Máte spokojnosť s pani na upratovanie?
Ahojte, zaujimalo by ma, tie čo máte pani na upratovanie, že čo vám väčšinou uprace a ak vám to nevadí, aj že koľko jej platíte. Lebo mne sa zdá, že platím dosť veľa, na to, že prídem domov a vždy sú riady v umývačke, plus pár na linke, vrecúška nikdy nedá do koša.. proste že prídem domov a musím po nej ešte doupratovávať.. a to bola u nás 5 hodín!
Nemám,ale mám v pláne. V 2006 som chodila upratovať byty v Chicagu aj s kamoškou a brali sme 50-90€ za byt,nie na hodinu. Podľa veľkosti a "špiny". Tam kde sme upratovali každý týždeň sme brali 50, kto nás volal raz za mesiac a bolo vidieť že tam mesiac nik neupratoval tak sme mu osolíme. Tie byty sme luxovali do ligotava. Keď bude toto pre mňa aktuálne,tiež budem hľadať niekoho kto bude brať od výkonu nie od hodiny. Lebo s fixnou sadzbou sa nedá už manipulovať.
@barbora0308 presne,preto je toľko ponúk na upratovanie,umývanie,tepovanie atď. Ja som si pred takmer 20r takto denne doniesla čistych 140dolarov a keby mám teraz robiť za pásom na 3 zmeny tak by som radšej upratovala aj keby mám len 1-2 šichty denne by sa mi to stále oplatilo
Ahojte dievčatá, ak by ste hľadali pomoc na upratanie bytu v Košiciach som k dispozícii,na podmienkach by sme sa dohodli súkromne☺️.
Ahoj, mám a s každou som bola spokojná, dám doslova na kqzdu miestnosť check list zalaminovany, môže si odskrtavat,.čo má...umývačku nevyklada, ani kôš nevynasa
.
@datelinka31 my sme mavali a vzdy sa nieco vyskytlo, co bud zabudla alebo nestihla atd
Ja som dokonca si dala tu namahu a ukazala vzdy ked prisli 1x ze co urcite nemaju zabudnut a vacsinou to na 1x spravili tip top ale neskor to flakali. Jedna k nam xhodieva tiez na 4-5 hodin do (podotykam) 2izboveho bytu. Ja som pocas tyzdna poriadok udrziavala takze makacka to nebola napriek tomu sa mi stazocala ze hodinu upratuje hracky 🤷🏻♀️ potom som zistila ze wc misu a toaletu neumyva a povedala ze sa jej to hnusi. Nebola spinava len som chcela aby sa to pocas upratocnaia proste vzdy unylo domestosom. To som skoro odpadla ked mi povedala ze wc teda ona odmieta. Neskor mi odmietla aj okna zvnutra umyt (z vonku to umyvala sluzba) atd …
Potom nam jedna pani znicila baterie lebo si nosila jej prosteiedky 🤷🏻♀️
Posledne sme nasli kocku ktora bola uplne ze skvela (ajkes upratovala v leginach a crop tope co vadilo vtedy mojmu muzovi ale ze ved ok). Tato si jazdy tyzden zvysovala mzdu a potom ma to uz prestalo tiez bavit jej platit viac ako bolo vhodne ….
@andrea901 tak to je uhol pohľadu. 6 eur v čistom za hodinu nie je pri brigáde zle. Viem, že niektoré berú (alebo teda chceli by) aj 20. Čo by som teda ja nikdy nedala. To už je pomaly plat neurochirurga 😀
upratovala som domacnosti pocas celej VS, niekolko bytov tyzdenne, robila som vsetko, aj zehlenie, aj riad, aj okna, aj chladnicku (bez akychkolvek priplatkov). Bolo to v casoch, ked sa platievalo tak 5eur/hod. Upratovanie rada nemam, ale uz ked upratujem, a je jedno ci sebe doma alebo cudzim, vzdy som bola pedant, velmi som si dala zalezat a nedokazala som nic len tak odflaknut.
