Oprava akrylom: Ako dlho vydrží praskanie omietky?
Ahojte, nemáte náhodou niektorá skúsenosť s opravou akrylom? Ak áno, ako dlho to vydržalo ?
@madeincssr ďakujem. Jasne 🙂 ale toto je developerský projekt, tam sa takéto veci neriešia 😀
No veď to. Tak potom len vždy pred maľovkou vyspraviť stierkou, prípadné nerovnosti po vyschnutí prebrúsiť sieťkou.
@madeincssr keby som to v budúcnosti chcela riešiť radikálnejšou prerabkou, bola by možnosť tomu úplne predísť ? Počula som o nejakých lištách, ktoré sa dávajú pred stierkou
No veď presieťkovať alebo prepáskovať (sú to také sklotextilné na to určené sieťky alebo pásky), to sa potom prestierkuje, prebrúsi a až potom maľovka. Tá sieťka resp. páska odoláva dilatáciám, aby v spojoch maľovka/stierka/omietka nepraskala. Lišty (kov, plast) sa dávajú skôr na vonkajšie rohy/hrany (špalety okolo okien...), aby boli dokonale rovné a ostré po celej dĺžke.
Tiez odporucam sietku. Mne tiez puka malovka, jednu miestnost som sietkovala, bolo to 10 rokov dozadu a stale ani naznak puknutia. Bez toho to po premalovani do roka zase popuka.

Dobrí majstri všetky rohy a spoje práve z tohoto dôvodu presieťkujú alebo aspoň prepáskujú pred stierkovaním, brúsením a maľovkami. Akryl to na čas porieši, ale časom sa na tom drží špina a zvykne to zas popraskať.