Nábytok a zariadenie do bytu

18. feb 2024

Ahojte, mám na vás otázku a rada by som si nechala od vás poradiť. Budem si zariaďovať menší 3i byt. Avšak nemám veľa peniažkov. V spálni budem zatiaľ spať na rozťahovacom gauči s úložným priestorom, ktorý mám. Čo myslíte, budem vedieť na tom spať aj s priateľom? Postele, čo som pozerala, s roštami a matracmi su veľmi drahé. Do obývačky mám gauč po rodičoch s dvoma kreslami, kým si nekúpim niečo novšie časom. Raz jedného dňa by som chcela pekný rohový. Mám dve komody. To je všetko. Potrebujem novú chladničku, pozerala som sa na ceny, vyjde ma na 800 eur. Vy by ste si kúpili chladničku z bazošu? Po niekom? Popravde mne sa to dosť protiví, do chladničky by som rada investovala novej, ale pozerala som aj lacnejšie na bazoši. Čo si o tom myslíte? Nábytok - potrebujem písací stôl, stoličku, nejaké skrine, ideálne vstavané veľké, nejaké menšie komody, konferenčný stolík do obývačky, stoličky apd. Ak si kúpim z bazošu jednotlivé kúsky, nebudú k sebe pasovať, lebo každý bude inej farby. Plus mi treba na to prenajať auto a zohnať nejakých ľudí, čo mi to donesú. Takže čo. Kúpiť z bazošu alebo nie a mať veci len po tých vešiakoch na kolečkách a šetriť rok na skriňu?

svetlonos
18. feb 2024

Pouzite elektrospotrebice nekupuj. Mas deti ci si sama? Ako velku skrynu odporucam pax z ikei - dvere mozes dokupit casom a pouzit zatial jemne zavesy. Idealne aby ti to doviezli.
Na to ze nemas takmer ziadne prostriedky, chces toho privela naraz.
Spat mas kde, sediet tiez. Pripadne maly jedalensky stol a 2 stolicky kupis za par korun aj nove. A casom si budes dokupovat.

majkakvet
18. feb 2024

Chladnicka za 800 je blbost.pre dvoch radsej novu za 300, ktoru aj vynesu a este obal zoberu (np Datart). Nabytok pouzity je uplne v pohode. Kazdy sme nejak zacinali🙂

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. feb 2024

@majkakvet no ja tam budem uz aj koncit, mam davno po 40tke. Cize co uz teraz dam, by mi malo vydrzat podla moznosti co najdlhsie.

kacusik69
18. feb 2024

tiez nas caka zariadovanie a co sa spotrebicov tyka, najma teda chladnicka/pracka, trvam na novych pokial by neboli (docasne) od rodiny ci znamych, ako budeme mat zatial napr. sporak (od nasich) … dobre chladnicky najdes aj lacnejsie, aj o polovicu… co sa nabytku tyka, nevadil by mi z bazosu ak by bol “z cistej domacnosti” (nefajciari atd.) ale tiez by zalezalo, postel (ram) v pohode, matrace urcite nie…

enoula
18. feb 2024

Nabytok a vybavenie ikea, dovezu vam to, poskladate . Kupte len nutne. Za tu cenu je to naj podla mna, aj ako to maju vymyslené, serie, ako sa to sklada, aj kolko to vydrží.. a vlastne aj vsetko co sme mali od nich, spokojnost.
Ak ste dvaja, nepotrebujete mega chladnicku, da sa nova aj lacnejšie kupit, sledujte akcie, 400-500 urcite najdete. Ak chcete viac spotrebičov kupovat, rovno do eshopu napíšte mail so zoznamom co chcete a ci nedaju zlavu, aj 10% potesi

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. feb 2024

@enoula spotrebice uz mam kupene. Ale na ostatny nabytok mi zostava asi 2000 eur. Nemam ani jednu skrinu, nemam ani jeden stol, ani pisaci stol, ani jednu stolicku. Dve kresla a gauc.

enoula
18. feb 2024

Tak len sadnut k pc a dobre premysliet, aby to aj ladilo spolu a za mna ta ikea, vyskladas si to, postupne dokupis doladis...
Maju fajn riesenia, len sa pohrabat tam alebo ist pozriet rovno. Napr tato ich postel, prezila u nás vsetko 🙈😂 chvíľu manželská, chvíľu ako gauc v obyvke, chvíľu ako detská postel a teraz je to hostovska postel
https://www.ikea.com/sk/sk/p/utaker-stohovateln...

