icon

Orientačné ceny a inštalácia klímy do domu 200 m²

18. apr 2024

Ahojte 🙂 zaujímalo by ma koľko vás vyšla v posledných 2 rokoch klíma do domu. Cca 200m2 a vnútorné jednotky potrebujem 5-6 kusov. Mame zajednane obhliadky ale rada by som už skôr vedela, kde sa to cenovo pohybuje. A este ma zaujima ako to máte vnútri urobené? Zalistovane hadičky ci? Nevyznam sa v tom tak ma nevysmejte🙂 ďakujem krásne.

kiwi3
18. apr 2024

asi by som zvazila, ci fakt potrebujete 5-6 jednotiek. ak ano, tak treba ratat aspon 5 000.

kiwi3
18. apr 2024

pardon, zle som to vyratala, od 6000 vyssie + kabelaz. tak 7-8000 by som ratala.

minutka
18. apr 2024

My mame dom 230m2. Poschodovy. Klimu sme dorabali pred 5 rokmi. Kedze rodicia ju maju tiez v dome, vedela som presne co chcem a nechcem. Nasi maju jednotky umiestnene v izbach. Fuci im na hlavy a preto klimu uzivaju minimalne. Prip vychladia dom a vypnu. My mame iba 1 jednotku, vacsiu a silnejsiu. Umiestnili sme ju na chodbu na poschodie (kedze studeny vzduch klesa dole). Nie je sice urcena na vychladenie tak velkeho priestoru. Odporucali nam 2. No Nechcela som. Neznasam mat zapnutu klimu v izbe v ktorej sa pohybujeme. A fakt sme sa dobre rozhodli. V dome mame prijemne, nikomu nefuka priamo na telo, citit iba jemny chladnejsi vzduch. A pokojne ju mame zapnutu aj pocas dna kedy sme v dome. Nikomu to nevadi. Trubky a kable mame zasekane v stene. Predpripava nebola. Cize stavebny bordel okolo. Ale Aby to nespatilo, sme to uz spravili poriadne. A este som mala poziadavku umiestnit ju v strede domu tak, aby vonkajsia jednotka nebola vidno zo ziadnej strany. Hrozne to špati domy. 2 firmy nam povedali ze to sa neda (nechcelo sa im, lebo som mala komplikovane poziadavky. Ale viem ze vsetko sa da). Nasla som napokon firmu kt mi vyhovela a ozaj sme 5 r spokojni. Cenu uz ale nepamatam

belllinka
18. apr 2024

To bude drahé 🙂 Máte aspoň predprípravu?

melanta
18. apr 2024

Máme v každej miestnosti, máme stropnú kanálovú klímu. Aspoň myslím, že sa tak volá, musela by som sa opýtať muža. Inštalovali nám ju však priamo pri výstavbe domu, inštaluje sa to do stropu. Výhodou je, že nefúka na ľudí tak ako klasické klíma jednotky. Tam súhlasím s minutka, vadí aj mne, ak na mňa fúka. Ja však mám potrebu mať všade vychladené, takže klíma na chodbách by mi nestačila.

autor
18. apr 2024

@kiwi3 viem ze to bude drahé..preto si to dáme nacenit u 3 firiem. My nevieme v lete existovat. 32 stupňov vnútri v spálni kľudne aj 35 a nejde to vyvetrať. Uz sa trapime niekoľko rokov. Teraz obaja s muzom robíme home office. Čiže nás to tak ci onak vyjde lacnejsie ako sa presťahovať niekam inam. Bohužiaľ nieje iná cesta. 😏

autor
18. apr 2024

@minutka nad týmto sme uvažovali, že dat dve silnejšie jednotky pripadne jednu do spálne a ďalšiu na medzi poschodie aby ten studený vzduch mohol "lozit" po prízemi. Uvidíme co povedia na to odborníci. Prípravu nemáme a sekať do steny sa určite nebude dat keďže je to drevo dom..uvidíme toto si len ja myslím 😅 preto ma napadlo ze to budu nejak listovať. A vonkajšiu jednotku chceme len na jednej strane domu aby to nešpatilo. Mame pekný atypický dom takze to k tomu treba prispôsobiť. Ďakujem za tvoje odporucania🙏

autor
18. apr 2024

@melanta ahaa to je asi úplne iné keď to je pri stavbe domu.

