icon

Odkiaľ kúpiť cenovo výhodné blackout závesy?

23. jan 2024

Odkiaľ máte závesy? Prezrela som celý internet a sumy sú riadne. Chcela by som blackout. Mám stenu širokú 4mx2,8m. Pokiaľ chcem, aby to aspoň trochu dobre vyzeralo a záves bol nariasený, musím kúpiť 8m= 250€ a vyššie.
Je to adekvátna suma? Alebo zháňať inde?
Čítala som odporúčania na ikeu, no my máme 3 okná v spálni, čiže z ikei by som musela kúpiť 3 závesy alebo viac. Neviem či by to vyzeralo dobre… 🤯

ciarraa
24. jan 2025

@jana19877 @bibiana177 @kotricka Tak dizajn je jedna vec, ale pozerala by som skor na tu kvalitu. Predsa len nechces aby si to casom menila. Ked sa bavime o tych motorickych zavesoch tak tam uz duplom. A zas druha vec je manipulacia s nimi a komfort pouzivania 🙂

flofli
24. jan 2025

ahojte, votriem sa. keď chcem také závesy čo zatemnia, to mám hľadať len ako zatemňujúce alebo záleží od druhu látky? má to nejaké špeciálne označenie?

kotricka
27. jan 2025

@bibiana177 ano rpesne take som chcela ze smart. ako modernizujeme cely dom, tak uz aj toto som chcela taketo modernejsie, len nikto v mojom okoli s tym nema nejaku skusenost a skor na mna pozeraju ze ci si neviem zatiahnut zavesy normalne sama ale potrebujem na to technologiu 😀
@miriamik77 co ste nakoniec dali? a obycajne alebo take nejake modernejsie? lebo co vidim tak sa tu ozyvaju skor s tymi klasickymi sitymi zavesmi 😒

dom_evi
27. jan 2025

@kotricka Tak mne to tiez ako prve napadlo 😀 Ale tak ked tienenie je tiez na taketo ovladanie a na to ludia divne nepozeraju, tak preco nie aj zavesy? To bola moja druha myslienka 😀 Len to tam potrebujes mat dotiahnutu nejak elektriku asi, ci? Do zasuvky sa to asi nedava.

aneetra
28. jan 2025

@bibiana177 tak my sme tiez tak najprv vyberali, ale potom sme si uvedomili ze zase zavesy nemozu byt nejake tazke. a ked by si aj take mala vybrate tak potom potrebujes silnejsi motor s vyssou nosnostou. to je asi take prve co by si mala pozerat 🙂

jana19877
28. jan 2025

@ciarraa o kolko je cena vyssia ako pri takych klasickych zavesoch, ked je tam taketo ovladanie?

miriamik77
29. jan 2025

@kotricka tak tym ze mame v obyvacke velke okna tak tam sme davali tie na motorcek. ale v spalni mame klasicke.
@jana19877 no tak neviem akoze aku mas predstavu, ale myslim si ze je kazdemu jasne ze ta suma sa tam pohybuje o dost vyssie 😀 ale zas ked si vezmes tak ta kolajnicka po ktorej to plynulo pekne ide je ohybna, cize aj keby si mala nejaky vyklenok alebo atyp tak to vies pekne zatienit.

moncurienula
29. jan 2025

@miriamik77 mne je to tiez jasne, ale tak nech vieme, na co sa treba pripravit. my mame momentalne na okna den a noc, ale rozmyslam, ze zavesy by neboli na skodu.

ciarraa
30. jan 2025

@moncurienula @jana19877 myslim si ze je to dost individualnea nie som si ista ci je prave cena to co je pri takomto systeme dolezite. jasne ze ked si niekto da nejaku polsku znacku tak zaplati menej, no cakaj pri tom ze to nebude fungovat tak ako ma.

moncurienula
30. jan 2025

@ciarraa myslis, ze by sa to mohlo nejak zasekavat napriklad? lebo ine mi nenapada, co by tam nefungovalo. no teda jedine, ze cele by to prestalo ist 😀 pri tom mi napada otazka, ze ked je to na dialkove ovladanie, ci to mozem aj rucne zatiahnut...

kotricka
3. feb 2025

@moncurienula nevidim tam tiez ine rizika. ja co som si pozerala tak by sa mali dat zatiahnut aj rucne, ale takym stylom ze len cuknes do strany a automaticky sa ti zastru same. podla mna super, lebo co mame teraz take provizorne tak mi lezu na nervy 😀

moncurienula
3. feb 2025

@kotricka ale da sa to aj tak, ze uplne sama to cele zatiahnem? ja neviem, vypadne elektrina alebo co a budem potrebovat zastriet 😅

bibiana177
4. feb 2025

@moncurienula citala som, ze sa daju ovladat aj hlasom, vsak cez tu smart domacnosti, ci cez nejaku aplikaciu alebo co. ale to uz mi pride moc, aby som sa rozpravala so zavesmi 😀

aneetra
6. feb 2025

@moncurienula jasne da sa to aj tak, zas tam musi byt asi nejaka moznost ze keby nahodou nieco sa taketo sa stalo 😀
@bibiana177 uprimne o tomto moc neviem, ale nie je to vylucene. Ved v dnesnej dobe si vies cez ineligentnu domacnost aj zhasnut svetla 🙂

flofli
6. feb 2025

haló dievčatá, opakujem sa 😀 keď chcem také závesy čo zatemnia, to mám hľadať len ako zatemňujúce alebo záleží od druhu látky? má to nejaké špeciálne označenie?

