne a či existuje aj nejaká lacnejšia možnosť. Ja mám napr v kancli HP a musím tam meniť cele tie kazety.Originál náplň HP 117a som kupovala čiernu v nayku za 62 € a je na 700 strán. Kdezto Alza napr vyrába svoje vlastne tonery , kompatibilné s touto tlačiarňou a jedne toner ma vychádza cca na rovnako , ale náplň je na 1300 strán, čiže raz toľko. Čiže odporúčam zvážiť pri výbere aj cenu náplne
@lenuska9999 dakujem 🙂
Asi to zalezi od skoly nasim tlacia v skole vsetky materialy a za 4roky ani raz na nic netrebalo tlaciaren. Projekty robia od druhej triedy vacsinou ako prezentaciu a ked na papier alebo vyrabaju nieco tvorive tak vlastnorucne kreslia-pisu-maluju-lepia.
Pozri tankovu tlačiareň Epson... Lacná farebná tlač...
Ja mám doma aj čiernobielu laserovú aj farebnú atramentovú A teda aspoň u nás je ich využitie diametrálne odlišne. ČB laser som využívala hlavne počas VŠ a potom v práci na tlačenie naozaj kvanta kvanta dokumentov. Ak by som potrebovala tlačiareň primárne pre deti, prípadne na nejaké menšie tlačenie, tak by som určite išla do farebného atramentu, ale nie s kazetami, ale určite by som znovu zobrala Epson na dolievanie farby (pred tým som mala aj atramentové kazety a je to oveľa drahšia tlač)… Cena za stranu pri dolievaní je skoro 0 celá nič, takže deťom tlačím bez problémov čo len chcú.
Farebnú. Aj pre deti keď budú robiť nejaký projekt so školy rak vo farebných obrázkoch sa lepšie decka orientujú
Nie je nutne farebne do skoly, ale je to krajšie. Nám sa však pokazila farebná hneď po skončení záruky tak určite nekupuj nič drahé
Nepises do akej skoly nastupuje, ale nam na zs zatial vzdy stacila ciernobiela. Rychla bezproblemova tlac aj kopirovanie. Ak chceme nieco "farebnejsie", nemaju problem si to vymalovat ci uz mala farbickami, alebo velka zvyraznovacmi.
Detom tlacim biernobielo, potom si vyfarbia. Vobec nepotrebujem farebnu tlaciaren, ani v robote a uz vobec nie doma.
Aj projekty sa daju robit bez tlaciarne, staci nakreslit, vystrihnut z novin a tak. Je vela deti co doma nema ani pocitac, takze podmienka tlacenia je nulova.
Pokial neplanujes ty tlacit casto farebne, podla mna ti bohato staci ciernobiela.
dakujem vsetkym za odpovede 🙂
Ja som kupila detom na vianoce tankovu farebnu epson. Syn je uz piatak. Robia prijekty takze tlacime tiez im ucitelia posielaju poznamky prezentacie to je farebne tak tlacime takto. Druhacke tlaciaren este metrebalo
Tiez farebna epson kvoli projektom do skoly, naplne sa lahucko doplnaju, plus kopirujeme
Kupili sme tankovu farebnu HP, vyuzivame ju teda casto - bud tlacim obrazky na projekty alebo rozne pracovne listy pre decka.
Kupili sme tankovu farebnu HP, vyuzivame ju teda casto - bud tlacim obrazky na projekty alebo rozne pracovne listy pre decka.
@slavomira236
@danieli
@bubinko1506 viete mi poslat link, ktoru mate konkretne?
Mame HP Smart tank 725
Epson L5190 series
Mame HP Smart tank 725
@bubinko1506 prosim ta, nieje problem ak sa dlhsie netlaci nic? niekde som citala, ze potom moze vysxhnut farba
Nie, zatial nebol problem. Väcsinou tlacime niekolkokrat do tyzdna nieco, ale uz sa stalo, ze sme ju 3 tyzdne nepouzili a v pohode vsetko fungovalo.

Ja by som šla do farebnej, ak treba deťom tlačiť projekty do školy. A ty tiež nikdy nevieš , čo ti bude treba v budúcnosti tlačiť. Hlavne ešte odporúčam pri výbere pozrieť aj koľko stoja náplne do tlačiarne a či existuje aj nejaká lacnejšia možnosť. Ja mám napr v kancli HP a musím tam meniť cele tie kazety.Originál náplň HP 117a som kupovala čiernu v nayku za 62 € a je na 700 strán. Kdezto Alza napr vyrába svoje vlastne tonery , kompatibilné s touto tlačiarňou a jedne toner ma vychádza cca na rovnako , ale náplň je na 1300 strán, čiže raz toľko. Čiže odporúčam zvážiť pri výbere aj cenu náplne