icon

Odolný kufor na cestovanie

12. aug 2025

Na jar som si kúpila menší kufor Samsonite. Po prvom výlete sa pokazila rúčka. Podala som reklamáciu, ktorú uznali a peniaze vrátiť.
Otázka do pléna. Aký kufor kúpiť aby vydržal viac ako tri dni?

andrejka2424
12. aug 2025

My máme M kové od 50-70 eur podľa vzhľadu kupované a všetky držia dosť rokov. Synov prežil aj sánkovačku po schodoch v tábore. Ja som si teraz kúpila asi za 50 eur Puccini. Som zvedavá.

andrejka2424
12. aug 2025
madeincssr
12. aug 2025

@anonym_autor kedze s kuframi sa zaobchadza drsne, podla mna nema zmysel investovat do drahsich (akoze kvalitnejsich). Nepriestrelna kvalita uz v podstate vymrela.
Zvolil by som "textilny", nie skrupinovy, lebo sa da lepsie narvat (vecami a potom aj do letiskovej meracej klietky) a padom sa nerozbije/nevysype. Cize pochod po lacnych obchodoch typu Action, Pepco... a dobre popozeraj, poskusaj, posud vhodnost a kvalitu (zipsov, koliesok, ruciek).

ktobytobolpovedal
12. aug 2025

My mame z lidla,tesca a z CCC (znacka nautica), prezili uz niekolko letov…

madeincssr
12. aug 2025
@ktobytobolpovedal

My mame z lidla,tesca a z CCC (znacka nautica), prezili uz niekolko letov…

@ktobytobolpovedal presne, raz som kedysi pradavno v Tescu natrafil na ultralahky "textilny"(mali viacere velkosti), nebol drahy a vazi doslova nic 😁 (vtedy boli este zvacsa len so zadnym jednym parom koliesok). Nic take lahucke som uz nikdy nikde nevidel.

autor
12. aug 2025
@madeincssr

@anonym_autor kedze s kuframi sa zaobchadza drsne, podla mna nema zmysel investovat do drahsich (akoze kvalitnejsich). Nepriestrelna kvalita uz v podstate vymrela.
Zvolil by som "textilny", nie skrupinovy, lebo sa da lepsie narvat (vecami a potom aj do letiskovej meracej klietky) a padom sa nerozbije/nevysype. Cize pochod po lacnych obchodoch typu Action, Pepco... a dobre popozeraj, poskusaj, posud vhodnost a kvalitu (zipsov, koliesok, ruciek).

@madeincssr s tým kufrom som nešla nikde letecky, nikto iný ho nemal v ruke iba ja a môj partner

guudy
12. aug 2025

Mame hybridne Samsonite uz vyse 10 rokov. Kazdy kufor lieta niekolkokrat rocne. Okrem par povrchovych skrabancov im nic nie je. Su megalahke, maju 2,5-2,8 kg. Okolo 95 litrov.
Latkovy mi prerezali na letisku pri prvom lete, takze odvtedy fakt nie.
Napr tento je jeden z nich.
Cestovný kufor Samsonite - Lite-Shock Spinner 75

olimuc
12. aug 2025

Ja mam Samsonity, kt sa kupovali pred ca 20-25 rokmi a stale su ok … okrem doskrabania … ale boli uz kade tade … letecky, v kamione a prezili aj zavod kufrov …. Uplne lahke nie su ale vydrzia

andrejka2424
12. aug 2025
@anonym_autor

@madeincssr s tým kufrom som nešla nikde letecky, nikto iný ho nemal v ruke iba ja a môj partner

@anonym_autor Mala si len smolu na zlý výrobok.

ktobytobolpovedal
12. aug 2025
@madeincssr

@ktobytobolpovedal presne, raz som kedysi pradavno v Tescu natrafil na ultralahky "textilny"(mali viacere velkosti), nebol drahy a vazi doslova nic 😁 (vtedy boli este zvacsa len so zadnym jednym parom koliesok). Nic take lahucke som uz nikdy nikde nevidel.

