icon

Najlepšie nádoby na udržanie teplého obeda v škole

kvetka22
14. mar 2025

Zdravím 🙂
Potrebujem poradiť, dcéra má speci diétu, chodí na SŠ. Doteraz jedla obed až po škole doma. No rada by som jej ho dávala do školy, majú dlhú prestávku na obedy.
Riešim však, v čom jej ten obed dat. Keďže nemá možnosť si obed v škole ohriať v mikrovlnke, mam tri možnosti:
- termonadobu, do ktorej dám horúce jedlo ráno,
- nádobu s funkciou zohrievania, dá sa zapojiť do klasickej zástrčky,
- termo tašku, do ktorej dám horúce jedlo v obyč nádobách.
Poradíte s čím máte skúsenosť a čo sa vám v podobných prípadoch osvedčilo?
Ďakujem

zuzubb007
14. mar 2025

Nádobu s funkciou zahrievania, neviem si predstaviť, že ohrejes jedlo ráno o 7mej a začne to jesť o 13 tej to už bude v lete dávno pokazene

januska12323
14. mar 2025

Termonadobu, to ohrievanie neviem či môže mať v triede.

tanyan
14. mar 2025

Záleží aj od konkrétneho jedla - niečo vydrží a iné po pár hodinách nevyzerá dobre a niektoré nie je vhodné zohrievať. Neboli by vhodnejšie studené obedy a teplé večere?

salome123
14. mar 2025

poziadat skolu o to, aby v skolskej jedalni bola dostupna mikrovlna rura

biba_18
14. mar 2025

ja by som vôbec neriešila či to má ohriate - sú jedlá ktoré sa dajú jesť aj pri izbovej teplote ... ale ak už, išla by som do termonádoby alebo termotašky (ja asi do tej tašky, to sú menšie náklady...)

sandokanka36
14. mar 2025

@salome123 ako neviem ci kvoli jednej by to spravili ale to akoze nemaju ani kucharky v ich miestnosi mikrovlnku? sa dohodni nejako s veducou jedalne.

alenka58
14. mar 2025

treba sa spýtať v škole aká varianta by bola najlepšia

ibrunova
14. mar 2025

Dlhodobo ani jedna možnosť nie je vyhovujúca.

sharka174
14. mar 2025

Ahoj. Dcére nosím vlastnú stravu, síce do mš,ale princíp bude rovnaký..na magistrát sme niesli žiadosť o vlastnú stravu s potvrdením od lekára..a každé ráno nesiem stravu v termo taške do kuchyne, tam jej to odložia do chladničky a v čase obeda jej to zahrejú.. rovnako to funguje aj na zš a myslím, že aj na strednej to bude takto.. určite komunikovať s vedúcou jedálne.

fidea
14. mar 2025

Ahoj, tiez si neviem veľmi predstaviť, ako by to mohlo fungovať, keďže aj bez chladničky sa to jedlo môže pokaziť, ak by to aj chcela ohriať neskôr.. naozaj to nemôžu ohriať v jedálni? Byva zvykom už, že majú deti s diétami vyhradenú chladničku, kam si môžu odložiť jedlo a na obede potom ohriať niekde v jedálni. Skúste sa na to ešte opýtať, či by to nebolo možné niekde v kuchyni odložiť a by jej to tam potom ohriali.. pripadne učiteľky u seba, ak maju nejaku kuchynku, možno majú malú chladničku, mikrovlnku.. je to ozaj ťažko, osobne mám skúsenosť, že som brala v lete ráno ohriate jedlo do termo nadoby a pokazilo sa po niekoľkých hodinách.

ibrunova
14. mar 2025

Má tú diétu oficiálne? Niekde v jedálňach je to možné, ale je to dosť prísne, nie je to len tak, že dajú mikrovlnku a hrejte si.

