Najlepšie nádoby na udržanie teplého obeda v škole
Zdravím 🙂
Potrebujem poradiť, dcéra má speci diétu, chodí na SŠ. Doteraz jedla obed až po škole doma. No rada by som jej ho dávala do školy, majú dlhú prestávku na obedy.
Riešim však, v čom jej ten obed dat. Keďže nemá možnosť si obed v škole ohriať v mikrovlnke, mam tri možnosti:
- termonadobu, do ktorej dám horúce jedlo ráno,
- nádobu s funkciou zohrievania, dá sa zapojiť do klasickej zástrčky,
- termo tašku, do ktorej dám horúce jedlo v obyč nádobách.
Poradíte s čím máte skúsenosť a čo sa vám v podobných prípadoch osvedčilo?
Ďakujem
Termonadobu, to ohrievanie neviem či môže mať v triede.
Záleží aj od konkrétneho jedla - niečo vydrží a iné po pár hodinách nevyzerá dobre a niektoré nie je vhodné zohrievať. Neboli by vhodnejšie studené obedy a teplé večere?
poziadat skolu o to, aby v skolskej jedalni bola dostupna mikrovlna rura
ja by som vôbec neriešila či to má ohriate - sú jedlá ktoré sa dajú jesť aj pri izbovej teplote ... ale ak už, išla by som do termonádoby alebo termotašky (ja asi do tej tašky, to sú menšie náklady...)
@salome123 ako neviem ci kvoli jednej by to spravili ale to akoze nemaju ani kucharky v ich miestnosi mikrovlnku? sa dohodni nejako s veducou jedalne.
treba sa spýtať v škole aká varianta by bola najlepšia
Dlhodobo ani jedna možnosť nie je vyhovujúca.
Ahoj. Dcére nosím vlastnú stravu, síce do mš,ale princíp bude rovnaký..na magistrát sme niesli žiadosť o vlastnú stravu s potvrdením od lekára..a každé ráno nesiem stravu v termo taške do kuchyne, tam jej to odložia do chladničky a v čase obeda jej to zahrejú.. rovnako to funguje aj na zš a myslím, že aj na strednej to bude takto.. určite komunikovať s vedúcou jedálne.
Ahoj, tiez si neviem veľmi predstaviť, ako by to mohlo fungovať, keďže aj bez chladničky sa to jedlo môže pokaziť, ak by to aj chcela ohriať neskôr.. naozaj to nemôžu ohriať v jedálni? Byva zvykom už, že majú deti s diétami vyhradenú chladničku, kam si môžu odložiť jedlo a na obede potom ohriať niekde v jedálni. Skúste sa na to ešte opýtať, či by to nebolo možné niekde v kuchyni odložiť a by jej to tam potom ohriali.. pripadne učiteľky u seba, ak maju nejaku kuchynku, možno majú malú chladničku, mikrovlnku.. je to ozaj ťažko, osobne mám skúsenosť, že som brala v lete ráno ohriate jedlo do termo nadoby a pokazilo sa po niekoľkých hodinách.
Má tú diétu oficiálne? Niekde v jedálňach je to možné, ale je to dosť prísne, nie je to len tak, že dajú mikrovlnku a hrejte si.
@kvetka22 mohli by jej vyhovieť, aby si zohrievala jedlo v mikrovlnke v jedálni. A čo sa týka termonádob, to permanentne teplé jedle nebude po toľkých hodinách vhodné na jedenie - ryža určite nie..
Ale niečo sa dá.
Skôr by som to riešila super chutným sendvičom, bohato obloženou bagetou a teplé jedlo nechala na doma- ak jej neumožnia ohriať si jedlo v mikrovlnke.
@januska12323 v triede sa bude dat zohriať, majú aj zástrčky, bežné si nabíjaju mobily
@ina2405 najradšej má suché pečivo a iba krúžok šunky, alebo slaniny, zelenina max paprika a uhorka. U nej je problém aj to, že necíti žiadne vône. A jedlo človek vníma z veľkej časti podľa vone. Jej dáš pod nos fľašu domácej slivky a ona nič necíti. Dosť ju to ovplyvňuje co zje a co nie
@kvetka22 nabíjanie mobilu a ohrievanie jedla sú snáď dve rôzne veci. Nemyslím, že to dovolia.
@kvetka22 syn bude tiež chodiť na druhý stupeň inam do jedálne, než je budova školy a neviem o tom, že by mal byť neskôr problém s ohrievanim jedla.. možno sa to ešte ukáže, ale predpokladala som, že to buď budem nosiť priamo tam a oni to uschovaju alebo ako doteraz.. majú malú chladničku pri vrátnic, do ktorej si dávajú deti nadobky s jedlom, berú si ich cestou na obed. V jedálni je potom mikrovlnka, v ktorej si môžu ohriať. Ja by som na Vašom mieste zavolala priamo do jedálne.. verím, že bude možné nájsť riešenie, najmä ak by ste mali aj potvrdenie od lekára o alergii/potrebnej diete... Možno by len bolo potrebné odniesť to ráno do danej jedálne.
Čo sa týka nádoby, v ktorej by si ohriala jedlo v triede priamo.. tam je rovnako riziko, že sa jedlo pokazí nakoľko bude možno aj 6 hodín bez chladničky..
Je absolútne proti všetkým prepisom, aby si ohrievala jedlo v triede a už vôbec nie na vlastnom spotrebiči. Ani tie zásuvky v triede nesmú používať, ani nabíjať si mobily a tablety. Takéto predpisy platia vo všetkých školách. To len také info.
Z hygienického hľadiska to je problém. Ak bude mať žalúdočné problémy alebo napr. salmonelózu, tak by bol problém nájsť zdroj a vinníka. Syn na výške majú kuchynku, kde je mikrovlnka, ale obsluhujú si to sami, školská jedáleň s tým nič nemá.

Nádobu s funkciou zahrievania, neviem si predstaviť, že ohrejes jedlo ráno o 7mej a začne to jesť o 13 tej to už bude v lete dávno pokazene