Máte skúsenosti s modulovými domami?
Ahojte, máte niekto modulový dom? Koľko vás cca vyšiel, prípadne aj tvar a od koho? Ste spokojné? Ako ste sa rozhodovali medzi klasickou stavbou? Čo bolo rozhodujúcim faktorom? Reálne nad ním premýšľam, zatiaľ som popozerala len zhotoviteľov, ceny a skladby. Kým pôjdem s týmto sa manželom, chcem mať niečo ,,v ruke". On je murár a veľký zástanca murovaného. Toto mi príde ako celkom rýchla cesta k bývaniu v dome 🫣😁 ďakujem za postrehy 🙏
Tak toto murara urazí......
musis si uvedomit, ze nachylnost na hmyz a hrabosov je vysoke riziko. a ine veci.
ked dom , tak jedine murovany
Ty chceš murárovi navrhnúť, aby ste si postavili montovačku? To prečo?
@autorka tisic ludi,tisic nazorov.V ramci prace som zil v obytnom kontajnery,raz rok,druhy x cca.4.mesiace.V druhom pripade bol postaveny cely obytny tabor s kapacitou,asi 800 ludi.Kazdy mal svoj kontainer pre seba,spolocne priestory, boli sprchy, toalety,kantina a herna.Nevyhoda bola, velmi zle odhlucnenie,co samozrejme pri individualnej vystavbe,vies urobit,podla seba.Môj osobny nazor je,ze na prevadzku firmy,by som do toho isiel,ako dom na byvanie,na stalo,by som velmi,ale velmi rozmyslal,ci prave toto chcem.Skôr by som isiel do drevenice,nez do kontaineru.Murovany dom je super👍,ale dobry drevodom,este lepsi😂.Moc som ti asi neporadil.Prikladam foto z kontaineroveho campu vo Švajciarsku.Dnes je tam uz zase luka a pasu sa tam kravy😉.
Je otázka koľko financií je určených na dom.
Nikdy by som sa neulakomila na taký dom ak by bol neviem ako lacný a neviem ako rýchlo hotový. Možno ak by to mala byť chata, alebo víkendový dom na pozemku kde sa nedá postaviť dom s pevnými základmi. Inak nie, nie, nie.
@tundra joj ta priroda jedna nadhera. najkrajsia krajina na zemi toto.aj ked aj kanada aljaska a NZ su tiez pekne. ale tam som este nebola :D
Za mňa nie, ak uz, tak montovaný drevodom. Tie už vidno bežne. Skôr som za menší murovaný bungalov, ak je málo financií. Veď spravíš základy, dosku, muž vymuruje, usadia okná, dvere, strechu. Hrubá stavba hotová. Zvyšok postupne spravíš. V dedine, kde máme chalupku si niekto na kopec dal doviesť len to tak na víkendy budú mať, kde vyjdú zrelaxovať.
ahojte, najdu sa tu take zienky alebo aj muzi, to je mi jedno 😀 co byvate v modulovom dome dlhsi cas? ze ako to hodnotite z takeho dlhodobejsieho hladiska?
@dasufla my sme nad takymto byvanim tiez premyslali, no nie sme s tym uplne stotozneni 😀 predsa len dom je dom 😅
@vierka_z ved a co toto dom nie je? 😀 podla mna je to uplne normalne byvanie, take kompaktne celkom a vyzorovo by som povedala mozno aj nadcasove. 🙂 A myslim si ze ta to vyjde lacnejsie ako stavba "klasickeho" domu.
@vierka_z ved a co toto dom nie je? 😀 podla mna je to uplne normalne byvanie, take kompaktne celkom a vyzorovo by som povedala mozno aj nadcasove. 🙂 A myslim si ze ta to vyjde lacnejsie ako stavba "klasickeho" domu.
@fabrika Tiez neviem, vsak ono to aj tak nikto nevie z coho je ten ktory dom postaveny, ked uz sa normalne byva a je vsetko porobene 😀 Akoze tak myslim, ked sa na ten dom niekto pozrie. Co sa tyka "vlastnosti", tak je dolezite aj to, ake vybavenie dom bude mat.
