icon

Odporúčania na výrobníky sódy

13. máj 2025

Ahojte, máte nejaký doma? Nemusí byť konkrétne SodaStream, ale aj niečo podobné.. Odporúčte prosím

vikusjk
13. máj 2025

Soda Stream, nam vyhovuje, mame viac flias a kazdy si syti podla toho, ako velmi nasytenu vodu/limcu chce. Kupujeme orig. sirupy Pepsi, Mirinda, 7up a ich Sodastream Grep je mega

autor
13. máj 2025
@vikusjk

Soda Stream, nam vyhovuje, mame viac flias a kazdy si syti podla toho, ako velmi nasytenu vodu/limcu chce. Kupujeme orig. sirupy Pepsi, Mirinda, 7up a ich Sodastream Grep je mega

@vikusjk ďakujem a ktorý kontaktné typ máte? A ako často sa menia tie bombičky? A kde?
Ďakujem za odpoveď, nemám s tým ešte žiadne skúsenosti

veselo_neveselo
13. máj 2025

Su aj alternativne, popozeraj sodabary, karbonator, saturator...🙄
Vsetky funguju na rovnakom principe, niet tam co pokazit, tak si vyber podla dizajnu co sa ti paci a kolko si ochotna zan minut. Sodastream su asi najlacnejsie co su.
Vela alternativnych vyrobnikov pouziva flase od sodastreamu, ale su aj no-name flase ktore tam tiez pasuju, takze nemusis nutne kupovat flase od sodastreamu.

V jednej flasi ma byt dost na nejakych 60? litrov, tak zalezi od vas doma, ako rychlo ju spotrebujete: kolko jej vypijete, ako vela bubliniek budete tlacit do kazdej flase.

vikusjk
13. máj 2025

mame taky, kde sa flasa len tak zastrci, nesrubuje sa, len ju tam vlozime a zatlacime dovnutra a ona uz drzi (bratranec ma taky, kde sa flasa musi nejako nasrubovat). Nasledne hore je gombik, ktorym sa syti. Ako dlho vydrzi bombicka zalezi samozrejme od toho, ako casto sa voda robi, my toho nepijeme nejako extremne vela, len v letnych mesiacoch, pricom kazdy ma svoju flasu, nam vydrzi 1 bombicka odhadom tak dva mesiace pricom raz sme si kupili aj druhu (stoji cca 25 € nova) a vzdy mame jednu nasytenu v zasobe a druhu v stroji. Bombicka sa da vymenit na predajnych miestach, napr. v Nay a podobne, ale moj muz ma pri praci Hastex, kde sytia, takze on ju tam odnesie a je to lacnejsie (min.rok ceny novej bombicky na vymenu v Nay boli okolo 8 €, on sytil za 4 €).
Ja som osobne dlho vobec neuvazovala nad kupou, az ked dcera zacala pit jemne sytene mineralky tak sme si povedali, ze skusime a fakt je to super vec, lebo si das sirupu kolko chces (alebo len citron, matu a pod. ak chce niekto cistu vodu) a aj si nasytis ako chces (slabsie, vyraznejsie...)

nesana
14. máj 2025

My máme sodastream a v lete dosť používame, takže sa nám to vyplatí. Vymeníme tak 4 - 5 bombičiek, záleží koľko toho vypijeme. V zime vôbec nepoužívame. Mali sme aj tie ich syrupy, myslím colu a to bolo dobré len drahšie no.