Ozónový čistič: Ničí pesticídy a hormóny v potravinách?
Máte skúsenosti? Naozaj to ničí aj pesticídy a hormóny v potravinách? Vdaka
Ahoj ja mam ozonovy generator, kupila som si ho pred x rokmi, mam ho velmi rada, synovi velmi pomaha, proti alergii na pel.
Tym, ze by to nicili hormony presvedcena nie som, alergeny, pesticidy, zapach, bakterie, virusy ano, ale hormony...
Som skepticka.
@mira0611 takze aj pesticidy? Lebo si to neviem predatavit. Ved tie postreky musia byt zazrate v ovoci, ci zelenine, nie?
@viestta tiez sa mi to nezda.No citam rozne recenzie a bolo tam spomenuté aj to.
Tento zazrak to vraj dokaze https://www.danielarau.sk/ozonovy-cistic-potravin/
Ale nezda sa mi to.
Akonahle citam Certifikovany kouc, tak mi svietia v hlave majaky...
@viestta presvedčila si ma 🤣 Nekupujem 😬
Ozón rozhodne ničí baktérie, vírusy a niektoré druhy húb a plesní. Mala by som pochybnosti, či domáci výrobca ozónu vyrobí také množstvo, čo skutočne má výrazný vplyv na množstvo mikroorganizmov v miestnosti. Ale to je len úvaha.
Ozón má silné oxidačné účinky, ale prečo by selektívne reagoval s hormónmi a pesticídmi v potravinách, keď má v okolí mnoho iných zlúčenín ktoré sú náchylnejšie na oxidáciu ozaj neviem.
Ako chemik hovorím nie.
Neviem co to vsetko nici, ale asi 9 rokov dozadu som bola na prednaske TCM a tam davali do takeho cistica (znacku ozaj neviem) kuracie kridla balene, znamy potravinovy retazec. Posobilo to asi 15-20 minut, neviem presne, ale z tych kridel vysla nechutna husta zlta pena. Som sa tesila, ze nejem maso 😀 samozrejme viem, ze aj nebio obchodove ovocie zelenina na tom nie su o nic lepsie, to len tak, btw. Doma to ale nemam.
@olivierko229 zlta pena v ozone by vysla aj z tej najbio-najnatur-najeko chovanej sliepky. To je proste oxidacny ucinok ozonu.... A s velkou pravdepodobnostou aj z tvojej ne-eko uhorky
@viestta neviem, nebudem sa hadat, myslim ale, ze z uhorky by si nedostala az taky sajrajt. Vieme vsetci, co sa do masa dava. Aj keby to vytahalo vsetky konzervanty uz je to plus, ci chces ci nechces. Ale ano, keby som to chcela naozaj predavat, dam spravit rozbor. Zaplatit par rozborov je pre firmu nic a mali by ruklapny dokaz. Ked ho nemaju, tazko povedat, preco ho nemaju..
@olivierko229 a teraz sa hlboko zamysli: Ako by ten kyslik vedel v tej zmesi roznych chemickych latok rozlisit, ze toto je konzervant, toto je umely hormon a toto je pesticid co sliepka zozrala v krmive? Ako by vedel, ze ma v tom mase nechat len dobre bielkoviny a ostatne prirodzene latky?
@zuzliq to uz vyssie popisala a ona je chemik
Rolluj dole na stránku a kuk cennik mentoring a kouching a uvidíš na čom ta stranka zarába
@viestta tak vedel by to na zaklade rozdielnej chemicke vazby predsa. Tak ako sa z amygdalynu uvolnu kyanid len za pritomnosti betaglukozidazy, ktora sa hojne vyskytuje v rakovinotvornych bunkach, v normalnych nie a preto sa marhulove semienka uzivaju pri karcinogennych ochoreniach. A takychto prikladov je miliarda. Zas nerobme z toho ozonu sarlatanstvo. Iste jeho ucinky su vedecky overene.
@olivierko229 tak dobre, rozozná desiatky hormónov, desiatky konzervantov a stovky pesticídov. Geniálny vynález, škoda, že ho nepoužívajú uz v masokombinatoch, hneď by bolo všetko mäso bio
@olivierko229 popísaný pokus (na povrchu potravín bude žltá pena) nemá nič s "čistením" potravín. Produktom rozkladu hormónov či pesticídov nie je žltá pena. A prečo na povrchu? Veď tieto látky sa nenachádzajú na povrchu.
Ak by išlo o seriózne informácie, neukazovali by ich ľuďom na prezentácii ako "kúzelnícku" atrakciu.
Existovali by vedecké dokumenty, kde by si sa dočítala, koľko uvedených látok obsahoval subjekt pôvodne, koľko ozónu naň pôsobilo a aký kol výsledok. Boli by popísané analytické metódy, limity stanovenia, spôsob výberu vzoriek, počet opakovaní. Veľmi pravdepodobne by pokus bol robený s rôznymi množstvami ozónu.
@zuzliq nespominala som konkretne hormony a pesticidy. Myslim, ze koho tato tema zaujima, pohlada si odborne clanky. A btw, niektore skupiny pesticidov /hormonov ostavaju naviazane na proteiny vo vrchnych castiach pletiv ci tkaniv. Neviete dokazat zlozenie tohto vylucku, ci uz v prospech alebo neprospech ozonizatora. Autorka si ho moze kupit a dat si spravit rozbor, ak ju to zaujima a potom sa dozvieme. To ze to nefunguje, je len vas neodborny nazor, tak ako moj, ze to nieco robi.
@olivierko229 rozbory, testy by si hadam mal spravit vyrobca a dolozit nimi zakaznikom funkcnost zariadenia. Ci?
@viestta ano mal. Pozri, nemam uz pristup na platene vedecke clanky, len narychlo som nasla knihu Ozone in Food Processing, stoji takmer 300 e a v abstrakte sa spomina rola ozonu pri deaktivacii rezidui pesticidov. Snazim sa povedat, ze ano, moze mat taketo vlastnosti, treba si to proste nastudovat.
@olivierko229 zakaznik nema co prehladavat vedecke clanky, on ma dostat ucelenu informacu od vyrobcu alebo od predajcu. Tolko k tomu
@viestta zavisi od produktu. Mala som pracku Whirpool a jej eko program ci bol eko neviem. Az pri Bosch som sa docitala v prirucke pre uzivatela realne hodnoty spotreby energie a vody pre kazdy cyklus.
Mne sa paci, ze to autorka riesi, mozno nema moznost pestovat si vlastnu stravu a hlada moznosti. Dufam, ze zisti nieco zaujimave a da potom vediet 🙂
@mira0611 Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, rozmýšľame nad kúpou generátora ozónu, len niekde sa muž dočítal, že to môže spôsobiť koróziu kovu? A ak by sme to chceli použiť v kuchyni je tam toho dosť a máme aj vstavané spotrebiče, tak či máte s tým prax, keďže to používate už roky?
@pympa absolutne som si nevsimla, ze by mi nieco zkoroziovalo. Sem tam aj rastliny zabudnem na okne v kuchyni a nic im nie je. Samozrejme drzim sa navodu, ze im to nerobi dobre.
Mam to rada, najme ked syn ma silne sople od alergie. 2 dni je uplne bezpriznakovy a potom sa to pomaly stupnuje na horsie a horsie. Vyhladam Vam cislo na pana od ktoreho som to kupila, ak mate zaujem.

Ako by mohol trojmocny kyslik znicit hormony a pesticidy? To bude rovnaka c.h.ujada ako deaktivator ciarovych kodov...