Minuly rok som ja hladala pani na upratovanie, ale je to nemozne. odflaknuta robiota, spinave baterie, smuhy na linke, na zemi, okno umyte tak, ze len sklo, ostatne cierne zaprasene (hlavne ze za priplatok). No hroza, niekoho najst, kto je naozaj cestny a spolahlivy je velmi velmi tazke. Aj ked poviem, co ako si predstavujem, aj tak si, ktovie preco, kazda urobila podsvojom, lebo "tak je to podla nej lepsie". po poslednej som musela pozmyvat cely byt, aj kupelnu umyt, lebo to bolo spinavsie, ako ked prisla. Udrziavam si aj sama nadstandardny poriadok. Ale proste nemam toho casu stale tolko.
Ak naberiem odvahu, skusim znovu hladat. Paradoxne platim velmi dobre, ale akokeby to nebola ziadna motivacia...
nie , bála by som sa , že mi niečo cenné zmizne z domu, prípadne že handru ktorú použila na kupelňove umyvadlo použije na kuchynskej doske 😅😅
@snowflakenel ja napriklad neznasam surovat podlahy a kupelne. A jeden cas sme si platili pani, ktora dosla a spravila to raz do tyzdna/raz za dva tyzdne poriadne. Plus vysavanie a prach. Ale muselo byt vserko odlozene, ona nam nesahala na osobne veci(mimo obcasneho zehlenia) a bolo to vzdy, ked sme boli v robote a bolo to ozaj super. Celkovo neznasam upratovanie, ale momentalne netravime tolko casu mimo dom a este aj to dieta mame a vsade bordel, tak to nejako zvladam sama. Ale tiez poanujem po navrate do prace niekoho najst
pre boha, kde to žijem, vy sa máte !!!
ja som nikdy neuvažovala a ani na to nemám love, žeby som mala platiť za upratovanie, každý deň niečo musím spraviť, neviem si predstaviť, že by mi niekto prišiel raz za týždeň upratať, to by som bola v riti celý týždeň😂 z neporiadku nakoľko mám malé deti...asi by som sa nedoplatila😢
@datelinka31 my zijeme v DE. Tu sa pohybuje cena za upratovanie na urovni minimalnej mzdy, co je aktualne 12,4 Eur na hodinu a menej, pretoze casto si majitelia domacnosti dohaduju pausaly na taketo cinnosti. Samozrejme je rozdiel upratovat maly byt a dom. Pri tych 2hodinovych upratovaniach su ceny vyssie, nakolko sa neoplati niekomu presuvat sa kvoli 25eur. Ja som zvazovala tiez pani na upratovanie, ale bohuzial tu nehrozi, ze mi niektora bude upratovat detske izby. Povysava izbu a dovidenia. A toto je pre mna klucova poziadavka, nakolko tie izby su pre mna za trest upratovat 😄 som velky pedant a ja naozaj vsetky hracky odlozim, utriem prach, skratka chcem to mat tip-top a to je pre mna casovo najnarocnejsie. Na druhej strane sa bojim si tu pustit niekoho uplne cudzieho do domu. Kedze sa ale neazobideme bez babysitterky a po dlhej dobe mame konecne serioznu pani, ktora nam opatruje deti cez prazdniny alebo len tak hocikedy, ked chcem deti zabavit riesim to jednoducho tak, ze deti su s opatrovatelkou a ja si popri tom zehlim, upratujem, atd. Deti to tak ci tak nejako extra nebavi hrat sa so mnou pol dna, ale opatrovatelka je pre nich spestrenie programu, rady s nou travia cas. Upratujem priebezne, vikend len minimum, pretoze ten chcem mat vyslovene na aktivity s rodinou. Ono je rozdiel, ked si doma a ked pracujes. Ked si doma, tak je bordel nonstop. Ranajky-upratat, varit -krmit deti-upratat a takto dookola. Ale ked zena pracuje a deti su v skolke, skole, jasliach, tak ver, ze toho bordelu sa tolko neurobi, pretoze vsetci su mimo domu vacsinu dna. Na materskej s 2 malymi detmi doma som vysavala aj 2x denne. Po nastupe do prace sa to zredukovalo na 2x tyzdenne. Pocas home office som cez prestavky vzdy dala oprat, par veci ozehlila a podobne (nemam cez HO leharo, musim fakt pracovat a kopu telekonferencii). 1 den po praci upracem kupelne, detske izby upratujem 1x za 2 tyzdne, obyvaci priestor priebezne, podlahy 1x tyzdenne.
