icon

Mole v kuchyni

2. aug 2022

Uz mesiac som nachadzala mole.Nakoniec som nasla, ze to bolo v neotvorenej celozrnnej Bio muke z Lidla.
Ale ako bola cela prederavena napadala mi muka aj na ostatne potraviny v potravinovej skrini ...mole som mala stale.Dnes som vsetko vybrala na konzervach prilepene mole, v otvorenej ryzi...co mi pomoze?otborene veci som vyhodila, zavaraniny, konzervy umyla.Vystriekala Raidom nikdy som mole nemala z toho pocitu, ze tam mam niekde cerviky mi je zle.

autor
2. aug 2022

Existuju nejake naplaste, cokolvek...este tam mam droteny program a neviem sa poriadne vsade dostat nech to umyjem.Je to rohova skrinka, ktora sa otvara posuvnym systemom von a dozadu nedociahnem.

viestta
2. aug 2022

Kúp si feromonove lapace v drogérii a porozkladj po kuchynskych skrinkách s uvidíš ci sa nejaké nachytaju

autor
2. aug 2022

@viestta co to je?nejake lepky?

malina12
2. aug 2022

Ja som to mala takto isto.Kompletne som prebrala spajzu kazdu jednu vec som chytila do ruky bud som vyhodila alebo umyla a kupila som v jysku plastové krabice rôznych rozmerov a tam som poukladala vsetko.Potraviny v minimálnom množstve skladujem.Potom som dala feremonove lepky a sledovala som to,asi po mesiaci sa nejaké chytili.Odvtedy máme pokoj.

lilinka126
2. aug 2022

Raid je zbytočný síce je na lietajúci hmyz ale móle sú svine… mame s nimi už dlho problém. Aj v tescu majú nálepky kúpiš aj v každom záhradkárstve a drogérii… je mnoho značiek… len ponalepovat a porozkladané ale ja som kúpila dozy a všetko mám v nich, sú vzduchotesne… nemajú radi vôňu levanduľa a známa mi radila že vraj nemajú radi vôňu bobkoveho listu…

viestta
2. aug 2022

@lilinka126 keď sme vypratavali babkine skrine binaj v levanduli v bobkovom liste aj v klincekoch a skorici. Dokonca v štipľavej paprike a čiernom koreni. Jedine účinné sú dobré uzatvaratelne dozy, aby sa nerozliezli všade ak ich z obchodu donesieš a feromonove lapace. Ak sa nejaké nalepila, je čas na inventuru špajze. A lapace treba meniť, pretože feromony časom vyprchaju a nič sa na nich nenalepi

lucyl13
2. aug 2022

Toto som ja polepila do komory - chytajú sa veru a to som už vyhodila všetko možné … po 3 týždňoch treba meniť …

gabika128
2. aug 2022

@viestta aj na staré lepky sa nalepia 😂 ja mam vždy v kuchyni preventívne 1-2 lepky, na tú poslednú sa mi začali lepiť mole(asi 9 mesiacov stará lepka), tak som zase upratovala a vyhadzovala, nakúpila nové lepky, ale páčili sa im iba tie staré 🤷‍♀️ na nové som nechytila ani jednu molu. Mám teóriu, že stačí jedna prilepená mola a tá láka aj tie ostatné a môže byť aj stará lepka😂

euka210
2. aug 2022

Ja som mala taky problem a odvtedy davam do flias. Ale do muky nesli...skor bielkoviny...strukoviny, cestoviny, sladkosti.

lucyl13
3. aug 2022

@gabika128 inak ja som teraz nekúpila RAID lepky, ale biolit lepky, rozbalim - hovorím super - je to to iste a už 4 dni sú v komore - ale na vedľajšej poličke a nič - ani jedna … na tej raid vždy niečo bolo…

lucyl13
3. aug 2022

@euka210 ja zas v múke práveže …

gabika128
3. aug 2022

@lucyl13 ja mam iba raid, nové aj staré, tiež mi príde, že na ne sa najlepšie lepí. Neviem kde sa stala chyba, keď na tie nové nesadla ani jedna 😂