icon

Oprava akrylom: Ako dlho vydrží praskanie omietky?

vahcaac
14. dec 2023

Ahojte, nemáte náhodou niektorá skúsenosť s opravou akrylom? Ak áno, ako dlho to vydržalo ?

madeincssr
14. dec 2023

Dobrí majstri všetky rohy a spoje práve z tohoto dôvodu presieťkujú alebo aspoň prepáskujú pred stierkovaním, brúsením a maľovkami. Akryl to na čas porieši, ale časom sa na tom drží špina a zvykne to zas popraskať.

vahcaac
autor
14. dec 2023

@madeincssr ďakujem. Jasne 🙂 ale toto je developerský projekt, tam sa takéto veci neriešia 😀

madeincssr
14. dec 2023

No veď to. Tak potom len vždy pred maľovkou vyspraviť stierkou, prípadné nerovnosti po vyschnutí prebrúsiť sieťkou.

vahcaac
autor
14. dec 2023

@madeincssr keby som to v budúcnosti chcela riešiť radikálnejšou prerabkou, bola by možnosť tomu úplne predísť ? Počula som o nejakých lištách, ktoré sa dávajú pred stierkou

madeincssr
14. dec 2023

No veď presieťkovať alebo prepáskovať (sú to také sklotextilné na to určené sieťky alebo pásky), to sa potom prestierkuje, prebrúsi a až potom maľovka. Tá sieťka resp. páska odoláva dilatáciám, aby v spojoch maľovka/stierka/omietka nepraskala. Lišty (kov, plast) sa dávajú skôr na vonkajšie rohy/hrany (špalety okolo okien...), aby boli dokonale rovné a ostré po celej dĺžke.

refly
14. dec 2023

Tiez odporucam sietku. Mne tiez puka malovka, jednu miestnost som sietkovala, bolo to 10 rokov dozadu a stale ani naznak puknutia. Bez toho to po premalovani do roka zase popuka.