Ten kto tu tvrdi, ze upratat cely dom za 5 hodin je brnkacka asi v zivote poriadne upratane nemal. Ked niekedy nestiham a musim upratat vsetko za 1 den, tak vecer som teda poriadne narobena. Neda sa porovnat pracu upratovacky na plny uvazok s takymto upratovanim. Tie upratovacky som v zivote nevidela v praci, ze by lietali a makali tak ako ja, ked si upratujem dom. Ved to by na to nikdy nikoho nenasli a nehovoriac o tom, ze u nas v praci upratovacky vykecavaju v kazdej kancelarii a takisto pauzy si robia kedy chcu. A to bolo podobne v kazdej firme, kde som pracovala.
Ja chodím upratovať jednej pani,ktorá je už na dôchodku,je toho na ňu vela.Chodím.tam tri roky tak je asi spokojná ale čo tu čítam tie komenty tak aj ja som spokojná.Pani má dve zdravé ruky,čiže sama si naloží a vyloží riad,sama si vytriedi prádlo a pustí práčku,sama si umyje chladničku či trúbu.Ja robím,kupelne,izby,chodby,horné poschodie,plus dolné poschodie,plus garáž upratať.Okná si tiež sama zatial umýva.Keď nebude vládať,ja jej umyjem.Síce cenu za okná neviem kolko sa berie ale dohodnem sa s ňou.Neplatí mi síce 10€ za hodinu ale ani nechce po mne nezmyselné veci.Že hračky upratať,to isto.Ja bývam v dome a nikoho by som tu nepustila iba tak že upratať.Mám dve zdravé ruky,viem si sama upratať.Veď to je relax.Treba sa činiť a nie byť lenivá jak voš.Keď je niekto na dôchodku chápem že už tolko nevládze.
aha tak ludia mavaju pani na upratovanie, pretoze su lenivi jak vsi. to je super. Alebo mozno, ale len MOZNO, su to ludia, co makaju, maju karieru, zarabaju dost na to aby si to mohli dovolit a dopriat si tak cas s rodinou straveny relaxom a zabavou a nie upratovanim. Na vylete s detmi, na turistike... 😉 toto su take obmedzene nazory
@mrkvicka060 na to má každý prrdsa dovolenku či celý víkend.Poznám ludí čo sú každý víkend niekde preč.Treba zapojiť aj deti do upratovania.Ale ano každý ako mu vyhovuje.Výhovorriek keď sa mne nechce mám tiež celú zásobu.Hlavne moja 6 ročná je na to expert.Ponosí do kuchyne,do obývačky nazvláka ale keď má upratať,ani za pána,veď načo.Ešte keď chodila do škôlly len som čumela ako vie upratať po sebe keď jej kázala pani učiteľka.Tú poslúchla na.slovo.Ja mám dve roboty plus víkend a hanbila by som.sa aby mi iný upratovali.
@gabrielabydzo kazdy ako si zariadi a ako mu vyhovuje 🤷♀️
ale nazyvat ludi lenivymi vsami len preto, ze maju pani ktora im raz-dvakrat za tyzden uprace, tak to je gol.. mozno ti ludia makaju viac ako ty si vies predstavit. a k tomu nemaju jedno dieta, ale napriklad 3.
