icon

Kúpili by ste rohový byt pod strechou?

9. nov 2024

Ahojte. Kúpili by ste rohový byt pod strechou? Plusy krásne výhľady ticho len premýšľam či je aj teplo v zime v byte. Máte skúsenosť?

hedviga2
9. nov 2024

Nie rohový a nie pod strechou,

hyta
9. nov 2024

Moja kámoška býva na 7.- poschodí pod strechou bytovky. V lete sa idú upiecť, v zime majú v byte chladno. K tomu im plesniveli steny, 2 krát opravovali strechu, kým sa to vyriešilo. Ja by som takýto byt radšej nekupovala.

viestta
9. nov 2024

Ci bude teplo aj v zime zavisi od stresnesneho plasta, konstrukcie stien a orientacie. Ci sa bude v lete prehrievat zavisi od stresnesneho plasta, konstrukcie stien a orientacie.

janulka1802
9. nov 2024

Určite nie. Poznám viacero ľudí, čo banujú.

berusinka2
9. nov 2024

mam taky,v lete horko,ale to bolo aj ked som byvala na prvom poschodi,mam klimu,takze problem vyrieseny,viac horko bolo ked som byvala na tretom v podkrovnom byte,kludne by som kupila znovu,nebanujem,vcera som zakurila prvy krat,ajj to len v jednej izbe

dankabetka
9. nov 2024

Ahoj, nie je byt ako byt, zalezi od roznych veci....
My sme pod strechou : 10 poschodie, zateplnena fasada aj strecha, este nam nezatekalo, v lete je pravda, ze je teplo...lenze mame klimu, a zima v Bratislave je slaba, takze my sme este poriadne nekurili tuto jesen, ale celkovo kurime malo ( drzime 22 stupnou), plesne tiez nemame teda ...ja som s nasim bytom spokojna napriklad...ale je vela bytov, ktore som videla pod strechou a nechcela by som ich...

harrisson
9. nov 2024

Ano. Mam taky byť a iny by som nechcel

sasa1310
9. nov 2024

mám rohový nakoľko mám veľkometrážny ale nie je pod strechou a je na južnej a západnej strane. Teplúčko tu mám. Dnes otvorené okná všade lebo je slnečno a slnko svieti do celého bytu. Treba pozerať v prvom rade na akú svetovú stranu je otočený

zuzanka.zuzu
9. nov 2024

starý panelák otočený na sever či novostavba penthouse? to je sakra rozdiel 😀

eva_176
9. nov 2024

mame byt na najvyssom poschodi - 7., ale nie roh ... pred zateplenim bytovky bolo v lete strasne horko, po zatepleni uz pohodicka. Mame aj klimu, ale uz zapiname iba parkrat v lete, ked je po sebe par dni fakt velmi teplo. U nas aj vykurovanie je v poho, zospodu aj z bokou nas dost vykuria susedia, kuchynu mame napr. cely rok vypnute kurenie, aj v spalni mame nastavene na min., radiator ide len v obyvacke a v detskej a postacuje nam to (ale my sme na juhu a tie zimy su tu nic moc).
Zatekanie ani plesen nastastie nie.
Ja som sa pred kupou bala hlavne toho, ze ked budu deti a pokazi sa vytah, ako ich vytrepem aj s kocarom hore 😅 Ale nastastie ani to sa nekonalo, vytah funguje dobre

vanilkovazmrzka
9. nov 2024

Urcite to najkritickejsie miesto na bytovke, velmi vysoke naroky na izolacie, tienenie, orientaciu voci svetovym stranam. Moze to byt fajn ale ak je nekvalitne postaveny/zrekonstruovany/zatepleny budes tam mat peklo. Peklo s peknymi vyhladmi 😄

mamutka
9. nov 2024

Máme rohový byt pod strechou. Níc ine by som nechcela. Je tu ticho, nikto mi nedupe nad hlavou, nepočujem nikoho spoza steny. Ak je dobre zaizolovaná strecha, mas v takom byte rovnaké podmienky, čo sa týka tepla, ako v iných bytoch. Výhľady máme fantastické. Zistí si, ak sa da, kedy a ako tam riešili strechu.

hradnapani
9. nov 2024

mame podstresny byt a ciastocne rohovy - ta rohova izba je mierne chladnejsia, ale je to spalna, takze to vobec nevadi. Plesne nemame. Velmi zavisi, na ktoru stranu je orientovany, u nas je ta rozna stena na JV, takze nie je vlhka. A vyhlady mame krasne, to ma presvedcilo a nelutujem. V lete mame klimu, v zime normalne teplo. a nikoho nad hlavou, to je tiez super. V lete ja osobne nevidim rozdiel v teplote medzi nami a susedmi pod nami, rovnako teplo a neznesitelne, ak nie je zapnuta klima a postahovane vonkajsie zaluzie. Strecha je v poriadku.

hradnapani
9. nov 2024

inak ja som zazila ovela horsi byt na prizemi - pred oknom velky strom, ihlicnan, takze celorocny tien a zospodu chladna pivnica. toto bolo chladne peklo, nakolko aj v lete tam bolo tmavo ako v jaskyni a problem s vlhkostou. To sa nedalo ani porovnat s nasim podstresnym bytom. Vzdy je vela premennych, neda sa to pausalizovat.

jj_anka
9. nov 2024

Ahoj, jedine len taký.

dismonika
10. nov 2024

nie, my sme v takom bývali... už nikdy viac... a to sme ešte nad nami mali jedných susedov. Nad nami a pod nami sa menili ľudia ako šaleni, nakoniec sme sa odsťahovali aj my... teraz máme super.