Oplatí sa kúpiť pákový kávovar?
Prosím poraďte aký názor máte na pákový kávovar oplatí sa kúpiť alebo nie ďakujem
Taký majú rodiča a ja by som do pákového nešla skrz ten bordel čo je z toho. Nabrať kávu, zatlačiť, po každej urobenej káve vysypať a umývať. Ja som na to lenivá. Mám rada automatizované procesy. Viem si predstaviť, že pre niekoho, kto sa vyslovene výživa v príprave kávy je pákový kávovar to pravé.
@brrunetkaa a kto u vas udrziava a cisti/odvapnuje automaticky kavovar? Ono dost zalezi aj na pocte kav, ktore sa denne/tyzdenne urobia (myslim z pohladu mnozstva udrzbovej a cistiacej ostary). Pre niekoho je pakovka ritual...
@midi147 ja mam lidlacký pákový už 8 rokov https://www.lidl.sk/p/silvercrest-kavovar-chrom...
A káva mi z neho chuti viac ako z automatu co mam 4 roky..
A potrpíš si na káve ? Ak áno, tak z pákového máš z tej kávy " viac".
Mne buď káva chutí alebo nie, pijem väčšinou latte ak nie, tak capucino. Ja chcem ráno vstať, ťuknúť do " gombíčka" a mať kávu. Takže u nás by pákový neprešiel.
A potrpíš si na káve ? Ak áno, tak z pákového máš z tej kávy " viac".
Mne buď káva chutí alebo nie, pijem väčšinou latte ak nie, tak capucino. Ja chcem ráno vstať, ťuknúť do " gombíčka" a mať kávu. Takže u nás by pákový neprešiel.
Mam to podobne ako @maca1984, takze za mna pakovy nie 🙂
my sme mali pákový a nikdy viac, po nejakej dobe nám začal vystrelovať zo závitu 😂 lebo tlak bol vyšší a mohla som pomlieť kávu ako som len chcela, aj kúpiť pomletú, aj tak to robil 💁♀️ a dokonca to začal robiť pred nedávnom aj môjmu otcovi a to má úplne inú značku ako sme mali my 🤔
my sme mali pákový a nikdy viac, po nejakej dobe nám začal vystrelovať zo závitu 😂 lebo tlak bol vyšší a mohla som pomlieť kávu ako som len chcela, aj kúpiť pomletú, aj tak to robil 💁♀️ a dokonca to začal robiť pred nedávnom aj môjmu otcovi a to má úplne inú značku ako sme mali my 🤔
@miselka257 co znamena "vystrelovat zo zavitu"?
@miselka257 co znamena "vystrelovat zo zavitu"?
@madeincssr ako je páka na pákovom kávovare, tá vystrelovala zo závitu kvôli vysokému tlaku 😀
K pakovemu treba aj mlynček na kavu. Nerataj s tym, ze tam kupis mletú kavu, to nie.. kazda zrnkova kava sa nastavuje na inu hrubku mletia, to je jedno ci pri pakovom alebo automatickom kavovare, aby ten kavovar urobil dobru kavu s peknou penou, plnou chuťou
Pakovy mame x rokov, vies z neho castokrat pretlačiť/urobit lepsie presso nez kadekde inde. Len treba dobry stroj, mlynček a kávu cerstvu
A nie je z toho taky bordel, nic co by si neutrela na 1x
Skor je to, ci chces pohodlnost, ze stlacis gombik a mas alebo ti ta priprava trvá o minútu dlhsie
Taký majú rodiča a ja by som do pákového nešla skrz ten bordel čo je z toho. Nabrať kávu, zatlačiť, po každej urobenej káve vysypať a umývať. Ja som na to lenivá. Mám rada automatizované procesy. Viem si predstaviť, že pre niekoho, kto sa vyslovene výživa v príprave kávy je pákový kávovar to pravé.
