icon

Ktorý kuchynský robot je vhodný na vajíčkovú plnku?

aduka4444
9. nov 2025

Ahojte žienky, prosím Vás, tie čo pečiete koláčiky a torty. Chcela by som sa spýtať, jedna sa o vajíčkovú plnku nad parou (niekto ju volá žĺtková, alebo parížská, nakoľko sa dáva na parížské rožky). Ide o to, že by som si chcela pomôcť, aby som nemusela šľahať nad parou ručne. A hľadám robot, ktorý túto vec za mňa spraví. (Je to zo zdravotných dôvodov ramien). Viem o robote Kenwood Chef xl, ale tie peniaze sú strašné... Moja otázka znie, že som našla aj také roboty ako z lidlu Monsieur Cuisine Smart SKMS 1200 A1 a chcela som sa spýtať, či má niekto aj s týmto skúsenosti, že to dokáže aj takýto druh robotu uvariť. Kiežby som tu našla odpoveď. Ďakujem. 😊

aurelia2000
9. nov 2025

Ahoj, zaujala ma tvoja otázka. Pozerala som ten lidlrobot a vidím to tak, že by to mohlo fungovať. Žĺtky treba pasterizovat, nie je variť. Na to treba teplotu cca 60 stupňov. Robot má rozsah 37-130. Otázka je, či na ňom nie je zablokovane mixovanie a súčasne ohrieva nie

anonym_2c67f6
9. nov 2025

@aduka4444 nikdy som nešľahala túto plnku ručne, ak si myslela metlou, veď šľahaj ručným mixérom so šľahacími metlami, kde je problém? Ani ju nešľahám celý čas, prešľahám minútu, vypnem šlahač, o pár minút prešľahám a tak dookola, robím to tak 30 rokov.
Dá sa urobiť aj takto, ale nemám to odskúšané https://tortyodmamy.sme.sk/content/krem-priamo-...
Ak by si kupovala robot len kvôli tejto plnke, je to zbytočné

stefi_k
9. nov 2025

Mam ten kenwood, co povedat je to fantasticky robot. A tu plnku robim v mikrovlnke, vyslaham a supnem do mikrovlnky a iba premiesavam. Pouzivam recept z predosleho komentaru.