Má zmysel vymeniť dvojsklo za trojsklo?
Ahojte, dávali ste si niekto meniť okná z dvojskla za nové okná, čo mali trojité sklo? Vidíte nejaký badateľný rozdiel, hlavne teraz v zime? Čo sa týka udržania tepla ... Alebo toho, že vraj sa okno s trojsklom vnútri nezarosi, keď je vonku veľmi zima. Je to tak?
Máme dvojskla okná už 16 rokov, jeden opravár mi vravel, že ten plyn čo je medzi dvojsklom už vyprchá po čase a že on už by dal trojsklo... Ale je to dosť veľká investícia, preto sa pýtam na skúsenosti, či do toho ísť či nie
@zalka
Mam 22r dvojskla, tie sa však nedajú porovnávať s tými súčasnými.. Jednak ten plyn už je dávno fuč a tá dištančna podložka už sa takisto robí nevodiva.. Takže tie dnešné sú kvalitatívne inde než tie moje staré, preto je možné že by stačilo aj dnešné dvojsklo
@maryetta
Neviem ci máš správny dôkaz, predtým ste mali asi staré dvojskla tak ako ja.. Dnešné dvojskla sú zasa o čosi lepšie tak sa nedá takto porovnať...
@pp07 neviem co su stare? Cca 10rocne?

@pp07 no rozhodnutie je len a len na tebe... Bežné aj dnes ľudia dávajú 2- sklá, aj v novostavbách bytoviek v BA som sa s tým stretla.
Ak nemeníš okná, tak zase je to väčšia záťaž 3 sklo a mohol by sa ti rám deformovat, asi aj na tom záleží... A minimálne 20 rokov ti vydržia aj tie nove skla.
@zalka
Ano to máš správnu pripomienku na ten rám, pretože trojsklo je ešte ťažšie ale vraj mam aj rám kvalitný a trojsklo by mal zvládnuť.. Takže len sa rozhodnúť