@brrunetkaa co?ako môže byt špina z pakoveho kavovaru,stlačíme gombík kava sa namelie zatlačím a len prehodím a zas stlačím gombík
K pakovemu treba aj mlynček na kavu. Nerataj s tym, ze tam kupis mletú kavu, to nie.. kazda zrnkova kava sa nastavuje na inu hrubku mletia, to je jedno ci pri pakovom alebo automatickom kavovare, aby ten kavovar urobil dobru kavu s peknou penou, plnou chuťou
Pakovy mame x rokov, vies z neho castokrat pretlačiť/urobit lepsie presso nez kadekde inde. Len treba dobry stroj, mlynček a kávu cerstvu
A nie je z toho taky bordel, nic co by si neutrela na 1x
Skor je to, ci chces pohodlnost, ze stlacis gombik a mas alebo ti ta priprava trvá o minútu dlhsie
@anonym_cf1f21 pákový ma v sebe mlynček
Mame pakovy kavovar Delonghi (je to taka uzka verzia), je spratny a nezaberie vela miesta. Viem si na nom spravit aj cappucino kedze ma trisku na napenenie mlieka. Cena pomer/vykon je naozaj skvela. Automaticky vyzaduje viac starostlivosti - vnutorne cistenie aby sa netvorili plesne. To co sice ja musim vycistit po kazdej kave - ono si vas to pocka aj pri tom automatickom ale zatial je to vo vnutri stroja a ak tie zvysky tam
nechate moc dlho zacne to plesniviet. Taktiez mlieko na naprnovanie musite mat v chladnicke, precistit vzdy hadicku z mlieka ked si ju kavovar potiahne. Netreba si mysliet ze s automatickym kavovarom nie je praca. Ja si robim kavu 2 x denne, vyklepnem pouzitu kavu do bio odpadu, oplachnem a je hotovo. Este sme si dokupili mlyncek na kavu taktiez Delonghi takze cerstvo pomleta kava je uzasna. V kazdej dobrej kaviarni pouzivaju pakove stroje. Automaticky kavovar sa vam oplati ak robite naozaj viac kav denne alebo pocas navstev potrebujete rychlo spravit 10-15 kav.
To aké mate tie kavovary ,ze z nich mate špinu a vysypáva sa kava von
@midi147
To je zlozite u nas syn ma rad silne ristretto na to pouziva klasicky pakovy La Pavoni ale na ten treba vysoko skolu ako ho pouzivat, preto ja pouziva automat DeLonghi a zene nechuti nic tak ma svoje kapsle Nespresso, ale zaklad je dobra cerstvo spravne pomleta kava.
@midi147 ja mám pákový a iný by som nechcela. Všimnite si, že v kaviarňach tiež používajú profi pákové kávovary, prečo asi? 🤔 Je to spoľahlivejšie ako automatický kávovar (hoci ten je na prípravu kávy pohodlnejší), ale môj brat kúpil už 2. fakt drahý kávovar - automat - a už 2 x bol v oprave. Na takýchto príliš inteligentných strojoch sa ti skôr niečo pokazí ako pri takýchto jednoduchých - pákové kávovary za mňa sú určite trvácnejšie... A dizajnovo mi v kuchyni vyzerajú lepšie
zacinali sme kapsulovym, neekologicke, a aj pomerne drahe na jednu kavu. mali sme pakovy, ale nechcelo sa nam s nim hrat. tak mame automat, a sme spokojni, treba vysypat a nadobku s odpadom (po 10 kavach) a odvapnovat, ale to nie je taka hrozna robota. ale nie sme fajsmekri..urcite,ked si dam kavu v dobrej kaviarni robenu profi strojom, je to trochu ina kava
Pákové kavovar- zásadne mimo domu keď kupujem kávu, jedine z pakoveho. Pre mňa vyššia kvalita prípravy kávy.
Doma máme pakovy kleirstein, asi 5 rokov, za 100 eur a je topka
Mame pakovy kavovar Delonghi (je to taka uzka verzia), je spratny a nezaberie vela miesta. Viem si na nom spravit aj cappucino kedze ma trisku na napenenie mlieka. Cena pomer/vykon je naozaj skvela. Automaticky vyzaduje viac starostlivosti - vnutorne cistenie aby sa netvorili plesne. To co sice ja musim vycistit po kazdej kave - ono si vas to pocka aj pri tom automatickom ale zatial je to vo vnutri stroja a ak tie zvysky tam
nechate moc dlho zacne to plesniviet. Taktiez mlieko na naprnovanie musite mat v chladnicke, precistit vzdy hadicku z mlieka ked si ju kavovar potiahne. Netreba si mysliet ze s automatickym kavovarom nie je praca. Ja si robim kavu 2 x denne, vyklepnem pouzitu kavu do bio odpadu, oplachnem a je hotovo. Este sme si dokupili mlyncek na kavu taktiez Delonghi takze cerstvo pomleta kava je uzasna. V kazdej dobrej kaviarni pouzivaju pakove stroje. Automaticky kavovar sa vam oplati ak robite naozaj viac kav denne alebo pocas navstev potrebujete rychlo spravit 10-15 kav.
