icon

Malé hnedé chrobáky v kuchynskej linke

19. jan 2023

Baby už som zúfalá, vsetko som vyhodila.. Hniezdo som nenašla, oni si len vklude lezú. Ako ich mam už zničiť ? Poradte mi prosím niečo.

maal
19. jan 2023

musíš naozaj všetko prezrieť - múku, korenie - najmä červená paprika, cukor, kokos, strúhanka..... vyhodiť, vyčistiť a dúfať, že naozaj sú preč

maria1678
19. jan 2023

pozri aj čaje, tie veľmi obľubujú, bujóny, ak si sušís pečivo napr. na strúhanku tak aj to pozri, akékoľvek korenie... jedine nejdú asi len do suchých cestovín. Stačí ak ti dakde zostane jedna larva a ide to odznovu. Tie môžu byť najmä v tesných miestach, rohoch čajových krabičiek, vreciek s pudingovým práškom... Môžu ti vliezť aj do nádob, koreničiek ak ich nemáš úplne natesno uzatvorené.

autor
19. jan 2023

všetko som vyhadzala, povytierala s octovou vodou. Ako tie larvy vyzerajú ? Neviete

sona110
19. jan 2023
simca06022011
19. jan 2023

@maria1678 práve cestoviny majú veľmi radi, všetkom múčne. Ja som takto dotrapala háveď domov z kauflandu...

simca06022011
19. jan 2023

Nemohla si všetko dat von lebo by ti nemali z kade ísť. Naozaj celu kuchynu treba umyť aj tam kde nemáš potraviny. Potom je riešenie aj na tie potraviny, hod do nejakej zatvaratelnej veľkej škatule a uvidíš ci sa tam niečo objaví alebo nie. Neviem podľa fotky určiť vôbec co to je za chrobáka...

sona110
19. jan 2023

Nový dom,nová kuchynská linka.Keď sme toto zbadali v nej myslela som si ,že ma porazí.Aj stolárom sme volali či nie je to z dreva.Tak isto mi radili všetko vyhodiť,ešte aj zabalené neotvorené čaje,kávy aatď.Všetko sme vypratali,vyumyvali,striekala som nejakymi sprejmi na lietajuci hmyz,vyumyvala savom,dávala som do linky tie voňavé sáčky s levandulou.To bola niečo strašné,tiež sme boli zúfalí.Nenašli sme ich v ničom a ani žiadne hniezdo.Každé ráno sme našli zopár v linke.V sušenych hubach v muke proste nikde.Asi po dvoch mesiacoch sme ich stále v linke našli zdochnuté.Bola to pakaren.

autor
19. jan 2023

Vyzerá to takto.. No hnus

sona110
19. jan 2023

to su tie isté čo sme mali,hnusné svine.

autor
19. jan 2023

@sona110 ako ste sa ich zbavili ?

otazka1
19. jan 2023

Bože tieto svine,tvária sa že sú zdochnute,keď spozorujú okolo seba pohyb..keď ho pukne tak smrdí myslím,my sme ho doniesli v čaji.je to strašná hnusoba,ja som vyhodila všetko suche lebo nepozorovane sa to rozmnožilo kade tade kým sme boli v chorvatsku..len manuálne vswtko popozerať,umyť,vyhodiť a modliť sa aby neprišli s ďalším nákupom.

lenqua_12325
19. jan 2023

Ooooooj, toto sme mali aj my. Svine hnusné.
Tie Ti poriadne narástli. A koľko ich je 🤯.
Jedine čo pomôže, je všetko vyhodiť z potravín v skriniach. Cestoviny, múka, čaje ..... všetko.
Už sme skúšali toľko možností. Aj čiastočné vyhadzovanie. Pomohlo len vrece na smeti. Potom povysávať a poumývať skrine a kupovať minimum potravín a mať to poriadne upratané.

lianka123
19. jan 2023

Vsetky potraviny vyhodit, linku vystriekat biolitom

maria1678
19. jan 2023

@simca06022011 mne do cestovín nikdy nešli

maria1678
19. jan 2023

https://www.google.com/search?rlz=1C1GCEU_skSK1...

ten prvý obrázok, sú veľmi malé, cca 1-2 mm

majki_ki
19. jan 2023

Tiež sme ich mali, musela som vyhodiť všetky čaje, čokolády, sladkosti, keksíky, všetko a kompletne celú linku vysavovat. Boli to mesiace, kým zmizli.

ajsha123
19. jan 2023

Ja som našla larvy nákladene v škarach políc v spajzi, ale nie hore, dolu, ale zo zadnej steny dosky... Ako končí polica, tak medzi zadnou stenou a doskou... Jednoducho, treba povytierat vsetky škáry.
A co sa tyka potravín, veľa krát su larvy aj na pohároch s vickami - nakladene v záhyboch viečok.... Treba povyhadzovat aj potraviny, o ktorých si myslíš, ze sú chránené, vo vzduchotesnejkrabici.... Resp aj tam pozrieť.

ivana11155
19. jan 2023

Ja by som v tej octovej vode videla problem, to umyvas len octom kuchynu akoze bio-eko ci ako sa to vola? Ked poumyvas trosku agresivnejsim pripravkom bude lepsie, uvidis.

jana1989jana1989
19. jan 2023

Naozaj nepomoze ine, ako vsetko vyhodit a pozor, dokazu sa efektivne premiestnovat.. ja som ich doniesla v caji, zamorili mi postupne celu potravinovu skrinku.. a preliezli aj do obyvacky, kde sa mi nastahovali do vysusenej svadobnej kytice, takze letela aj ta do kosa 😒

aliziana
19. jan 2023

My sme ich raz našli aj v gumených medvedíkoch 🤦🏻‍♀️