Oplatí sa dať opraviť kávovar?

22. sep 2023

Ahojte, aké máte skúsenosti s opravou kávovarov? Pokazil sa nám 4-ročný kávovar DeLonghi, oprava by stála takmer polovicu jeho ceny, resp. ceny nového. Dať opraviť alebo kúpiť nový? Obávam sa, či sa už nebude často kaziť. Ďakujem za rady. 🙂

zalka
22. sep 2023

Ja som dávala opravovať Philips pokazil sa mu mlynček na kávu a cena opravy cca 25%z nového a dúfam, že to vydrží. Cca rok je tomu.

abab
22. sep 2023

Ja som dávala, ale starší. Vyhodené peniaze. Po mesiaci sme kúpili nový. Nemala som nervy na reklamácie.

wade
22. sep 2023

Kazdych 5 rokov kupujem kavovar. Viac (full automat) pri nasej spotrebe nevydrzi ziaden. Tak som sa uz naucil dokupovat predlzenu zaruku. Po druhej oprave ho vacsinou potom predam / posuniem dalej. V tvojom pripade - zalezi co je pokazene. Ak iba nejake tesnenie tak by mal v principe vydrzat este rok-dva.

veselo_neveselo
22. sep 2023

Presne, zalezi co tomu odislo. Ak tesnenia, alebo nieco co vies kupit a vymenit doma, tak sa oplati. Ak nieco komplikocane, alebo elektronika, ze to sami doma nedate tak asi tazko.

lukbe
22. sep 2023

Ja som dávala už 2x. Bolo to odvapnovanie. Myslím,že zatiaľ sa oplatilo.

tanyan
22. sep 2023

Záleží čo sa pokazilo a kvôli čomu. Niekedy sú drahé súčiastky, niekedy robota... Niektorí ti aj povedia vyššiu cenu, lebo sa im s tým nechce babrať. Často v takejto situácii zohráva úlohu citový vzťah a zvyk. Ak si spokojná s výrobkom a zvyknutá naň, tak si ochotná investovať do opravy viac. Ale ak chceš napríklad novší typ, tak toto je príležitosť na výmenu.

lucka_ke
22. sep 2023

nám menili na jednom kávovare tesnenia a na druhom mlynček, dokopy to stálo asi 100 Eur, za mňa oprava áno, odvtedy idú 2 roky bez problémov (jeden doma, druhý v práci)

omg1992
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
22. sep 2023

@lukbe manzel to rozobral a sam vycistil, totalne zanesene trubky. DeLonghi to bol, ale ten taky jednoduchy lacnejsi Dedica Style. Chvalil, ze krasne spravene, vsetko nahraditelne, krasne srouby vsade. Ze vidno, ze to je kvalitny stroj.

ankare
22. sep 2023

Kúpiť novy

lukbe
23. sep 2023

@nevenka super,ak to vie človek urobiť sám. U nás rozoberam ja,aj som začala, ale ďalej sa mi nedarilo🙈, tak šiel do opravy.

sweet20
3. okt 2023

vyskusaj to riesit cez poistku domacnosti.. naco hned novy

wikiwiki
3. okt 2023

@sweet20 Akurát som to chcela napísať. Ak je poistená domácnosť, možno by sa to dalo uplatniť aj cez ňu. No ako ja by som starý už asi nedávala opravovať, zvlášť ak oprava nemá byť nejaká lacná a skôr by som kúpila nový

sweet20
3. okt 2023

@wikiwiki mam klientov , ktori prave to takto im je najjednoduchsie riesit.. ale uz ako chce