Odporúčania na kapsulový kávovar s výhodným pomerom cena/kvalita
Ahojte, pekny den 🙂,
mam rada kavu, zvazujem preto, ze si aj domov zabezpecim kavovar. Nie som, pravda, nejaka excht kavickarka, pre zaciatok aj skrze financii by asi postacil aj kapslovy. Viete mi, prosim, pdporucit nejaky kapslovy kavovar rozumny pomer cena/kvalita, ktory vlastnite a ste s nim spokojne? Prip. do buducna si rada precitam aj ako ste spokojne s pakovymi 🙂
Dakujem.
Mame dolce gusto a sme spokojní. My pijeme len cappucino a latte max 2x denne. takže nejaké extrémne výkonné kávovary nám netreba.
ja mam uz 3 x tchibo - jeden ma vysiel na 27 eur, teraz mam novsi typ, ten stary je v praci a idu oba - za mna super, mala som trikrat dolce gusto, ale vzdy sa mi daco pokazilo casom. aj mama mala a tiez ma uz asi druhy.
tchibo je mensi, kompaktny a kava mi chuti tiez
@anonym_autor mala som dva rozne dolce gusto kavovary v minulosti, potom som mala doma pakovy a teraz mam automaticky, ale na chalupe, kedze otvorena kava rychlo vyfuci, mam stale kapsulovy, ale Nespresso a musim povedat, ze mne sa paci viac, aj kava je lepsia, plus viac znaciek robi svoju kavu v kapsuliach vhodnych pre tento kavovar, cize vyber kavy ako takej je ovela sirsi, ako pri guste. Samotny stroj je o dost mensi, ako dolce (a to som mala aj ten malinky dolce pinguin) je uzucky a sikovny, nezabera vela miesta. Rozdiel s dolcem je tiez ten, ze kapsule padaju priamo do zbernej nadoby a netreba ich rucne vyhadzovat.
dolce gusto má najhorší spôsob vkladania a vyberania kapsúl - ale zas má asi najlepší spôsob nastavenia veľkosti kávy a tiež má možno najviac možných druhov kávy.. rovnako viac káv má aj tassimo, ale rovnako zle sa vkladajú kapsule...
takže ak chceš iba obyčajné espresso alebo lungo - to by som šla do nespresso alebo tchibo. ak chceš aj čokoládku, kapučínko, matka kladka - tak dolce gusto alebo tassimo.
ja mám doma nespresso a v práci tchibo. pijem úplne malinkú espresso alebo ristretto ...
uprimne ked si prepočitaš na gramaž kavu ktoru si čerstvo zomlieš alebo zomelie kávovar k pomeru ceny kapsul, tak ten kapsulovy vyjde ovela viac
a to si pri klasickom kavovare môžeš dopriat aj kvalitnejšiu kávu alebo hladat druh , pražiaren a neviem čo
uprimne ked si prepočitaš na gramaž kavu ktoru si čerstvo zomlieš alebo zomelie kávovar k pomeru ceny kapsul, tak ten kapsulovy vyjde ovela viac
a to si pri klasickom kavovare môžeš dopriat aj kvalitnejšiu kávu alebo hladat druh , pražiaren a neviem čo
@sara07
Trochu poctov ja kupujem 1 kg kavy tak 20 euro jedna kapsula ma priblizne cca 5 gramov, cize zo 1000 gramov vyrobim 200 kav, jedna kapsula je tak asi 50 centov, takze teba 200 kav bude stat 100 euro...ale setris na kavovare.
@sara07
Trochu poctov ja kupujem 1 kg kavy tak 20 euro jedna kapsula ma priblizne cca 5 gramov, cize zo 1000 gramov vyrobim 200 kav, jedna kapsula je tak asi 50 centov, takze teba 200 kav bude stat 100 euro...ale setris na kavovare.
@anonym_96f76e kvalita je tá istá ? podla mna nie , pretože k cene kavy v kapsule musiš pripočitat material, maržu obchodu a dalšich par poplatkov čo ti to inak vyslednu cenu hodi
ja osobne citim rozdiel medzi kapsulovou a čerstvou prekvapkavanou dobrou kávou
ked nič iné tá chut je niekde inde ked je čerstvo zomleta z pražiarne
aj kvalitny sypany čaj je uplne niekde inde chutou ako napr lipton sáčkovy , čo zase nie je nejaky popradsky .. a to nehorovim o tzv, prvom zbere kde je ten čaj iná chut niekde
@anonym_autor Každý si môže zvážiť čo chce. Ja mám Dolce Gusto, kúpil som si k tomu redukciu na Nespresso kapsule asi za 6€, rovnako kapsule, ktoré môžem napĺňať kávou. Zároveň mám mini kávovar do auta na Nespresso kapsule. Nie som odkázaný na konkrétne kapsule, ale väčšinou mi chuti nejaká talianská káva a tú kúpim do 0,20€ za kus.

ja mam dolce gusto a spokojnost