@bubinda mame presne to,co spominas.
Ale mne to lezie na nervy.
Plnit,stlacat..
Kupujem pads naplnene kavou a tie su v pohode.ziaden neporiadok.
Jasne,nie je to cerstvo pomleta.
A krd kupis fakt dobru znacku,je to super.
Ale my sme toto kupili vyslovene,ze nemuusim varit ka vicu kavx.ked rychlo potrebubem 1-2 kavy...
Inak varim filtrovu,pö y dzban...
mali sme pakovy klairstein ale taky na espresso.Ale pre leňochov to ozaj nie je niekomu sa ani paku nechce naplniť 😁 predtym sme mali automat a teraz zas sa pojde do automatu.Ako je pravda, že z pakoveho je pekna pena fajná ale to je tak všetko.Ja v chuti kávy páka vs automat teda rozdiel nevidím
Ja chcem len pakove, uz mam 3ti. Robim na nom min 3 kavy denne. Ja mam velmi rada tu proceduru.
@bubinda mate delonghi dedica? Ako ste spokojna s triskou na mlieko? Ja si neviem zvyknut na neho. Podla mna je slaba. Ledva napeni mlieko. Mala som predtym iny delonghi a ten bol ovela lepsi v tomto.
Čo píšete značku Klarstein, tiež máme, pakovy, malý, základný - model Furore. Prosím, ak ho má niekto, viete mi prosím pomôcť? Ja na ňom proste neviem robiť kávu. Mám pocit, že ten tlak je slabý, káva je taká vodová. Už pomaly dva roky sme sa ho ani preto nedotkli.. nechcela som kúpiť mlynček, kupovali sme kávu rôzne, na rôznych miestach, čerstvo mletú, ale žiadna zmena. Viete mi prosím poradiť, ak by ho niekto mal? Vďaka
@midi147 pakovy kavovar mam 7rokov de longhi ,bez toho si presso kavu neviem predstavit
Ja robím v kaviarni, za rok som sa dokopala spraviť si kávu doma s pákovým kávovarom asi 3x. 😅 uz som ho posunula kolegyni. Radšej si spravím turka ako sa s tým babrat ešte aj doma. 🤭 Ale to je aj tým, že u nás pijem kávu iba ja, možno ak by som mala pre koho ju robiť tak by ma to bavilo viac.
Ja robím v kaviarni, za rok som sa dokopala spraviť si kávu doma s pákovým kávovarom asi 3x. 😅 uz som ho posunula kolegyni. Radšej si spravím turka ako sa s tým babrat ešte aj doma. 🤭 Ale to je aj tým, že u nás pijem kávu iba ja, možno ak by som mala pre koho ju robiť tak by ma to bavilo viac.
@domak2 Ja som nejakú chvíľu robila kedysi v kaviarni (kde sme mali 40 rôznych receptov na prípravu káv) a pila som tam espresso, ktoré som napustila do väčšej šálky a preliala studeným mliekom... Doteraz tak pijem kávu, alternatívne instantnú, utopenu v mlieku 🫣😅
@midi147 kamaráti teraz kúpili, keď sa im po 9 rokoch pokazil automatický, nadávajú neskutočne 😅 Hlavne ak sa k nim na kávu dovalime 4 a musia tie kávy urobiť všetkým. Za mňa isto nie, mám rada pohodlie automatu.
Mame pakovy, iny by sme nechceli a to sme mali uz kadejake kavovary
Mali sme pakovy ale ja pijem len latte a bolo to zdlhave cela priprava + cistenie atd.. preto som sla do plnoautomatu a iny by som uz nechcela.. u nas ide vela x, ja 2 kavy, manzel aj 3-4 espressa, deti caj/mliecnu penu.. Takze za mna automat, my mame Delonghi a uz 4-5 rokov slape