@fabrika @manqua my keby nemáme svoj postavený tak idem do toho aj ja.Velmi pekne to vyzerá aj je to nízkoenergeťák jedna baba tu raz odporúčala firmu Edstrex tí majú velmi pekné návrhy aj dobré recenzie...ževraj oni majú od nich modulák.No celkovo nie sú klamári.Tak to je také že kým sa to u nás udomácni.Všetko čo je iné,nové tak ludia na to reagujú divne.U nás stále prevláda tehla tak čo sa čudujete ale nebála by som sa toho ani ja
manqua my keby nemáme svoj postavený tak idem do toho aj ja.Velmi pekne to vyzerá aj je to nízkoenergeťák jedna baba tu raz odporúčala firmu Edstrex tí majú velmi pekné návrhy aj dobré recenzie...ževraj oni majú od nich modulák.No celkovo nie sú klamári.Tak to je také že kým sa to u nás udomácni.Všetko čo je iné,nové tak ludia na to reagujú divne.U nás stále prevláda tehla tak čo sa čudujete ale nebála by som sa toho ani ja
nejako mi zdvojilo odpoved nevadí nedá sa už opraviť🙂
@fabrika @manqua my keby nemáme svoj postavený tak idem do toho aj ja.Velmi pekne to vyzerá aj je to nízkoenergeťák jedna baba tu raz odporúčala firmu Edstrex tí majú velmi pekné návrhy aj dobré recenzie...ževraj oni majú od nich modulák.No celkovo nie sú klamári.Tak to je také že kým sa to u nás udomácni.Všetko čo je iné,nové tak ludia na to reagujú divne.U nás stále prevláda tehla tak čo sa čudujete ale nebála by som sa toho ani ja
manqua my keby nemáme svoj postavený tak idem do toho aj ja.Velmi pekne to vyzerá aj je to nízkoenergeťák jedna baba tu raz odporúčala firmu Edstrex tí majú velmi pekné návrhy aj dobré recenzie...ževraj oni majú od nich modulák.No celkovo nie sú klamári.Tak to je také že kým sa to u nás udomácni.Všetko čo je iné,nové tak ludia na to reagujú divne.U nás stále prevláda tehla tak čo sa čudujete ale nebála by som sa toho ani ja
@liusa82 tiez mame s nimi fajn skusenost 🙂
@marina447 hej? mate normalne taky dom postaveny? lebo my sme premyslali dlho ze bud normalne postavime alebo zvazujeme este tuto variantu. len si to teda uplne neviem predstavit ako sa moze v niecom takom byvat 😀
@klaudi31 keď môžu ľudia bývať v montovaných domoch, tak sa naozaj nemusíš báť bývať v modulovom.
@klaudi31 keď môžu ľudia bývať v montovaných domoch, tak sa naozaj nemusíš báť bývať v modulovom.
@andreakotesova Podla mna v tom az taky rozdiel nie je. Ono ten princip stavby je tam zhruba rovnaky. Skor vidim rozdiel v tom, ako sa ten dom stavia na pozemku. Asi zalezi aj od firmy, co vie zakaznikovi ponuknut a do akej miery sa da s navrhom domu pracovat.
@fabrika fakt lacnejsie? ale mozno za aku cenu. tam asi nemas moc na vyber co sa tyka fasady, strechy..
@fabrika To nepopieram, kazdy dom vies postavit v akejkolvek energetickej triede. Jasne, ze to nie je len o tej stavbe. Vies co, ono zalezi od toho, co ti vie firma sama ponuknut a potom vsak viete prebrat, ake su dalsie moznosti. Ja to presne do detailov neviem.
@dasufla my sme nad takymto byvanim tiez premyslali, no nie sme s tym uplne stotozneni 😀 predsa len dom je dom 😅
@vierka_z a co to vari nie je dom? vsak ked je uz postaveny a byvas v nom, tak podla mna ani rozdiel nejak nepocitujes. nas laka to, ze je to rychlo hotove a je to take sikovne cele. nevidime zmysel v tom davat pol metrove steny z tehal alebo z coho, vsak tu nie su tornada, ze by ti znicili dom.
@fabrika To nepopieram, kazdy dom vies postavit v akejkolvek energetickej triede. Jasne, ze to nie je len o tej stavbe. Vies co, ono zalezi od toho, co ti vie firma sama ponuknut a potom vsak viete prebrat, ake su dalsie moznosti. Ja to presne do detailov neviem.
@manqua tak teda co moze take ponuknut firma? projekt, energeticky certifikat, samotnu stavbu a hlavne aby boli ceny prijatelne 😀
Ja by som to chcela, ako krajsi preskleny zahradny domcek. Byvat by sa tam tiez dalo, o tom nepochybujem, ak by sa to pekne zoradilo, mozno by to aj slo, videla som na nete par takych poskladanych a konecny vysledok bol celkom fajn, ona sa to sa vyrobit v roznej kvalite, co sa tyka vnutorneho vybavenia sieti, kurenia, vonkajsieho vizualu a zateplenia.
Ja by som to chcela, ako krajsi preskleny zahradny domcek. Byvat by sa tam tiez dalo, o tom nepochybujem, ak by sa to pekne zoradilo, mozno by to aj slo, videla som na nete par takych poskladanych a konecny vysledok bol celkom fajn, ona sa to sa vyrobit v roznej kvalite, co sa tyka vnutorneho vybavenia sieti, kurenia, vonkajsieho vizualu a zateplenia.
@mk1111111111 je to tak, ved firma dava na vyber ci uz to, ake kurenie si chcete dat, ako chcete usporiadat miestnosti a podobne. rovnako ako pri inych typoch domov aj pri tomto je to variabilne 🙂
@mk1111111111 je to tak, ved firma dava na vyber ci uz to, ake kurenie si chcete dat, ako chcete usporiadat miestnosti a podobne. rovnako ako pri inych typoch domov aj pri tomto je to variabilne 🙂
@marina447 tak to je potom ale super, ze to nemusi mat clovek presne tak si to ako je to na papieri, ale moze s tym hybat. Ake kurenie je podla teba najvhodnejsie do takychto domov?

Daj na manžela a postavte si murovaný. Mám doma statika s rovnakým názorom 🙂 Dom postavený inou technológiou by som brala len ako víkendový.