Máte inšpirácie na riešenie malej kuchyne?
Kúpili sme si dom, pôvodne bola kuchyňa úzka a dlhá, my sme zbúrali jednu stenu a spojili sme kuchyňu s obývačkou. Tým pádom kuchynská linka musí byť do 2 metrov.
Máte niektorá malú kuchyňu, ak áno poprosím foto na inšpiráciu.
to myslis ako? akoze cela? ci len pracovnu plochu. ak cela tak varna platna a drez a uz nezostane velky priestor...
A ved nemozes si to naplanovat tak,ze urobis k tomu ,co planujes,este miesto tej zburanej steny stenu z kuchynskeho nabytku?
Do L
Bolo by fajn hodit foto podorysu,s rozmermi a s nakresom,kde su dvere a pod.
A kde chces tu kuchynu-aky je tvoj plan...
Ostrov sa tam nezmesti, ked ste spojili s obyvackou?
Ako bez podorysu a rozmerov tazko hadat ako to mate
Ja by som to nedala. Keď sme kúpili dom, tak kuchyňa bola 115cm na pravo 115 na ľavo za mnou dvere na chodbu, predo mnou vchod do jedálne 90% priestoru zabral šporak a dres s odkladacim priestorom. Hneď som to zrušila, dnes má búrali sme 2 streny a dnessú spolu bývalá jedáleň, bývalá kuchyna a bývalá obycačka a linka samotna viac ako 5m.
2m kuchynu by som nechcela v žiadnom prípade
To bola moja podmienka, co najvacsia kuchynska linka, ked sme kupili dom a komora. Vela ulozneho priestoru, vela varim, peciem, mame 4 deti. Je to na ukor jedalenskeho kuta, a obyvacky, mali sme problem postavit vianocny strom napriklad, ale natrepali sme ho nakoniec 😅. A musela mat 2 vysky doska, pre mna a manzela, ja mam 152 cm a manzel 185 cm. Aby sa dobre robilo obom. Malu kuchynu, ani 2 metre to nemalo povodne, spravili sme neskor z toho L a aj to mi bolo malo, sme mali v byte.
Do L-ka sa neda nieco spravit, ak ste zburali priecku? S nejakym polostrovom, pultikom? Aj by som odfotila, ale mame bordel 😅
@anonym_autor mali sme v paneláku, bola som z nej na nervy, keď sme stavali dom, tak kuchyňa bolo to, na čom som si dala najviac záležať, linka do U, dostatok priestoru na všetky spotrebiče. Nedá sa ti prehodiť kuchyňa s inou miestnosťou? Daj pôdorys, možno niečo vymyslíme
Teraz tam mám linku že šporák, pracovná doska a drez a ešte v strede kuchyne mám stôl so stoličkami a keď pečiem tak valkam na tom stole.
Mne sa páčia malé kuchyne, svokra má 5 metrovu veľkú a v každom šuflíku niečo nikdy nič tam nevie nájsť a keď vari tak behá po celej kuchyni. Ja keď varím tak mám všetko po ruke a nemusím behať hore dole. Varím pečiem vo veľkom sme štyria a aj pre rodičov a nosím im to k nim.
Len chcela by som modernejšiu linku a čo pozerám v obchodoch všade majú obrovské kuchyne a takú nechcem.
Teraz tam mám linku že šporák, pracovná doska a drez a ešte v strede kuchyne mám stôl so stoličkami a keď pečiem tak valkam na tom stole.
Mne sa páčia malé kuchyne, svokra má 5 metrovu veľkú a v každom šuflíku niečo nikdy nič tam nevie nájsť a keď vari tak behá po celej kuchyni. Ja keď varím tak mám všetko po ruke a nemusím behať hore dole. Varím pečiem vo veľkom sme štyria a aj pre rodičov a nosím im to k nim.
Len chcela by som modernejšiu linku a čo pozerám v obchodoch všade majú obrovské kuchyne a takú nechcem.
@anonym_autor a tých 2 máš aj umývačku riadu, prípadne iné spotrebiče, neviem ako by sa mi to zmestilo, či máš úložný priestor v špajzi, lbo mne dosť miesta zaberajú spotrebiče
@anonym_autor a tých 2 máš aj umývačku riadu, prípadne iné spotrebiče, neviem ako by sa mi to zmestilo, či máš úložný priestor v špajzi, lbo mne dosť miesta zaberajú spotrebiče
@alenka58 Umývačku riadu nemám ani nechcem.
Mám špajzu tam máme veľkú chladničku s mrazničkou, regále a tam mám potraviny do zásoby aj malinovky, zeleninu ovocie všetko.
Mali sme v byte usporiadanie na 2,4 metra, teoreticky ak das tie stredne skrinky 40 cm alebo jednu 80, tak mas 2 m:
60 cm sporak na kraji volne do priestoru
60 cm skrinka
60 cm skrinka = spolu 120 cm pracovna plocha
60 cm drez na kraji v rohu pri stene
@anonym_autor
Kde je podorys ? bez neho je to kecanie ako v krcme o nicom aj vo vlaku su mini kuchyne a funguju je to o viac casu na design
2 metre je malo, jedine, ze by chlanicka bola mimo, teda doska by bola 2m v kuse. Z toho ukroj umyvadlo, to by sa dalo dat bez odkvapkavaca a doska na varenie. Len pri 4 ludoch si neviem umyvadlo bez odkvapkavaca predstavit. A potom teda robit ostatne na tom stole.
Ale, ak tam mozes dat stol, mozes dat aj L-kovu kuchynu a z nnej smerom do U dat vstavany stol pre 4 osoby. Miesto to iste, ale kompaktnost bude lepsia a pohodnejsia a este aj moderna. Celkovy tvar bude U, ale vratane stola so stolickami.
@anonym_autor pošli rozmery a napíš mi do správy aké farby a aký štýl by si chcela. Projektujem kuchyne na mieru, spravím ti vizualizáciu ak cenovú ponuku.
https://www.ikea.com/sk/sk/p/knoxhult-spodna-sk...
tych zvysnch 20 cm daj na druhy kraj umyvadla a odkvapavac sa da dat aj do hornej skrinky s otvorenym dnom
Toto som našla na nete celkom sa nám to pozdáva.Teraz mám bielu linku a chcela by som hnedú.
@anonym_autor Len neviem či to je vstavaný sporák alebo ako to je? Chcela by som sklokeramicky sporák, teraz máme plynový.
@anonym_autor Len neviem či to je vstavaný sporák alebo ako to je? Chcela by som sklokeramicky sporák, teraz máme plynový.
@anonym_autor toto je celá linka? Tam nebudeš mať žiadny pracovný priestor. Ja tiež nemám extra veľkú, ale 2 metre mám pracovnej plochy. Myslím čistej, bez varnej dosky a drezu. A teda prijala by som viacej

180 cm linku sme mali kedysi v panelaku. bolo to zalostne malo, nebolo ani kde robit, ani kde sa rozlozit a furt daco dacomu zavadzalo. Daj podorys mozno sa tam da naplanovat aj lepsia kuchyna