icon

Pákový verzus automatický kávovar

marian1967
25. feb 2025

Zdravím, rozhodol som sa kúpiť kávovar, poraďte nejaký, konkrétne nejakú značku, rozmýšľam nad pákovým. Má zmysel pákový alebo radšej automat?

Strana
z2
madeincssr
25. feb 2025

@marian1967 ak nie si extremny kavovy fajnsmeker (silne kavy bez, alebo takmer bez cukru a mlieka, pozadujes hustu cremu), tak zacni lacnym pakovym (napr. DeLonghi) a nejakym slusnejsim mlyncekom. Budes experimentovat s druhmi zrnkovej kavy (povod/znacka, zlozenie arabica/robusta, stupen prazenia), stupnom mletia a mnozstvom (davkou) a najdes si svoju chut.
Kamarat kedysi davno kupil rodicom na Vianoce automat DeLonghi za 1000€ s napenovacom mlieka a ked zistil, ze to mlieko si v pohode napenis parnou dyzou na pakovom za 50€ (ked sa to naucis), tak vravel ze uz by taky zbytocne drahy nekupoval.

lusilla
25. feb 2025

@marian1967 ano to bol set, mlyncek bol zvlast samostatny spotrebic ale kupovali sme to ako set, no a ked sa pokazil kavovar, isiel do servisu, odpisali ze uz nie je mozna oprava a vratia nam peniaze, nasledne predajca odpisal ze ok dobre ale musite vratit aj ten mlyncek, chceli sme sa dohodnut ze nech nam ho nechaju (ved co budu robit s pouzivanym kusom okrem toho to je vec co proste vidis ze je zaspineny) ale nedalo sa, tak sme ho vratili.

ukulela
25. feb 2025

@marian1967 ja mam samé, kupovala som tuším 5 rokov dozadu, základná najjednoduchšia páka. Mlynček osobitne. Stal tuším 400, nie viac. Možno menej. Spokojnosť. Celý kovový.

ramzesa
25. feb 2025

@marian1967 Sage má aj lacnejšie. My máme ešte keď boli pod zn. Catler. Ja som s ním ozaj veľmi spokojná. Snáď sa kvalitou nezmenili. Spraví dobrú kávu aj z Popradskej 😀.

marian1967
autor
25. feb 2025

@ramzesa rozmýšľam že kúpim Sage.

ukulela
25. feb 2025

@marian1967 mam tam preklep, aj ja mam Sage... najnižšiu radu, páka, tryska na mlieko, tri gombíky. Mne to stačí a som spoko. Radila som sa s kávičkarom pri kúpe.

marian1967
autor
25. feb 2025

@ukulela a mlynček aký, tiež Sage?

ramzesa
25. feb 2025

@marian1967 ja som mlynček našla ešte zn. Catler za ozaj dobrú cenu. Tak snáď sa mu nič nestalo tým "čakaním" na sklade 🤔.

@ukulela áno, aj ten môj je taký jednoduchý a slúži už 7 rokov. Dúfam, že ešte dlho bude.

ukulela
25. feb 2025

@marian1967 mlyncek z lacnejsich, len som davala pozor, nech je s mlecimi kamenmi, nie s nozmi. to som nejako neriesila 🙂

ukulela
25. feb 2025

@marian1967 kavovar mam tento - uz sa nepredava, ale maju stale v tejto verzii - bez mlynceka s tryskou celokovovy, ale uzsi ... ja som chcela aj cely kovovy, aby krajsie vyzeral na linke
https://www.nay.sk/sage-bes810-strieborne-pakov...

ramzesa
25. feb 2025

@marian1967 Catler má ešte jeden dostupný. Tak snáď mu na kvalite neubralo, že pravdepodobne bol na sklade dlhšie 🤔. Neviem presne, kedy prešli pod Sage alebo ako to majú zmanažované.
A áno, mlecie kamene. Nože sú na figu.

ramzesa
25. feb 2025

@ukulela môj vyzerá presne tak isto 😀. Škoda, že sa už nepredáva. Mne ho tiež kávičkar poradil 😀.

tocn
26. feb 2025

@marian1967 pákový lepšia pena, baví ma ručne mliet kávu. Tie 10 sek ma nezabiju

marian1967
autor
26. feb 2025

@tocn aj mňa na kávu si treba nájsť čas, pitie kávy to má byť rituál a nie prekotím to do seba a utekám.

Strana
z2