icon

Ktorý sporák je lepší - kombinovaný alebo elektrický?

nika1356
14. feb 2025

Ahojte, prosím vás vedeli by ste mi poradiť čo máte skúsenosti či je lepšie kombinovaný alebo elektricky sporák ? Teraz mám kombinovaný ale uvažujem nad elektrickým. Ďakujem

viestta
14. feb 2025

Elektricky odporovy v ziadnom pripade, teda ani sklokeramiku. Ked uz tak indukcia, ale v tom pripade treba pocitat s tym, ze bude treba prerobit elektriku na 3 fazy. Over si ci je to mozne

nika1356
autor
14. feb 2025

@viestta ahaaaaa ďakujem 😊

viestta
14. feb 2025

jo a este, nie je to elektronicky, ale elektricky sporak, ale ak ti opravili nazov temy, nie je to tvoja medzera vo vzdelani

nika1356
autor
14. feb 2025

@viestta
Viem, že elektricky len mi to prepísalo …

aalt
14. feb 2025

Nepotrebujes nutne mat 3 fazy, len je to lepsie. Vacsina sa da zapojit aj iba na jednu fazu, len tam potom su nejake obmedzenia. To ale vlastne vacsinou plati aj pre sklokeramiku a klasicky elektricky. Tiez hlasujem za indukciu.

vikusjk
14. feb 2025

@nika1356 kombinovany mas ze mas sporak na plyn a ruru elektricku? To nie je zla kombinacia. Ak chces namiesto plynu varit na elektrike, tak potom urcite indukciu, ale je lepsia taka, kde mas zvlast privod na to vyssie napatie. Niektore indukcie su aj na 220V, ale lepsie su tie na 360 (ci ake je teraz to vyssie - nejako sa to menilo). Akoze da sa aj klasicka sklokeramicka doska a elektrina, ma tak moj ujo aj svokra, je to asi o zvyku. Pri indukcii este pozor, ze ti nepojde na vsetky hrnce - musis dat na spodok magnet a kde sa chyti, tam pojde. Na obycajne hlinikove panvice napr. z ikei nefunguje. Rovnako nie na vsetky hrnce.

madeincssr
14. feb 2025

@vikusjk striedave napatia (AC) sa teraz oznacuju 230V a 400V. [Po starom to bolo 220V a 380V.]