Odvápnenie kávovaru Delonghi
Dobry den, na delonghi mi blika odvapnit kavovar. Musim pouzit specialny odvapnovat alebo napr aj ocot/kyselinu citronovu na vodny kamen a podobne🙂
Dakujem
ja rovnako ako @martinka13
Tiež používam len prípravok na to určený.
len pripravok na to určení nie žiadne prírodne čističe.
Ja pouzivam kyselinu citronovu. Nic sa mu nestalo, v tom delonghi cistici aj tak nic ine ako kyselina nemoze byt
Mam dva kavovary (kapsulovy aj pakovy) a oba roky odvapnujem len kyselinou citronovou.
@21021996 pouzivam len luxon alebo ten prášok z dm na odvapnenie sú to 2ks
Používam bud tekutu kyselinou citrónovú extra na kávovary alebo odvapnovac do kávovarov napr zn denkmit
Odvapnovac mas istotu ze to spravi to co potrebujes, nemusi to byt od znacky delonghi, staci hociaky lacny s Alzy, alebo lokalneho obchodu. Vycistis to samozrejme aj s kyselinou citronovou alebo mixom ocot/voda, ale zalezi na tvojej sikovnosti ci nespravis mix prilis slaby a neodvapnis alebo prilis silny a neposkodis si nieco v kavovare.
Pouzivam original od DeLonghi.. kupujem to pol litrove balenie stoji to len okolo 12-15 € vystaci na 5 pouziti. No mame pakovy kavovar, hoci sa pouziva denne, nepozaduje odvapnovanie nejak casto, pripadne sa da este kupit filter do nadobky s vodou. Nesetrim na takych veciach, kavovar bol dost drahy na to, aby som doma experimentovala s octom ci kyselinou citronovou...
My mame strasne tvrdu vodu, odvapnujem cca kazde dva tyzdne. Zo zaciatku som pouzivala original odvapnovac DeLonghi, ale prislo mi to strasne drahe. Tak som kupila raz na skusku nejaky tekuty odvapnovac z DM, ich znacku a bolo to ok, tak odvtedy pouzivam to. Pripadne este obcas mam taky v ciernocervenej flasi, nespomeniem si na nazov...
Dakujem.
Objednala som z alzy🙂

Používam len odvapňovač určený na kávovary.