autor
18. feb 2024

@enoula ja som z opacnej strany republiky, a IKEU tu nemame. Rovnako aj dovoz by ma stal vela. Davala som si vypocitat v Ikei kuchynu a vysla ma tam dvojnasobne drahsie ako ma vysla inde.

beata_k
18. feb 2024

Skus stranku Darujem za odvoz.sk Nie su tam len stare veci.

maranta_leuconeura
18. feb 2024

Kupila by som nevyhnutne veci a kazdy mesiac/dva dokupovala. Konferencny stolik, nocne stoliky a viac stoliciek ako ludi na zaciatok naozaj nepotrebujes. Ako pisaci stol mozes mat zatial jedalensky. Radsej par mesiacov spat na gauci a potom si kupit kvalitnu postel s matracom. Veci cp kupujes raz za 10+ rokov, do tych investuj. Rovnako chladnicka, mne sa 800€ nezda vela, ak je to dobra usporna chladnicka, beznamrazova, my taku mame a zerie tretinu ako stara 10 rocna, nelutujem vymenu.

autor
18. feb 2024

@maranta_leuconeura ja tu chladnicku naozaj chcem, je beznamrazova, naozaj dobra, urcite na nu mam odlozene peniaze. Verim, ze uz mi vydrzi dlho. Jedalensky stol nebudem mat, lebo nemam ani jedalen a kuchynu mam miniaturnu a este ani tam nemam stol. Ten si budem musiet urobit na mieru. A teda nechcem pracovat z kuchyne. Nie je to pohodlne 🙂

maranta_leuconeura
18. feb 2024

Chapem, no ja som na spotrebicoch nikdy nesetrila, fakt sa to neoplati. Za lacne zaplatis viac na elektrine a na tom, ze ich budes castejsie menit. A beznamrazova chladnicka je fakt super 👍 uz by som nechcela inu

pomoni
19. feb 2024

Skús pozrieť v Mobelix - mávajú akcie, plus na niektoré veci platí 20% kod dostupný cely rok. Obj som spalnovu zostavu /skrina veľká, posteľ manželská veľká, 2 nočné stolíky a vyšlo ma to s kódom 300€. Obj som dovoz s montážou, cena montáže bola jedna aj keď bolo tých kusov nábytku viac/. Dá sa kúpiť pekné nové za lacný peniaz a navyše je tam záruka na rozdiel od používaných.

nelka93
19. feb 2024

My keď sme zariaďovaní byt, takže sme komplet kuchyňu museli lebo to bola novostavba. Chladničku novú sme kúpili do 600 eur. Nepotrebuješ samsung s WiFi. Do postele a matracov sme investovali, lebo zdrava chrbtica je na nezaplatenie. A vstavané skrine sú pekné drahé, radšej si kúp dobrú posteľ ako vyhodiť za skrine pár tisíc. My sme si vstavané skrine spravili až teraz po roku a pol, zatiaľ sme mali nejaké lacne veľké z merkury ci odkiaľ. Takisto jedálenský stôl sme kúpili z bazosu za 30eur a stolík pod telku asi za podobnú sumu tiež z bazosu. Postupne keď budem vymieňať tak si kúpim aké chcem, ale vtedy som za stôl so stoličkami nechcela dat 500 eur

zuzana76
19. feb 2024

pozri Jysk
https://jysk.sk/jedalen/jedalenske-stolicky
https://jysk.sk/jedalen/jedalenske-stoly

za nejakych 200 eur vies dat kuchynu stol so stolickami,

https://jysk.sk/spalna/boxspring-postele postel do 500 eur aj s matracom

https://jysk.sk/obyvacia-izba/konferencne-stoliky konferencny stolik staci aj taky za 20 eur

petrad15
27. feb 2024

My keď sme začínali bývať tiež to nebolo bohviečo a snažili sa vyjsť do nejakého rozpočtu, zháňali sme ako aj bazoš tak aj po známych, poprípade výpredaje akcie zľavy. Treba si to odsledovať. Najväčší problém sme mali so skriňou do podkrovnej izby, lebo buď bola široká alebo vysoká alebo moc hlboká. Tak sme si nakoniec dávali robiť vstavanú skriňu na mieru od Samady. Doma sme si sami pomerali a hodili to do online navrhara na ich stranke a ďalej už to šlo ako po masle. Viem tieto začiatky bývajú ťažké, no do niektorých vecí sa oplatí investovať, my sme to dali do tej skrine, lebo sme vedeli že ju tak čoskoro meniť nebudeme.

