icon

L-kové obojstranné rohové sedacie súpravy

liiiiii
4. mar 2021

Ahojte.
Chcem sa opýtať, má niekto L-kovú sedačku s tým, že si vie kedykoľvek prehodiť strany?
Vďaka za odpovede 🙂

hapkova
23. sep 2024

@alexi2211 ale potom ta sedacka bude vyzerat uplne inak, ked si zvolis kozene prevedenie, nie? 😝

gramtlika
24. sep 2024

@hapkova to je mozne, ale celkovy dizajn ako taky sa nezmeni. 😉

lucpro1
25. sep 2024

@hapkova no toto si treba ale poriadne premysliet dlho dopredu 😀 lebo koza a latka je mega velky rozdiel aj pri tom sedeni, nie je to to iste. netvrdim, ze je to nepohodlne alebo co, ale kazdemu to uplne vyhovovat nemusi.

hapkova
30. sep 2024

@lucpro1 asi ano, ale tak ja ani netvrdim, ze je to to iste 😀 nemam skusenost, takze neviem porovnat fakt. kazdopadne, su len dva typy ludi - taki, ktori by si kozu v zivote domov nekupili (mam na mysli sedacku), a taki, ktosi si sedenie na nej vyslovene uzivaju, takze asi tak 😀

renirv
10. okt 2024

@hapkova ved nech si kazdy kupi to, co uzna za vhodne, som za to, ze si treba skusit oboje, lebo hodnotit nieco, co som v zivote neskusila, je za mna hlupost.

gramtlika
10. okt 2024

@renirv ano, my sme mali takto na skusku kozenu sedacku od nasich, to sme brali ako docasne riesenie 😀 potrebovali sme proste nieco na chvilu, kym si kupime novy gauc. ta koza mne osobne absolutne nevadila, bolo to pohodlne, ale muz s tym velmi stotozneny nebol.

bubalea
10. okt 2024

@gramtlika A čo mu konkrétne prekážalo?

gramtlika
11. okt 2024

@bubalea tak asi mu bolo pohodlnejsie na tej latke sediet a lezat, neviem ti presne povedat, lebo ani on mi nevedel v podstate konkretne 😂 len bol proste za tu latku odjakziva.

silvusias
11. okt 2024

@gramtlika Ja nemám nič proti koženej sedačke napríklad, ale momentálne si robím zálusk na taký ten hebký materiál, čo je takmer ako semiš 😀
A pokiaľ je tá sedačka navyše aj rozkladacia, tak za mňa je to top. V takom prípade by som ju brala hneď. Niečo takéto napríklad sa mne páči, úplne ideálna farba, aj praktická je, všetko.

renirv
16. okt 2024

@silvusias no tu sa moc neda vidiet ten material z fotky, co je skoda, ale farba za mna tiez moze byt. 😉

bubalea
17. okt 2024

@silvusias Na takomto veľkom gauči v rozloženom stave by sme sa normálne že vyspali asi aj celá rodina 😀 Akože je to asi dobrá vec mať rozkladací gauč, asi to ľudia dosť využijúvajú, ale nekazí sa to časom? Ten systém?

gramtlika
23. okt 2024

@bubalea takto ti poviem, vsetky veci sa pouzivanim kazia, s tym nespravis nic, ale zase kazdy den to nerozkladas alebo ano? raz za cas to absolutne nemoze vadit, myslim si, ze postel na kazdodenne spanie mas, takze toto je taka vec, ktoru by som ja osobne veru neriesila. 🙂

anitta98
25. okt 2024

@silvusias a táto sedačka calia je skadiaľ? našlo mi viacero predajní, keď som to hodila do googlu. 😉

silvusias
28. okt 2024

@anitta98 To je z Topsedačiek a je to teda konkrétne talianska značka. 😉

anitta98
5. nov 2024

a sú dobré talianske sedačky? neviem, ja skúsenosť vôbec nemám, ani som doteraz popravde nepozerala na pôvod, keď sme nejakú riešili, čo bolo teda zatiaľ iba raz, ale aj tak. 😀

bubalea
7. nov 2024

@anitta98 Máme taliansku tiež a nemáme s ňou najmenší problém. 🙂 A podľa mňa dosť zaváži, odkiaľ je tá sedačka dovezená, kde je vyrobená atď. Sú kvalitnejšie aj menej kvalitné sedačky, niekde si proste dajú záležať oveľa viac a potom je to samozrejme aj poznať. 🙂

tanikka
8. nov 2024

@bubalea akože vydrží menej alebo ako to myslíš?