miriamik77
7. feb 2025

@flofli tak je asi jasne ze cim je latka hrubsia tym ti viac zatemni 😀 ale su rozne oznacenia pri nazvoch zavesov, no pokial ti ide o to zatemnenie tak sa zameraj najma na ozancenie blackout 🙂

humajnicek
7. feb 2025

@miriamik77 Čiže to vie spraviť úplnú tmu? Ja mávam brutálne migrény, to len ľahnúť si a normálne si musím aj hlavu niečím prekryť, lebo inak to nedávam. Čakám aj na termín neuro, ale nemyslím, že sa to automaticky aj vyrieši.

zana76
9. feb 2025

prosim, kto ma zavesy a zaclony site na mieru z XXXLutz, viem ze sa tieto materialy pranim zrazia. Pred usitim zaclon a zavesov to oni operu?

ciarraa
10. feb 2025

@humajnicek jasne ze su aj take, ved ked je ta latka dostatocne hruba tak nevidim dovod preco by mala pepustat nejake svetlo. navyse tieto motoricke mas robene az od vrchu stropu na tej kolajnicke nie na obycajnej garnizi cize tmu mas zarucenu 🙂
@zana76 my sme si davali robit na mieru zavesy v profirol, o mnoho lepsia kvalita a doposial sa nam nic nezrazilo 🙂 nepocula som doposial o tom ze by to mal predajca este aj prat, ved ta latka je cista nova 😀

alenka551
10. feb 2025

@ciarraa Aj voci domacim milacikom su odolne? 😀

kotricka
11. feb 2025

@alenka551 ou no tak to nechces 😀 ako mame tiez domacich milacikov ale tak toto by som asi nedala keby to najdem doma. ale tak to je u tychto zvieratiek len nejake prechodne obdobie a ako si ho naucis tak budes mat 🙂

alenka551
11. feb 2025

@kotricka To nie je nastastie u nas, to mi vybehlo take video a reku to sa hodi aj sem 😀 My sme si tiez odtrpeli svoje so steniatkom, ale takto daleko to nastastie az nezaslo. On skor kvetinace vyhrabaval a pozieral kvety. Ale ked si predstavim, ze kupim nejake fakt kvalitne a drahe zavesy a toto sa s nimi stane, no bola by som dlho smutna 😀

aneetra
12. feb 2025

@alenka551 neviem ci by bol prave smutok to co by definovalo moju naladu keby sa mi toto stalo 😀 treba si vyberat fakt pevne a odolne, no myslim si ze pokial sa takto psik necha bez dozoru a vychovy tak nepomoze asi nic 😀

dom_evi
12. feb 2025

@aneetra mozno aj v tomto pripade boli majitelia presvedceni, ze kupuju kvalitne zavesy 😀 ale teraz vazne. toto by akoze nejake zavesy aj zvladli? ze by sa takto neznicili? no neviem.

alenka551
13. feb 2025

@aneetra Nemusi to byt o tom, vsak to je maly psik, steniatko, to este ani nestihlo pobrat tolko vychovy, aby sa nieco realne naucilo. Ktore su ale pevne a odolne? To asi na prvy pohlad nevies.

miriamik77
17. feb 2025

@dom_evi @alenka551 tak je to predsa len latka a zas uprimne nic nie je vecne treba mysliet trochu realisticky 😅 ako treba prihliadat v prvom rade na ten material z akeho su vyrobene to je asi take logicke, no konkretne tie blackout zavesy su navrhnute tak aby vydrzali dlhsie. a tak isto aj to ze su napriklad tazsie ma v tomto smere svoju vyhodu.

milanemila
17. feb 2025

My mame z ikei a z hmka. Garnize z ikei tie kolajnickove a zavesy mame cez cele steny na kt su okna, nie iba po koniec okien. Vyzera to tak super a opticky to zvacsi okna. Skracuju sa lahko, iba som odstrihla a zazehlila s paskou.

jana19877
17. feb 2025

@ciarraa tak pre mna je cena dolezita pri vsetkom, co kupujem. som ochotna zaplatit aj viacej, ale musim mat istotu, ze su tie peniaze utratene dobre 😘

ciarraa
18. feb 2025

@jana19877 no tak podla mna tu sa teda nemas coho obavat ze by si ich vyhodila len tak do vzduchu alebo teda ze by si objednala nejaku handru z ciny 😉 oni maju fakt kvalitne ci uz tieto latkove zavesy alebo aj ine typy tieneni 🙂

gabika783
19. feb 2025

@zeldia tiež zvažujem cez tu Horecu, páči sa mi cena aj záves, dnes mi prišla vzorka. Chcela by som sa sptýtať, či sú dobre nariasené záclony a či sa dávajú prať aj s háčikmi, príp. ak by som ťa mohla poprosiť vedela by si mi odfotiť to riasenie ako je to vymyslené. Ďakujem pekne 😀