icon

Kúrenie je vypnuté. Čo robiť, keď je doma chladno?

veverkaa2
10. mar 2025

Ahojte, viem, že vonku je cez deň už príjemne teplo niekde no u nás to na krátky rukáv ešte nie je. V čase po 16tej začína byť v bytoch zima, chladno. Keďže sa vonku oteplilo vypli kúrenie. Nie je náhodou vykurovacia sezóna až do konca mája? V noci stále nízke teploty. Od soboty sa má znova vonku ochladiť. Budú ešte kúriť? Napríklad mne je v byte zima, radiátor studený. Doobeda bolo asi také teplo, že som chodila po vonku v dlhom tričku a prechodnej bunde, akonáhle som dala dole bundu už mi bola zima.

Strana
z2
veverkaa2
autor
11. mar 2025

@viestta u nás sa v noci kurilo, nechala som radiátor medzi stupňom 2 a 3. Ráno som znížila keď sa vetralo, doobeda na dvojke. Teraz neviem či sa kuri no zima mi nieje, asi som bola zle vyspata včera

bielasovicka
11. mar 2025

@veverkaa2 u nás sa normálne kúri. Aj cez deň. A dúfam ze to ešte nevypnu. 🤔

euka210
11. mar 2025

@simsalabim och, tak to by som sa zase ja uvarila pri skoro 23C 😁 ...takych 21C je optimum pre pocit tepla u nas, ked mame 23, tak to sme uz prehnali a aj mne zamrznutej je velmi teplo
Moja mama vedela mat 23C v bytovke a nam tam bolo horuco, suchy vzduch. Akonahle dali merace, uz kuri normalne na 21C 😁.
Ale aj vlhkost vzduchu robi svoje, lebo u svagriny co maju okolo tych 21C, tak mne byva chladno, co doma nie pri takej tepl. Ale my mame starsi dom a vlhost nad 50% a oni novy a nizsiu vlhkost.

veverkaa2
autor
11. mar 2025

@bielasovicka napríklad teraz sa kúri tak mám pusteny radiátor

michaela329
11. mar 2025

Svokre je veru na Liptove tiež chladno, kúpila si pár rokov dozadu ohrievač s ventilátorom a prikuruje si ním. Byt neovplyvní 🤷 My na lazoch pod lesom si ešte prikurujeme krbom večer, ale cez deň už netreba kúrit ani tu.- nezopne kúrenie, je nastavené na 22 stupňov.

bielasovicka
11. mar 2025

@veverkaa2 veru, nechaj zapnutý kým sa dá 😄

alenka58
31. mar 2025

to je problém zakúriť si ? my sme v dome mali pokazené kúrenie tak sme kúrili elektrickými radiátormi dočasne, sme ich narýchlo kúpili

Strana
z2