bubalea
12. nov 2024

@tanikka Veď jasné, rýchlejšie sa vysedí, niečo sa pokazí, materiál môže byť menej kvalitný, napríklad sa môže začať trhať a podobne. 😉

silvusias
19. nov 2024

Je to tak, ono to spoznáš po veľmi krátkom čase, že si si kúpila horšiu kvalitu. 😀 A pri tých kvalitnejších materiáloch máš aj to udržiavanie jednoduchšie, resp. ľahšie sa to zvyčajne čistí.

gramtlika
20. nov 2024

tak je pravda, ze kvalitnejsi material moze ulahcit to cistenie sedacky, nakolko rozne materialy maju aj rozne vlastnosti, vsak ano. a prave tie ovplyvnuju, ako sa na nich zachytavaju necistoty a ako lahko sa cisti.
napriklad koza sa cisti relativne lahko, neabsorbuje skvrny a vies to ocistit jednoducho mokrou handrickou, pripadne obcasne specialnym pripravkom na kozu.
ale zase aj niektore latkove gauce mozu byt fajn na udrzbu, ak je odolny voci skvrnam, treba hladat take. 🙂

tanikka
21. nov 2024

@gramtlika koženú by som asi nechcela, aj keď si ju teda niektorí aj chvália, ale mne osobne sa to ani nepáči, nie že by som mala nejaké predsudky alebo čo. 🙂 ide len o môj osobný názor a vkus.

bubalea
25. nov 2024

Pravá koža je drahší materiál, a preto sú kožené sedačky spravidla drahšie ako tie látkové, a tam je tá investícia samozrejme výrazne vyššia. A takisto pokiaľ máte domáceho miláčika, tak v takom prípade je asi vhodnejšie zvoliť práve tú látkovú sedačku kvôli škarabancom od pazúrov. 🙂

silvusias
27. nov 2024

@bubalea No pri látke máš jednoducho viac možností, variácií, farieb, vzorov, pri koženej to máš výrazne obmedzenejšie 🙂

bubalea
28. nov 2024

@silvusias Pri koži musíš myslieť aj na tú pravidelnú starostlivosť 😉 Tá je nevyhnutná.

tanikka
28. nov 2024

ale látková sedačka asi vydrží dlhšie, nie? tá koža sa predsa len môže po nejakom čase začať olupovať.

gramtlika
29. nov 2024

@tanikka zalezi ako velmi do tej kozenej investujes. 🙂 samozrejme, ze kvalitnejsia bude drahsia a a tym padom aj dlhsi cas prezije 🙂 ale tak neviem, skor sa clovek asi rozhodne pre ten latkovy variant.

silvusias
29. nov 2024

@gramtlika No veď prečo asi 😀 Stačí ti bežná údržba, ktorá zahŕňa vysávanie a občasné tepovanie, toť vsio. A ešte je tá látka navyše aj mäkšia, pohodlnejšia, to mi nikto proste nevyhovorí. 😀 Ale tak mám známych zase, ktorí majú celý život koženú a vôbec by nemenili. 😉

tanikka
29. nov 2024

@silvusias mne by sa to nechcelo furt krémovať asi tú kožu 😀 a pri našom lebedení dennodennom by bola rýchlo poničená.

bubalea
2. dec 2024

@tanikka Tak ja si to viem predstaviť, ale jedine tak v nejakej hosťovskej izbe alebo v takej miestnosti, kde by sa nevyužívala tá sedačka úplne každý deň. Na neustále používanie asi nie. 🙂

gramtlika
3. dec 2024

@bubalea zalezi ako casto mavas doma navstevy zase 😀 ale ano, chapem, co tym chces povedat. ale tak kazdy nech si kupi to, co sa mu paci a na co realne ma. som toho nazoru. 😀 tiez mam okolo seba ludi, ktori sa zase obcas nestotoznuju s mojim vkusom a je to uplne v poriadku.