Mám opraviť byt predtým ako ho dám do prenájmu?

15. jún 2023

Chcem prenajať byt v Bratislave. Byt je v staršom zariadení, už zničená podlaha... Dá sa to používať, ale nie je to zrovna pekné. A teraz mám dilemu, mám to prenajať v takomto stave lacnejšie alebo sa viac oplatí to prerobiť a prenajať tak (drahšie)? Čo pozerám ponuky, väčšina bytov je prerobených, z tých čo sú v ponuke na prenájom, samozrejme aj suma je vyššia. Teraz rozmýšľam, či by som sa odlisila nižšou cenou, alebo radšej prerobiť a pýtať viac? Tým pádom riskujem, že byt bude dlhšie v ponuke, lebo tých krásnych drahších je viac.

gejb
15. jún 2023

Ja osobne by som neprerabala. Bude ta to stať veľa peňazí a nájomníci ti to veľmi rýchlo zničia. Ja sama som bývala v pôvodnom neprerobenom byte, mala som spolubývajúcich, všetko slušní ľudia, nepotrpeli sme si na luxus, ale vyhovoval nám nižší nájom. Bol oň preto aj dosť veľký záujem...

sandasan
15. jún 2023

Neprerábala by som … ideálne pre vysokoškolákov moje kamarátky takto bývali tri v staršom byte za nižší nájom ony si to doplnkami trošku upravili aby to pôsobilo krajšie, neskôr bývali už len dve s partnermi kým si neporiešili vlastné domy a veľmi im to vyhovovalo, lebo čím menší nájom tým viac si odložili na vlastné bývanie

autor
15. jún 2023

Hej tiež to tak vidím, na druhú stranu sa vo mne bije, že sama by som v takom bývať nechcela, a aspoň podlahu zmenila. Len s tým už ide aj kuchyňa, tak to už je náročnejšie.

ivuska027
15. jún 2023

Podlahu dnes kupis za 7€/m2 v merkury a polozis aj sama ,alebo s kamosom. Nasobne viac sa ti vrati za prenajom, ako dat nizky najom a nerazobit. Znicena podlaha sa aj zle udrziava cista. Co sa kuchyne tyka, da sa kupit aj za 200€ a bude nova, neznicena. Takze suma sumarum, takato kozmeticka zmena sa ti vrati za 2 mesiace.

majka1921
15. jún 2023

Ak je ta podlaha az v tak zlom stave, nevies zvazit nejake 'low cost' riesenie (napr.linoleum)?
Ako baby pisu, pre studentov, resp.menej narocnych bude tvoja ponuka lacnejsieho najmu zaujimava

uriva
15. jún 2023

My sme takto riešili, že čo so zlou podlahou v byte od rodiny, ktorí ho prenajímali. Po dohode s nimi sme kúpili vtedy ešte v Baumaxe linoleum v kuse v imitácii drevených parkiet - natiahli sme ho na starú podlahu (natiahli = položili len tak nasucho a dali na stenu lepiace lišty jedine, tiež z linolea, nech to lepšie vyzerá) do kuchyne a špajzky a ako nové boli tie priestory. Bývali sme potom aj s dieťaťom takto pár rokov, kým sme nepostavili vlastné. Byt sa potom predal a nový majiteľ bol tiež taký mladík a bol rád, že tam má aspoň to, kým to postupne neprerobí pomaličky svojpomocne, lebo peniaze dal do hypotéky, takže tiež neplánoval nejak os tým veľmi hýbať. Nemám foto, ale bolo to fakt super.

zuzanaete
15. jún 2023

Vyskusaj dat byt do ponuky. Ak najdes najomcov, tak nemusis riesit. Ak sa ti nebude darit prenajat, tak potom ries prerabku.

gemerka17
15. jún 2023

Presne ako radia ostatne. S prerabkou veľmi opatrne, žiadne veľké investície netreba. Veľa ľudi je rado keď ma nižší najom, častokrát sa tam chodia len vyspať lebo praca + koníčky. Najmy sú vysoko a platy zaostali, lacnejší prenajom je pre najomcov super. Daj to na bazos a uvidíš.

nikolca
15. jún 2023

O aky velky byt sa jedna?ja prenajimam garzonku dala som ju do prenajmu nezariadenu ani som ju neprerabala nie je tam ani podlaha je tam obyčajna guma no zaujemcov som mala vela,mam tam teraz takeho mladeho pana a ten sa ma pytal že či garzonku môže vymalovať tak som mu to povolila ja som akurat davala spraviť balkon lebo garzonka bola bez balkonu no to bola riadna palka

autor
15. jún 2023

@nikolca 2i. Vymaľovať tiež treba.

mandzula
15. jún 2023

@autor ked sa na to pozeram podla seba, nepekny byt by som nechcela. A este jedna vec - je mi jasne, ze toto, co napisem, neplati na 100 %, no je vyssia pravdepodobnost, ze do neprerobeneho za menej penazi najdes ludi, s ktorymi mozes mat viac problemov.

autor
15. jún 2023

@mandzula hej to je tiež pravda, takto som nad tým neuvažovala.