icon

Má sušička prádla vysokú spotrebu elektriny?

31. jan 2025

Sme veľká rodina, oblečenie sa perie v práčke takmer každý deň aj 2 krát.

katica06
31. jan 2025

Ktorá? veď sa dajú kúpiť v energetickej triede E aj A+++ . Samozrejme najmenej prúdu zožerie sušenie vonku na sušiaku, ale nie každý má tú možnosť.

uriva
31. jan 2025

Podľa mňa nie, ja periem raz týždenne tak 6-8 práčok a je to v pohode, nezvýšila sa spotreba nejako citeľne.

maranta_leuconeura
31. jan 2025

S tepelnym cerpadlom zanedbatelna. Ved si pozri stitok pri konkretnom modeli, tam je spotreba v kWh za rok, vies svoju sadzbu na kWh, mozes si spocitat. Ja som si to kedysi ratala, boli to smiesne centy mesacne.

doriiis
31. jan 2025

Niekedy ide sušička u nas aj 3 krát za deň.Faktury sú stále rovnaké.To je takybisty mýtus ,ako s americkou chladnickou

autor
31. jan 2025

@doriiis ĎAKUJEM ❤️

autor
31. jan 2025

Chcem si kúpiť svoju prvú sušičku bielizne, načo si mám dať pozor? Aké vlastnosti by mala mať?

viestta
31. jan 2025

@doriiis zavisi od technologie susicky, stare modely, ktore ohrievali vzduch spiralou boli zruti elektriky, ale veda a technika odvtedy uz pokrocila

doriiis
31. jan 2025

@viestta ...tak jasne,že nemyslím 20 ročnú sušičku.U nás ide sušička naozaj často a už roky mame rovnakú spotrebu.
Autorka....pre mňa je dôležité,aby sušička susila rýchlo,do úplného sucha.Ziadne dodatočné vesanie a žehlenie u mňa nehrozi.
Veľa programov,keďže susim všetko a možnosť susenia studeným vzduchom.

tenerifka
31. jan 2025

Nic nema velku spotrebu elektriny v porovnani s tym, ze ta odbremeni od umorneho vesania. Neries. Tvoj volny cas stoji za kazdy jeden kw navyse

autor
31. jan 2025

https://susicky.heureka.sk/beko-dpy8506gxb2/#pr...

Čo myslíte, je táto sušička bielizne skvelá ?

natalka13
31. jan 2025

Zalezi ako casto ju budes pouzivat a aku bude mat spotrebu.
Napr. Spotreba cca 2kw pri cene 16-17centov mas 32c 1 susenie. Ale aj
Susenie rozne trva mas rozne vyzmykane pradlo rozny pocet-vahu....
Urcite ta energia nieco stoji. Zas usetris za energiu za zehlicku.

frflos_nespokojny
31. jan 2025

autor : neviem ci je skvela, ale mozes napojit na odpad aby sa kondenzovana voda odstranila. nikde som sa nedozvedel aka je velka nadoba na vodu, ale asi postacuje.
priznam sa moc som neporovnaval susicky a tiez sa mi paci.
nastastie to nie je beko chladnicka- to by som ta odradil

keiko33
31. jan 2025

Odporúčam so samočistiacim kondenzátorom, to znamená, že nemá spodný filter a má len ten v dvierkach.

nevenka
31. jan 2025

@tenerifka co vesanie, ale otazka, ze kam, tu v zime v dome s podlahovym kurenim, ked vonku na dedine kuria drevom, udia a tak, tak to smrad a samozrejme vlhko. Keby aspon mrzlo, ako kedysi. U nas susicka ide denne aj 3x. Nas je 6, z toho 2 mini deti a 2 skoro v puberte. Zavalena handrami som bola bez tej susicky. Aj pracku mam na 11 kg 😅. A nemam problem zaplnit.

tenerifka
1. feb 2025

@nevenka ano, mas pravdu
Ked sa riesi, ako odbremenit zenu od prace, tak sa polemizuje, ze ved ten spotrebic ma velku spotrebu atd.... To ma dviha zo stolicky.
Tak nech chlap nepouziva tv, lebo to zerie elektrinu, nech nechodi autom, l3bo benzin stoji peniaze.... Tam uz setrenie zrazu netrebs

maryetta
1. feb 2025

@nevenka presne tak. U nas tiez 4 deti. 2 dospeli. A ide nonstop susicka. Pre mna je tak nevyhnutna ako pračka.
Obrovska pomoc.
Ako pises ci leto ci zima tu kuria drevom. Vidim ake spinave su parapety behom mesiaca. Hnus aby som toto pradlo vonku vesala a potom obliekla. Parkrat som tak dala. Smrdelo od dymu a islo znovu do pracky....

alexanderkovacs
1. feb 2025

Zvycajne je udane ze kolko KWhodin pouzije na 1 susenie. Ale treba ratat tak ze 1 pranie priblizne 1 KWhodin, to je 20 centov. Ale nemusis zehlit takze este usetris elektriku , a hlavne pracu. 10 prani 2eura. Ale kolkonhidin by si travila so zehlenim.

1fifinka1
1. feb 2025

Ja som vždy prádlo v lete súsila vonka, že ušetrím. Minulý rok som cely rok pouzivala susicku. A mala som preplatok.

ekira1
2. feb 2025

Spotreba elektriky nestúpla, používame ju okrem leta stále, niekedy i cez leto. Máme už tretiu, okrem spotreby pozerám i aby bola samočistiaca, čistiť zubnou kefkou filter je fakt za trest. A aby mala dodatočný program jemné. Dám program mix, pridám dodatočný program jemné. Alebo mám viac bavlnený tričiek rôznej kvality dám bavlnu, pridám jemné.

nelka93
2. feb 2025

Mam rovnakú a som spokojna

81anina
2. feb 2025

Ahoj ja som ju kúpila pred 3 týždňami. Je skvelá uteráky vysušené úplne do sucha za 1,5 hodiny. Jedna práčka bežných tričiek,teplakov vysušené tiež za hodinu aj niečo na mixe. Posteľné návliečky pozapinaj gombíky zipsy lebo sa mi stalo že voslo do jednej obliečky a bola z toho guľa nevysusena.
Ja som ale natrafila asi na vadny kus lebo neskôr začala vydávať šialený zvuk z boku. Zavolala som servis technik hneď opravil a ide ako má. Káble na spodku sa opierali o plech a pri suseni to silno vibrovalo a narážali do plechu. Mám ju v kuchyni a je vcelku tichá najhlucnejsi je program na sušenie bavlny uterákov. Zatiaľ mi nič nezrazila na mixe si zapnem funkciu nízka teplota a super. Najviac recenzií k nej máš na alze.

autor
2. feb 2025

@81anina Ďakujem ❤️

petrusa87
5. feb 2025

@doriiis prosim ake programy pouzivate aby sa nezbehlo oblecko? Bojim sa aj skusat, lebo uz sa nejake oblecko u nas zbehlo a ja nerada zas vyhadzujem( stitky nesusit v susicke su skoro na kazdom)uz aj sesterka mi hovorila, ze to pouziva len na uteraky, postelnu bielizen na nic ineho

81anina
5. feb 2025

@petrusa87 ahoj ja susim oblečenie na program mix to je na materiály ktoré okrem bavlny obsahujú elastan alebo na bavlnené aj syntetické oblečenie. Dá sa mi k tomuto programu pridať funkcia sušenie pri nízkej teplote zatiaľ sa nič nezrazilo.