@madeincssr my mame skrupinove. Ja sa s latkovymi neviem stotoznit. Lepsie sa podla mna aj skrupinove udrzuju

biba_18
12. aug 2025

tak to reklamuj, nie je normálne aby sa samsonite rozpadol po 3 dňoch ...
ja mám american tourister, resp. máme obaja s mužom, ja mám starší a je trochu priestrannejší ako mužov, ktorý je novší model, oba látkové v rovnakom rozmere...

autor
12. aug 2025
@biba_18

tak to reklamuj, nie je normálne aby sa samsonite rozpadol po 3 dňoch ...
ja mám american tourister, resp. máme obaja s mužom, ja mám starší a je trochu priestrannejší ako mužov, ktorý je novší model, oba látkové v rovnakom rozmere...

@biba_18 ty si čítala vôbec môj príspevok?

pataja
12. aug 2025

@anonym_autor samsonite už nekupujem, toľko peňazí a keď som videla z lietadla ako ho hodili na pas, odteraz samsonite jedine ak na palubu ako prirucnu, inak kupujem látkový, rozhodne nie plastové smejdy, ktoré skončia hned na skladke

biba_18
12. aug 2025

🤷‍♀️ tak sorry
ale myslím že na tvoju otázku som odpovedala..

procrastique
12. aug 2025

Najlepší pomer cena/vykon je american tourister.... samsonite je zbytočne predraženy

alena0305
13. aug 2025

@anonym_autor ja mám z lidlshopu

anonym_687bc2
13. aug 2025

Aj my máme tri látkové kufre z LIDLu, najmenší sme kúpili na skúšku, či vydrží, vydržal😄Tak sme dokúpili veľký a stredne veľký ako duo (zmestí sa menší do väčšieho) a už ich máme niekoľko rokov a sú úplne v poriadku. Tiež ich zvyknem naprešovať, že dúfam, že neprasknú, ale dávajú to😄 Neleteli sme s nimi síce ešte, ale myslím, že aj to by zvládli v pohode. Sú so štyrmi dvojitými kolieskami, majú aj textilnú rukoväť (navrchu, aj zboku - čo je veľmi praktické pri manipulácii v aute, keď sú naležato), aj kovovú vyťahovaciu rukoväť. Boli aj na lyžiarskom, na výletoch zo školy a prežili. Za mňa dobrá kúpa... Sú celé čierne, bez nejakých nápisov, také "no name", čo možno niekomu vadí, že to nie je štýlové. Ale vyzerajú normálne, nie nijako predpotopne😄 a ľahko sa s nimi manipuluje, ja ich ani nezvyknem ťahať, len "bežia" popri mne a vysunutou rukoväťou ich korigujem, to je fakt super.

anonym_eb0afc
19. nov 2025

Určite by som odporučil namiesto Samsonite zvážiť radšej talianske kufre značky Roncato. Osobne mám veľmi dobré skúsenosti s ich kvalitou – sú spoľahlivé aj pri častom cestovaní a ich ceny sú výrazne nižšie, často až o polovicu ako pri Samsonite. Navyše servis pre Roncato funguje na Slovensku absolútne bez problémov.
Mal som aj nejaké kufre Samsonite, ale jednoznačne z pohľadu pomeru cena/výkon hodnotím Roncato určite lepšie ako Samsonite, Nehovoriac o tom, že niektoré praktické funkcie u Samsonite úplne chýbajú – napríklad dvojitý bezpečnostný zips alebo odnímateľné kolieska. Kedysi boli Samsonite naozaj veľmi kvalitné, dnes však platíte prehnanú cenu najmä za značku.
Pri American Tourister /menej kvalitné kufre od Samsonite/ si dajte pozor – na niektoré kolekcie nie sú dostupné náhradné diely, alebo stoja tak veľa, že oprava nemá význam.
Vzhľadom na veľmi nešetrné zaobchádzanie s batožinou na letiskách je dôležité mať zabezpečený spoľahlivý servis, pretože sa môže ľahko stať, že už po prvej ceste dôjde k jej poškodeniu.