icon

Nenáročné interiérové kvety

ssandyy
18. aug 2021

Prosim vas viete mi poradit nejake pekne nenarocne kvety? Všetko pri mne hynie. Jedine co sa udrzi pri mne su kaktusy a fialky. Chcela by som zopár ešte živých kvetov, ale nie náročné. Mala som aj kalanchoe vraj nenáročné a aj to mi zdochlo. Prosim viete mi poradiť nejaké pekne kvety v malých črepníkoch? Ďakujem za rady... 😊

Strana
z3
kamajka
19. aug 2021

@jannka89 no najskôr, držím palce nech sa mu začne dariť.

kamajka
19. aug 2021

@ssandyy a ešte sa spýtam kde kupuješ kvety? Ja som mala nie jedno kalanchoe a podochli všetky. Boli kupované v Tescu. Aj paprade z Tesca mi vykapali, viacmenej všetko odtiaľ. Najlepšie sa kvetom darí tak, že od niekoho dostaneš už zakorenený alebo si vypýtaš na návšteve surovo a necháš zakoreniť doma v pohári s vodou a tak zasadíš😁. Ja mám z obchodných reťazcov strašné skúsenosti s kvetmi.

merlinja
19. aug 2021

@derdia ale kde, ja len polievam, sem tam preložím, ale aký prašť taký uhoď :o)
ináč sloniu nohu som mala aj ja - hádaj, čo sa jej stalo :o)))

merlinja
19. aug 2021

@katulastraka mne sa nejakým zázrakom vyťahujú zo substrátu, ten mizne voľade. Po čase to vzdajú, už som to aj ja vzdala. :o)

simca06022011
19. aug 2021

Orchidei som si ja zachranila minuly rok riadnym presadenim.. kupila som substraty dva a zmiesala (jeden bol jemny a druhy tie velke kusy "dreva") a riadne ich zasadila, neskor aj pohnojila (tie zeminy hnojivo na nejaku dobu obsahuju), listy som utierala.... a polievam ich kedze mam vlhkost vzduchu nizku doma aj 2x do tyzdna... a raz za cca mesiac ich namocim do dresu, zalejem vodou necham tak a aj ich hnojim. Zacali kvitnut po 3-4 rokoch vsetky v priebehu roka. Teraz som zase substrat iba doplnila.

lolazmola
19. aug 2021
lh76
19. aug 2021

@tajy ten črepník je super, môžem vedieť, že kde si ho kúpila? ďakujem za odpoveď

tajy
Autor odpoveď zmazal
ssandyy
autor
19. aug 2021

@kamajka práveže nie z tesca ale normálne z kvetinarstva... neviem ale ja som celkovo kazikvet. Nedarí sa mi s tými kvetmi nijak raz 🤣🤣🤣

ssandyy
autor
19. aug 2021

Tak bola som kúpiť na začiatok dracenu čo ste mi radili Držte palce🤣🤣🤣 príkladam foto aj mojich fialiek 🤣🤣🤣

lilinka88
19. aug 2021

@ssandyy inak ja mám ešte skúsenosť,že kúpené kvety hneď/čím skôr presadzam. Tie substrátu sú v nich kadejaké

mimimami3
19. aug 2021

Dievcata, pridavam sa. Ja som MALA kaktusy, zamiokulkas, scheffleru, fikus, aloe, kalanchoe a ine sukulenty, fitonie, anturie, orchideu, chamaedorea elegans... a este zopar dalsich... Vsetky posli... Nech im je zem lahka 🙀 🤣... Jedina, co zila niekolko rokov, bola dracena - sen mojho muza (tej som urobila laskavost a prenechala starostlivost o nu na manzela). Teraz som si urobila radost a kupila uz po niekolkykrat dalsich snad 10 druhov kvetov (muz uz ani na to nic nepovedal, no jeho pohlad bol vyrecny viac nez 1000 slov 🤭😝🥴)... Ked ja mam na kvety slabost... A strasne sa mi paci zelena domacnost... Ak uz toto nevyjde, uz si asi len steny dam nazeleno...
Ale mam otazku: rozmyslam o vode (lepsie ako o nesmrtelnosti chrusta, no nie?)... Ked polievam, den predtym vodu necham odstat v nadobe... Jednak ma potom izbovu teplotu a jednak asi mensi obsah chloru...? No neviem, co s rosenim listov... Ked som v minulosti rosila, vzdy chytili flaky (myslim, ze mame dost tvrdu vodu... Nepomohlo ani ze bola voda odstata...) a boli potom uz skarede... Ako to vyriesit? Dufam, ze tie rastlinky neocakavaju, ze im budem kupovat balenu vodu...?

salonka22
21. aug 2021

@evaachesa ja mam tu poslednu ruzovu aglao a teda u mna nema nikdy tolko listov😀 drzi sa na cisle 5, jeden umrie, druhy vyrastie, ale viac ich niet. Mam ju pol roka. Realativne nenarocna, len nemoze byt v prievane a palit na nu slnko. A polievat len trochu, počkať, kym jej presche poda a az potom. Ked prezila u mna, prezije aj u teba!

ssandyy
autor
21. aug 2021

@mimimami3 tak tiež si toho postriedala 🤣🤣🤣🤣
Ja som tiež kúpila teraz dracenu tak som zvedavá
Hneď je to krajšie ked je aspoň zopár kvietkov v dome... takže máš len dracenu?

sandyan
21. aug 2021

Aj za mna jednoznacne dracenaa 😀 ina rastlinka,neviem nevieem...

mimimami3
22. aug 2021

@ssandyy dracena sa s nami rozlucila po niekolkych tokoch, ked sme jej zmenili miesto... Musela uvolnit miesto babatkovskej postielke 👶 a asi tu ziarlivost psychicky nezvladla 🤣... A momentalne mam asi 15 roznych kvetov, som si ku gulatinam dopriala za poukazku od rodinky... Uz asi dva tyzdne su u nas a zatial vsetky ziju! A tri sme zohnali uplne paradne, mali ich pred jednym kvetinarstvom vonku na stojane s napisom "sme zadarmo, zoberte si nas"... Vyzerali dost biedne, tak som si povedala, ze im zriadim u nas miesto posledneho odpocinku... A si predstav, uplne ozili....!

mimimami3
22. aug 2021

@ssandyy Tu su niektore + este mam na kuchynskom okne...

ssandyy
autor
22. aug 2021

@sandyan a ja že som sama taký kazikvet ale je nás asi viac 🤣🤣🤣 ja vždy obdivujem ked niekde prídeme na návštevu a sú tam krásne kvety
Je to oveľa utulnejsie ako bez.

ssandyy
autor
22. aug 2021

@mimimami3 jej tak aj u teba sú kvietky. Vyzerá to pekne. To sú tie nové? Držím palce aby držali dlho... A tie co si vzala by sa ti mali odvdacit za záchranu a byť tam s vami navždy 🤣🤣🤣

cina1
22. aug 2021

potosovec zlaty (divny jano) tahacka, odrezky preziju aj len tak vo vode, je to ozaj burina 🙂

ssandyy
autor
22. aug 2021

@sandyan hneď to inak vyzerá ked je tam taký veľký kvet však?

Strana
z3