icon

Kúpa bytu - rozhodovanie sa

24. mar 2022

Mám dilemu. Kupujeme byt. Máme vo výhlade 2. Jeden je v super lokalite, na prízemí, trošku drahší a neprerobený - ani okná, nič. Parkovanie bez problemov, blízko školy. Druhý je v horšej lokalite, úplne prerobený, 6 poschodie. Parkovanie je problém. Do školy by to mali deti cca 20 minut, ale mám ich na druhom stupni....Cena prvého s prerábkou bytu by sa vyrovnala cene druhého kde sa stačí len nastahovat. A mali by sme bez roboty... ale nepáči sa mi lokalita a tá prerábka je tam taká, že by som minimálne vaňu a wc menila. Neviem, čo robit.

Strana
z2
portret7
25. mar 2022

Kedze nie si stotoznena ani s jednym, hladaj dalej, predpokladam, ze to nie je na rok😉

sorciera24
25. mar 2022

@luccija ja tiez takmer nekurim a ako pisem, svokra na samom vrchu ma chladnejsie....ano, mama na prizemi ma chladno, ale my mame izolaciu dvojo parketami napr. takze je teplo.... balkon jasne, to aj ja potrebujem, pisala som len k prizemiu....

akinom0077
14. apr 2022

najdolezitejsia je lokalita… prerobite cokolvek … ale polohu nikdy nezmenite

pupava_lucna
14. apr 2022

My sme bývali na zvýšením prízemí a úplná pohoda. Pred oknom strom a v lete sme mali príjemnú teplotu, nepotili sme sa ako niekde na vyššom poschodí kde pol dňa do okien praží slnko. Cez zimu tam nebola zima, lebo pod nami boli ešte pivnice. Ale tak my sme to mali len dočasné aj keď nakoniec sme tam strávili 8 rokov 😀

shushka
Autor odpoveď zmazal
shushka
7. máj 2022

Bývame na vyvýšenom prízemí. Z jednej strany máme parčík a výhľad do zelene - v lete nás chráni pred horúčavami. Z druhej strany je otvorené priestranstvo a z neho je takmer rovnako vidieť aj do vyšších bytov. Kuriérov a podobne riešime cez okno. To je veľmi praktické 🙂. Že byt na prízemí je "zlý" som sa dozvedela až neskôr a nie z vlastných skúseností ale z fór a z cien pri novostavbách (bola som prekvapená) S hlukom problém nie je, (alebo sme možno menej citliví?). Byty vyššie majú hore horúco, keď sa do okien oprie slnko. V pivnici je teplo kvôli rozvodom kúrenia, takže máme teplo aj od zeme. Toľko moje skúsenosti. Jediné, čo má máta je ten všeobecný "by som určite" odpor ku prízemiam. Balkón nemáme. Muž sa stará o spoločnú predzáhradku 🙂

Strana
z2