ina2405
14. mar 2025

@kvetka22 mohli by jej vyhovieť, aby si zohrievala jedlo v mikrovlnke v jedálni. A čo sa týka termonádob, to permanentne teplé jedle nebude po toľkých hodinách vhodné na jedenie - ryža určite nie..
Ale niečo sa dá.
Skôr by som to riešila super chutným sendvičom, bohato obloženou bagetou a teplé jedlo nechala na doma- ak jej neumožnia ohriať si jedlo v mikrovlnke.

kvetka22
autor
14. mar 2025

@januska12323 v triede sa bude dat zohriať, majú aj zástrčky, bežné si nabíjaju mobily

kvetka22
autor
14. mar 2025

@sharka174 @fidea @ibrunova
V jedálni to nejde, vlastnú jedáleň nemajú, chodia mimo do inej školy.
Skúšala som cez triednu, že by si ohriala u nich, hneď že nie, nedá sa :(

kvetka22
autor
14. mar 2025

@ina2405 ja by som tiez brala tu bagetu, a večer normálne teplé jedlo, ale ona to nezje, myslím tu bagetu. Preto som skôr chcela normálne jedlo aby mala.

ina2405
14. mar 2025

@kvetka22 a čo jedla doteraz? No ale bez riadneh jedla od raňajok do poobedia vydrží, ja som tak jedávala na strednej, prípadne jej dať balíček orechov a ovocie do tašky.

ja_bb
14. mar 2025

@kvetka22 my sme na ZS mali vlastnu stravu a davali sme do jedalne. Syn,keď bol na obede,popytal si jedlo a oni mu ho zohriali. Majú samostatne chladnicku na takéto jedla,čo majú speci stravu. Opýtaj sa u vás.

kvetka22
autor
14. mar 2025

@ina2405 najradšej má suché pečivo a iba krúžok šunky, alebo slaniny, zelenina max paprika a uhorka. U nej je problém aj to, že necíti žiadne vône. A jedlo človek vníma z veľkej časti podľa vone. Jej dáš pod nos fľašu domácej slivky a ona nič necíti. Dosť ju to ovplyvňuje co zje a co nie

januska12323
14. mar 2025

@kvetka22 nabíjanie mobilu a ohrievanie jedla sú snáď dve rôzne veci. Nemyslím, že to dovolia.

fidea
14. mar 2025

@kvetka22 syn bude tiež chodiť na druhý stupeň inam do jedálne, než je budova školy a neviem o tom, že by mal byť neskôr problém s ohrievanim jedla.. možno sa to ešte ukáže, ale predpokladala som, že to buď budem nosiť priamo tam a oni to uschovaju alebo ako doteraz.. majú malú chladničku pri vrátnic, do ktorej si dávajú deti nadobky s jedlom, berú si ich cestou na obed. V jedálni je potom mikrovlnka, v ktorej si môžu ohriať. Ja by som na Vašom mieste zavolala priamo do jedálne.. verím, že bude možné nájsť riešenie, najmä ak by ste mali aj potvrdenie od lekára o alergii/potrebnej diete... Možno by len bolo potrebné odniesť to ráno do danej jedálne.
Čo sa týka nádoby, v ktorej by si ohriala jedlo v triede priamo.. tam je rovnako riziko, že sa jedlo pokazí nakoľko bude možno aj 6 hodín bez chladničky..

aurelia2000
14. mar 2025

Je absolútne proti všetkým prepisom, aby si ohrievala jedlo v triede a už vôbec nie na vlastnom spotrebiči. Ani tie zásuvky v triede nesmú používať, ani nabíjať si mobily a tablety. Takéto predpisy platia vo všetkých školách. To len také info.

ibrunova
14. mar 2025

Z hygienického hľadiska to je problém. Ak bude mať žalúdočné problémy alebo napr. salmonelózu, tak by bol problém nájsť zdroj a vinníka. Syn na výške majú kuchynku, kde je mikrovlnka, ale obsluhujú si to sami, školská jedáleň s tým nič nemá.