minutka
18. apr 2024

@melanta mame 6 izbovy dom a z tejto 1 jednotky mame vychladeny cely dom. Vazne. Jedna z mala veci ktora nam vysla pri dorabani 😂 ale teda ak niekto stavia teraz novy dom, isto su uz ovela prepracovanejsie technologie. Napr ako mate vy. My sme stavali v 2010, mladi a neskuseni 🤪

autor
18. apr 2024

@minutka náš dom je tiez z tohto roku..cele nedomyslene v mnohých smeroch bohuzial😅

minutka
18. apr 2024

Za pochodu sa casto x az pride na to ako mohlo byt vela veci inak. Ale tak nevadi, ked “len” toto nas trapi 😁

slovenka753
18. apr 2024

jedna obycajna jednotka je cca 1000e ...

draik
18. apr 2024

Potrebujete jednu-dve multisplit jednotky. Ak fungujete doma, tak žiadne také, že jedna vnútorná jednotka do stredu. Neplatí veľmi, že sa chladný vzduch sám roznesie po dome. Poriadna klíma na nikoho nefučí, dajú sa nastaviť rôzne režimy a bez rušenia môže byť pustená aj v noci. Lepšia zostava bude tak minimálne 7000 e, podľa počtu jednotiek a dĺžky rozvodov.

autor
18. apr 2024

@draik multisplit jednotka je ta silnejšia co vychladi väčší priestor? My máme aj ten problém ze obývačka ktorá má cca 18m2 ma 7m strop.. a napadlo ma ze možno sa bude dat vonkajšia jednotka dat aj na strechu. Videla som to už na domoch, len neviem ci práve u nás to bude vhodné..a ďakujem 🙂

draik
18. apr 2024

Multisplit jednotka umožňuje napojiť na jednu vonkajšiu viacero vnútorných, ktoré môžu ísť súčasne.

kulumulu123
18. apr 2024

Kazda jednotka stoji cca 1000-2000 eur kus...

autor
18. apr 2024

@draik jaaj😊 ďakujem krásne za vysvetlenie

erikavesela
18. apr 2024

My mam 2 multisplity..na kazdy napojene 2 vnutorne jednotky....tiez mameobyvacku so 6,5 m stropom...z hornych poschodi nam steka studeny vzduch do obyvacky..my mame vonkajsie jednotky umiestnene na okapovom chodniku, takze sme jadrovo vrtali cez stropy v rohu miestnosti. Pred cca.7 rokmi nax to vydlo cca 9tis.

autor
18. apr 2024

@erikavesela ďakujem pekne. My to tiež tak chceme ze na jednej strane domu bude jeden a napojené na nej 2 vnutorne a na druhej strane domu druhý a tiež na ňom 2 vnútorné. Len plus potrebujeme ešte jedáleň a kuchyňa. A teoreticky do tej obývačky by to mohlo zhora "ztekat" plus z tej jedálne tiež by ten chladnú vzduch tam mohol prejsť. Zajtra príde pan tak budem múdrejšia.

tilly
18. apr 2024

@melanta stropné chladenie. To by som si dala do nového domu, len neviem, či sa to dá dať aj do už postaveného, ale aj na toto by som sa pýtala

bettie
18. apr 2024

@minutka a kde mate vonkajsiu jednotku, ked ju nie je vidno?

minutka
19. apr 2024

@bettie na strech. Ale z casti domu ktora nie je vidno ani zo zahrady ani z ulice

romana_h2000
20. apr 2024

Pekný deň. Odkiaľ ste? Napíšte nám na CoolSystems vašu doposiaľ najlepšiu cenovú ponuku a my vám ponúkneme ešte lepšiu 🙂

autor
20. apr 2024

@romana_h2000 zatiaľ je cenová ponuka za 2 veľké vnútorné jednotky a 2 vonkajšie 2 500€ a 3500€ 🙂 všetko v tom vrátane kabeláže.

romana_h2000
20. apr 2024

Ak by ste mali záujem, vedeli by sme spraviť obhliadku a dohodli sa na nejakej zaujímavejšej cene 🙂 v prípade záujmu môžete zanechať kontakt na:
info@coolsystems.sk

autor
20. apr 2024

@romana_h2000 dakujem 🙂 a ake značky ponúkate?

romana_h2000
20. apr 2024

Aux,vivax,samsung,daikin 😊