icon

L-kové obojstranné rohové sedacie súpravy

liiiiii
4. mar 2021

Ahojte.
Chcem sa opýtať, má niekto L-kovú sedačku s tým, že si vie kedykoľvek prehodiť strany?
Vďaka za odpovede 🙂

silvusias
4. dec 2024

@gramtlika A nekecali vám do toho veľmi pri výbere? 😀 Lebo nám napríklad riadne. Svokra si vkuse išla svoje, normálne som oľutovala, že sme jej vôbec vešali na nos, že ideme novú sedačku kupovať. 🙈

tanikka
4. dec 2024

@silvusias no tak to by u nás raz skúsila 😀 nemá dôvod nám do ničoho kibicovať. a teda chvalabohu je takej povahy, že sa fakt nestará do toho, do čoho ju nič. 🙂 takže super 😂

gramtlika
9. dec 2024

@tanikka presne tak, jej to moze byt predsa uplne jedno. okej, raz za cas pride na navstevu, ale to si myslim, ze prezije tu chvilku, kym bude sediet. pripadne si sadne inam 😀 do kresla alebo na zem 😀 proste kam len chce. ani sme sa nezamyslali nad tym, proste sme isli podla toho, co sa paci nam, s nikym sme sa neradili.

tanikka
9. dec 2024

@gramtlika a akú ste vybrali? mysllím materiál. 🙂

gramtlika
10. dec 2024

@tanikka pre tuto sme sa rozhodli. 🙂 videli sme podobne aj v inych predajniach, ale nakoniec sme kupili v Topsedacky. je to v podstate mencester by som povedala, co je fajn material, taky prijemny.

silvusias
12. dec 2024

@gramtlika Príjemný je určite, ale nečistí sa to horšie? Keď to má aj také tie záhyby? 🙂

gramtlika
13. dec 2024

@silvusias akoze zatial ju len pravidelne vysavame, obcas sa v tych zahyboch nieco najde 😀 ale tak to sa moze v akejkolvek sedacke. no ale uvazujem nad tym, ze by som si zobrala nejaky specialny cistiaci sprej na latky, specialne teda mencester, aby sa po case nezacal nahodou poskodzovat alebo co.

bubalea
17. dec 2024

@gramtlika A ako dlho ju už máte? Nevyzerá to nejak vysedene ani po nejakom čase tento materiál?

gramtlika
17. dec 2024

@bubalea nemame ju dlho. cca od polovice leta, cize je este stale pomerne nova. 🙂 ozaj ju len vysavame, pripadne nejaka skvrna sa da vycistit vlhkou handrickou, tot vsiou. a mencester je dost odolny material, ani po dlhsom case nema tendenciu deformovat sa, takze aj toto bol dovod, preco takyto gauc. 🙂

tanikka
18. dec 2024

@gramtlika super teda. ale aj poťahy bývajú také, nad nimi ste nepremýšľali? vieš, že klasickú si kúpiť a na to dať takýto poťah len.

silvusias
18. dec 2024

@tanikka Ja osobne nechápem tento trend zvaný poťah na gauč. 😀 Nekupujem si predsa sedačku s tým, že ju následne zakryjem nejakým poťahom, ktorý tú sedačku totálne zdeformuje, zmení materiál a aj celkový dizajn. Ak by som chcela riešiť poťah, tak si kúpim naschvál škaredý gauč 😀

bubalea
19. dec 2024

@silvusias Každého vec. Ale áno, som tiež toho názoru. 😉 Možno by som takéto riešenie prijala, keď príde návšteva s niekoľkými deťmi, vieš, že je tam to riziko 😂 Inak asi skôr nie.

tanikka
19. dec 2024

@silvusias no sú len dva názory na toto 😅 len keď už máš ozaj drahšiu sedačku, tak ti to je tak ľúto sadať na ňu iba tak aj v rifliach napríklad.

