Lesklá dlažba do domu: Šmýka sa alebo nie?
Ahooojte ☺️ možno blbá otázka no proste sa musím spýtať 😂
Konečne máme zachvilu dokončený dom no a tu mám dilemu 🙈 chceme dlažbu lesklu , avšak známy ni tvrdia že sa na nej šmíka že budem sprostá ak si ju dám , no mne sa to tak moc páči 😍
Máte skúsenosti ? Alebo máte niektorá takú dlažbu ? Šmíka sa ? Nešmika sa ? Rada by som aj fotku ukázala no neviem či sa to tu na modrom kočíku neja aj dá
Nesmyka, ale ťažko sa udržiava bez cmuh.Ale dala by som si ju znova máme tmavšiu sivu
@matrioshka333 ďakujem krásne za odpoveď 😊 popozerám na nete 😁
@luccija Ďakujem za odpoveď 😍 takže sa nemusím báť že sa bude šmikať , to sa moc teším , tiež ideme do tmavej sivej alebo až čiernej no uvidíme 😊
Lesklá dlažba sa bez obuve nešmýka a s obuvou, ktorá ma mäkkú podrážku (naor. papuče) tiež nešmýka. Známy sú úžasný ľudia. Lesklú dlažbu unývaj ideálne iba saponátom, nepoužívaj leskové a “oživovacie” prípravky, lebo obsahujú vosk a potom je to kĺzisko. Ak máte bábo odporúčam detské protišmykové ponožky, v prípade ak to už behá. 😂🤣 ako silno esteticky cítiaci človek s veľkou vášňou. pre int dizajn ti môžem poskytnúť tento subjektívny názor. Matná dlažba fuj, lesklá dlažba super. Každopádne deti na prvom mieste a treba rozmýšľať, že ak sa učí chodiť, je olávajúca podlaha (teda drev. parket. dosky s tlmiacim podkladom ideálne riešenie.)
@astronaut321 Ďakujem za odpoveď 😊 dcérka ma už rok aj 4 mesiace , už behá skáče robí saltá 😂😂
Ďakujem aj za radu , tiež sa mi nepáčia matné 🙈
Nesmyka sa. Pokial sa teda na nu nieco nevyleje😂
@hederamonstera Ale tak to sa skoro na každej smika keď je podlaha mokrá 😁 ale samozrejme že chápem
Len naozaj som bola zvedavá či sú tie lesklé podlahy také strašne 🙈
Kamoska ma a je otrokom podlahy. Každú omrvinku, smuhu vidno, nič nerobí, len upratuje. Už musí aj jej syn a muž denne. By som sa na to mohla....
@ivuska027 nestrašte ma 😂😂 každý deň si predstavujem akú mám krasnu podlahu 😂
No nie veru. Ma velkoformatovu do biela, ale všetko na tom vidno. Prach, omrvinka, vlas... Jej 12r syn príde zo školy, a prvé vysava polku bytu. Ona je psychopatka 😅😅🤣🤣🤣
@ivuska027 musela som muža zobudiť 😂😂 akože smejem sa no určite to čaká aj mňa ale tak ja upratujem rada
No my mame stredne sedu,a lesklu a sme maximalne spokojni
v jednej kúpel. máme podlahu lesklú... spokojnosť.
Vies co, ano je vidno smuhy, dlho trvalo kym sme zistili ze nicim to nevieme udrzat bez smuh ale v podstate sme si zvykli, pri dvoch detoch je to spinave hned do pol hodiny ale uz to nie je nic na co by si clovek nezvykol. Praveze je to podla mna lepsie to vidiet a umyt ako nevidiet a mysliet si ake to je ciste ;) mame lesklu v tmavom drevenom dekore,
Q to smykanie je intenzivnejsie ako na nelesklej mokrej😀
Foto - tyzden neumyta ;)
@ivuska027 na bielej musí byť menej vidieť každú kvapku
@hederamonstera pekná ..to modré je kuchynská linka?my máme psa, takže každý capku zvonku z trávy je vidieť aj, keď ho utieram.Kazda podlaha je asi pekná len hodinu po umytí.Kamaratka má parkety a detto
Rodicia si dali uz davno bielu lesklu dlazbu, na pohlad bola nadherna, ale vytierali minimalne 2 ci tri razy denne a smykalo sa vzdy poriadne, takze bez protismykovych papuc sa tam nechodilo. Mama ju tiez strasne moc chcela.
Ľudia, otvoriť alzu, pozrieť robota s mopom a neriešoť blbosti.
Či sa šmíka či nie. Budeš otrokom lesklej dlažby, nedávaj si takú. Ani robot ti s ňou nepomôže.
@astronaut321 u nas nefungoval dobre ;) to funguje asi len u single cloveka, ktory je cele dni prec a zotre mu tak akurat prach
Hľadaj rektifikovany gres
@hederamonstera Nechcem byť zlý, ale vysávač s mopom za 200€ rozhodne nič nezmije. Dobrý vysávač s mopom začína na 500+. To je ako keď si niekto kúpi ntbk za 4 stovky a čuduje sa, prečo nový ntbk seká. Tiež je možnosť kúpiť si mokrý mop osobitne a nastaviť im cykly po sebe.
@astronaut321 Ježíšmária, na MK sa začali húfne rozmnožovať chlapi, čo nevedia prakticky nič, ale mudrovanie im ide.
To ťa medzi chlapmi už nikto nevládze počúvať tak si sa prišiel ventilovať sem?
Nepômôže ani drahý robot, ja mám dokonca aj osobnú skúsenosť.
Ty máš akú?
@martul Áno vstýčili sme vlajku, ďalšie územie dobité. 😂😂 hádam nechceš rodovú nerovnováhu 😂 chcem slečne/pani pomôcť nájsť riešenie a mám skúsenosť iba so suchým mopom, tak rozoberám možnosť využitia mokrého mopu. Myslím, že v kombinácii so správnym načasovaním cyklu by to mohlo ušetriť veľa energie.
@astronaut321 mali sme drahsi, je to proste na prd, ked mas nejaky flak na zemi (co pri detoch je furt a vsade), tak ho potrebujes vydrhnut a nie ze ho vysavac raz prejde. Tuto funkciu sme teda prestali vyuzivat. Pouzivame na to mop od Karchera a tiez je to na prd, niektore flaky proste musim rucne zoskrabat
@astronaut321 no presne som ťa odhadla. Žiadne skúsenosti.
A nie neboj sa, žiadne územie nemáte dobité. Tu totižto vojna ani žiadne súperenie neprebieha.
@martul Vidíš aká si šikovná, ty máš nos na ľudí proste 😂
@hederamonstera tiež mám takú skúsenosť nic neumyje lepšie ako ja s mopom, ale lenivosť občas vyhra a zapnem ho.A najlepšie umyjem jar a vrela voda žiadne iné pripravky všetko som skusala

My sme vybrali exteriérovú dlažbu aj dnu. Sú odolné, protišmykové a aj viac znesú ak niečo padne. Možno exteriérové vyrábajú aj v lesklých variantoch.
Treba však rátať s vyššou cenou a často sú aj ťažšie na manipuláciu pri pokladaní, ale šikovný majster si poradí 🙂