petricienka
4. apr 2024

zhanate niektora aj nabytok z bazosu? ja mam take pochybnosti lebo nie je zarucene ci je ten nabytok v poriadku a ake ma skryte zavady ci nedstatky. no zas ked pozeram eshopy alebo aj kamenne predajne tak sa mi z tych cien hlava toci.

kacusik69
4. apr 2024

@petricienka ak najdem nieco co sa mi paci a hodi a docasne postaci, nemam problem ale vzdy len osobny odber, aby som nabytok videla realne…

tumira
5. apr 2024

@petricienka kedysi ked sme zacinali s vtedy este priatelom byvat, no myslim si ze by sa nam viac oplatilo kupit cisto nove, lebo velakrat sme na to doplatili, ze sme aj tak po ani nie roku museli postupne povymienat nabytok, no hladali sme tiez nieco cenovo dostupne a najviac nam s cenami vyhovela Kondela.

wivienka111
9. apr 2024

@tumira aj my mame od nich vela veci, ako ja si myslim ze tam sa ten nakup fakt oplati aj co sa cien tyka a najma ked sa clovek takto zacina osamostatnovat a nema este tolko peniazkov nasporenych.

janisa31
10. apr 2024

@kacusik69 presne ja tiez ked uz to mam riesit cez bazar tak si davam bacha napr. aj na to ci to je uz v demonte. no radsej si to rozmontujem sama tam ako keby potom doma zistim ze mi nieco chyba alebo to nakoniec bude uplne nieco ine 🙈 no teraz co pozeram tak nie je to bohvieco na tych bazaroch a kolkokrat za tie ceny co tam ludia ponukaju kupim aj nove.

petricienka
12. apr 2024

@kacusik69 docasne riesenie znamena ze by kolko mohol vydrzat?
@tumira no akoze premyslala som aj nad nimi len este som si nie uplne ista. oni maju len eshop ci to mozem aj niekde realne vidiet ten nabytok?

kacusik69
12. apr 2024

@petricienka tak moze vydrzat kludne aj 10 rokov - vsetko zavisi od stavu a tiez preferencii - ak by som ja osobne zohnala z druhej ruky nabytok ktory by bol v dobrom stave a dizajnovo by sa mi hodil a pacil tak ako chcem, tak by som nemala dovod menit… ale napr. sme takto zohnali predsienovu zostavu za smiesny peniaz, vo viac nez dobrom stave a k tomu poctivy masiv, ktora vsak nezapada uplne do mojho vkusu najma farebne, tak uvidim ci dobuducna porozmyslam nad renovaciou alebo kupime nieco uplne ine… preco sme ju kupili napriek tomu ze to nebolo na moj vkus to uplne prave orechove bolo dispozicne zlozenie ktore nam vyhovovalo, nieco sme skratka potrebovali ako ulozny priestor a k tomu ta paradna cena… preto dobuducna rozmyslam prave aj len nad alternativou renovacie… rovnako sme v minulosti este ked sme byvali s polovickou v podnajme a zlomila sa postel (labilna uz na prvy pohlad) kupili ram postele s rostami z masivu tiez z druhej ruky, slovenska vyroba, cena opat bezkonkurencna - postel sme zrenovovali a mame ju dodnes

kacusik69
12. apr 2024

@petricienka Kondela ma aj predajne

mamalina
15. apr 2024

@pomoni Dobrý deň, prosím Vás, náhodou ten spomínaný 20% kód do Mobelixu nemáte ešte? Dá sa použiť aj v e-shope, neviete? Ďakujem krásne!

tumira
16. apr 2024

@kacusik69 tak to ste mali asi stastie kedze nam sa takato kupa moc neosvedcila. vacsinou sme fakt asi po pol roku menili, takze u mne nula bodov. a hlavne este aj to ze si clovek musi sam zabezpecit odvoz a dovoz cize este tam idu peniaze za benzin a niekedy este aj demontaz aby si clovek spravil.

kacusik69
16. apr 2024

@tumira tak to uz je na zvazeni kazdeho - sam si zvazit svoje moznosti a mieru ochoty…