silvusias
19. dec 2024

@tanikka Riešenie je jednoduché - proste si na gauč v rifliach sadať nebudeš a hotovo. 😀 Tiež to nerobím. Automaticky ako prídem domov, tak sa vyzliekam a prezliekam do domáceho pohodlného oblečenia, to je u mňa proste základ, vydýchnem, až keď som takto. 😀

tanikka
7. jan 2025

@silvusias tak ale pri kvalitnej sedačke je to jedno, nie? taký materiál má vydržať hádam všetko. 🙂

gramtlika
7. jan 2025

@tanikka to je podla mna strasne velky nezmysel 😀 nechcem nikoho urazit, ale podla mna je logicke, ze material/sedacka moze byt akokolvek draha, ale zaspinit ci znehodnotit sa moze aj malym nedopatrenim. a je jedno, ci stala 1000 ci 5000 eur. proste treba davat pozor a hotovo.

silvusias
8. jan 2025

@gramtlika Ono aj keby ju nezašpiníš, tak ju raz za čas vyčistiť rozhodne treba. Všade sadá prach, aj keď ho nevidieť. 🙂

tanikka
8. jan 2025

@silvusias to mne je akoze jasne, ale aj tak si asi neviem uplne predstavit, ze ako.

silvusias
9. jan 2025

@tanikka Čo si nevieš predstaviť? Ako ju čistiť? Normálne si ju dáš vytepovať 🙂 Robia to aj firmy, my sme si tepovač kúpili, je to praktická vecička, chceli sme to mať doma, nech si môžeme tepovať kedy chceme, podľa potreby.

anitta98
9. jan 2025

@silvusias tak to je super, to sa v domácnosti rozhodne zíde. 😉 a farba sedačky tým postupne nevybledne?

bubalea
9. jan 2025

@anitta98 Nemyslím si, ak to robíš dôkladne, a tak, ako treba a s dostatočnými časovými rozostupmi, tak je to okej a tá látka sa nezničí, nevybledne. A čo sa toho prachu týka, tak si myslím, že úplne postačuje aj to vysávanie raz za týždeň.

silvusias
10. jan 2025

@bubalea No ale zase záleží od materiálu sedačky. Nedá sa to takto zovšeobecniť.

silvusias
13. jan 2025

@anitta98 No ja sa priznám, že sedačku sme tepovali častejšie, než by sa patrilo a než by bolo odporúčané 😀 A farba sa nejako extrémne nezmenila, stále bola pekná.
Každopádne, asi by som aj tak zvolila niečo také netruálne, čo ani po čase veľmi farbu nezmení. A ani po tých niekoľkých tepovaniach. Napríklad do tohto by som ja osobne išla:

anitta98
13. jan 2025

@silvusias táto vyzerá tak mäkkučko a pohodlne 😀 to je čo za obchod?

silvusias
14. jan 2025

@anitta98 To sú Topsedačky, som si pofotila na predajni nejaké sedačky, to ešte keď sme sa rozhodovali, že do ktorej pôjdeme. 🙂

anitta98
17. jan 2025

@silvusias ahaa, a to ti takto dovolili si fotiť? niekde s tým majú problém, čo viem 🙂 každopádne, sedačka sa mi páči. tam je to ako? dá sa zvoliť aj iný rozmer podľa potreby, resp. veľkosti obývačky alebo ako to tam funguje?

bubalea
17. jan 2025

@anitta98 Áno, záleží od predajne, v Poľsku na trhoch im to prekážalo napríklad, keď som si chcela odfotiť dačo 😂 Takže asi to je individuálne 😀

silvusias
20. jan 2025

@anitta98 Konkrétne táto bola daná rozmerovo, ale pri niektorých sedačkách to majú tak, že si vieš vybrať iný rozmer, ktorý vám pasuje lepšie. 🙂 To sa treba ozaj len u nich informovať, aj na stránke to majú popísané pri sedačkách, takže treba čítať a pýtať sa. 😀 Nám to bolo v podstate jedno, keďže mám relatívne veľkú obývačku, tak na ten rozmer sme až tak neprihliadali.

anitta98
21. jan 2025

@silvusias no my to take jednoduche nemame, takze pravdepodobne to bude nevyhnutne najprv pomerat a potom pozerat podla rozmerov sedacku. 🙂

tanikka
22. jan 2025

@anitta98 myslím, že takto sa to robí úplne bežne 😀 zvyčajne potrebuješ dopredu vedieť tie rozmery. každý nemá také veľké priestory, aby si mohol dovoliť nemerať 😀