@gabrielabydzo tak ty máš predstavu o relaxe,že si vyligoces dom,iní preferujú čas strávený s rodinou, šport,výlety atď. mojou najväčšou túžbou určite nie je stráviť víkend za hrncami a s metlou v ruke ... Našťastie máme len 75m byt tak sa to dá po troške,ale bežne ľudia majú raz toľké byty a možno raz toľké platy,tak prečo si neulahcit.. to nie je o zdravých rukách či lenivosti.. neznamená že doma prstom nepohnú,ale že si uľahčia časť života a využijú ju plnohodnotnejsie.. každý máme iný spôsob života a predstavy o ňom..
@mrkvicka060 ja mám tri deti,vediem ich od malička k upratovaniu.Mám dom nie byt.Stíham.Nevyhováram sa.Nesedím si v kancli za PC a nepidlím si tam nechty😊Ja sa v práci dosť nabehám.Ano každý po svojom nech sa zariadi.Ja idem na výlet s deťmi keď je doma čisto😊
@snowflakenel je to o zvyku. Ja upratujem každý deň, ale pri dvoch malých deťoch to aj tak nevidno. Plus ešte príde pani upratovačka raz do týždňa a na chvíľu to je super. Mala som na výber buď tráviť čas s rodinou na výlete alebo upratovať, vybrala som si to prvé.
@gabrielabydzo aké staré máte deti?
@datelinka31 my sme využívali v dome v CZ. Pani bola Slovenka a bola veľmi šikovná. Platila som jej v tom čase 150,- Kč (cca 6€)/hodina. Chodila každý štvrtok, umývala komplet dve kúpeľne + toalety, kuchyňu vrátane myčky, skladala prádlo, ak bolo v sušičke, vysať, vytrieť, prach, dať veci na miesto, ak sa náhodou niečo povaľovalo. Dom 160 m2 mala vypiglovaný za 4 hodiny a bola som s ňou veľmi spokojná. Občas stihla obletieť aj záhradu a pozbierať lístie alebo od psov vyhrabanú borku... Nechápem ako to stíhala 😀 Pred ňou som mala pani, s ktorou som sa po troch týždňoch rozlúčila, lebo sa vedela zaseknúť na nezmysloch, ktoré po nej nikto nechcel, a to čo mala urobiť nestihla. Keď prvýkrát odchádzala po 7 hodinách a nebolo hotovo, tak som síce škrípala zubami, ale hovorila som si "ok, musí si to tu okukať, nájsť systém"🙈 Keď to bolo bez zmeny tretí týždeň, tak som to utla...
Teraz si tu v okolí veľmi chvália dve Ukrajinky, ktoré berú 180,- na hodinu. Vraj sú naozaj precízne a rýchle.
@chodec15 😂
Veta "Nesedím si v kancli za PC a nepidlím si tam nechty😊" ma doatala. Cize ludia, ktorych hlavnym pracovnym nastrojom je ich mozog, pri praci sedia a vyuzivaju PC, vlastne nic nerobia...?
Nemam pani na upratovanie, ale brala by som ju vsetkymi 10. Muz vsak nechce cudziu osobu v dome.
Viem vsak co tato praca obnasa. Ja som pocas studia na VS chodila upratovat. Vacsinou kancelarske priestory, ale chodila som aj k jednej mamicke s 3 detmi. Bolo to skor sporadicky a jednalo sa vzdy o velke upratovanie - obsah skriniek v kuchyni/kupelni vybrat a vsetko umyt, okna, zrkadla a pod....Ona ale vzdy bola doma a presne mi povedala co a ako chce. Aj obed som dostala, aj kavu mi spravila.
Nieco take si viem predatavi aj u seba doma. Mat kvartalne takuto vypomoc a vyriadit celu domacnost na komplet. To neznasam.
@gabrielabydzo z čoho si vydedukovala, že kto sedí v kancli, tak si tam pindlí nechty?
@gabrielabydzo upratovanie je relax? Aha... Je fajn si uvedomiť, že nie každý sa rochní v upratovaní. Pre mňa to bola v tej dobe naprostá strata času, ktorý som dokázala využiť oveľa efektívnejšie a ekonomickejšie.

Wow a to som myslela ze upratovačky sú len vo filmoch 🥺🤪