icon

Mám zle zapojenú indukčnú dosku?

dannkah
24. júl 2020

Ahojte, viete mi prosím poradiť? Mám asi mesiac indukcnu dosku. Pod ňou je šuflík s priborom. Keď varím dlhšie, alebo na viacerých platniach, tak je príbor velmi, veľmi horúci. Nezdá sa mi, žeby to tak malo byť .. Myslíte, že je zle zapojená? Alebo je to vadny kus? Alebo je to tým, že je to kov? Vdaka

ovaaa
24. júl 2020

Urcite to nie je v poriadku mozete sa popalit. Zavolala by som do predajne, kde som ju kupila, myslim, ze je to vadny kus .

5peta1
24. júl 2020

My mame pod indukcnou doskou tiez pribor a tiez sa zohrieva. Ale jeho teplota je normalna, nic extremne, da sa normalne uchopit a da sa s nim manipulovat.
Takyto zohriaty je vsak len v pripade, ze dlho varim (2-3 hodiny)

zooeynka
24. júl 2020

@dannkah urcite je to vada. Mame to rovnako a pribory su ok.

miskooo1987
24. júl 2020

Je to úplne normálne... neviem si predstaviť zle zapojenie... proste len lacnejšia indukčná doska bez spodnej izolácie...

Prečítaj si návod... určite tam máš napísané niečo takéto:
Ak sa pod vstavaným spotrebičom nachádza ukladacia zásuvka, uistite sa, že medzi obsahom zásuvky a dolnou časťou spotrebiča je dostatočne veľký voľný priestor (2 cm). Táto podmienka je mimoriadne dôležitá z hľadiska zabezpečenia správneho
odvetrávania.
 Do zásuvky pod sklokeramickou varnou doskou nikdy nedávajte
horľavé predmety (napr. spreje). Prípadné zásuvky na príbor musia byť žiaruvzdorné.

janoh9
25. júl 2020

vies co ? podla mna by som asi zavolal, nech to pridu skontrolovat. osovbne by som doplatil za nejaku drahsiu,nech mi to tam nebuchne nahodou :D alebo nieco, predsa menej ma stoji vymenit dosku ako opravovat polku domu kebyze sanieco stane.. teda to su moje myslienkove pochody-nemusis to tak robit, samozrejme