Pákový verzus automatický kávovar
Zdravím, rozhodol som sa kúpiť kávovar, poraďte nejaký, konkrétne nejakú značku, rozmýšľam nad pákovým. Má zmysel pákový alebo radšej automat?
@marian1967 ano to bol set, mlyncek bol zvlast samostatny spotrebic ale kupovali sme to ako set, no a ked sa pokazil kavovar, isiel do servisu, odpisali ze uz nie je mozna oprava a vratia nam peniaze, nasledne predajca odpisal ze ok dobre ale musite vratit aj ten mlyncek, chceli sme sa dohodnut ze nech nam ho nechaju (ved co budu robit s pouzivanym kusom okrem toho to je vec co proste vidis ze je zaspineny) ale nedalo sa, tak sme ho vratili.
@marian1967 ja mam samé, kupovala som tuším 5 rokov dozadu, základná najjednoduchšia páka. Mlynček osobitne. Stal tuším 400, nie viac. Možno menej. Spokojnosť. Celý kovový.
@marian1967 Sage má aj lacnejšie. My máme ešte keď boli pod zn. Catler. Ja som s ním ozaj veľmi spokojná. Snáď sa kvalitou nezmenili. Spraví dobrú kávu aj z Popradskej 😀.
@ramzesa rozmýšľam že kúpim Sage.
@marian1967 mam tam preklep, aj ja mam Sage... najnižšiu radu, páka, tryska na mlieko, tri gombíky. Mne to stačí a som spoko. Radila som sa s kávičkarom pri kúpe.
@ukulela a mlynček aký, tiež Sage?
@marian1967 ja som mlynček našla ešte zn. Catler za ozaj dobrú cenu. Tak snáď sa mu nič nestalo tým "čakaním" na sklade 🤔.
@ukulela áno, aj ten môj je taký jednoduchý a slúži už 7 rokov. Dúfam, že ešte dlho bude.
@marian1967 mlyncek z lacnejsich, len som davala pozor, nech je s mlecimi kamenmi, nie s nozmi. to som nejako neriesila 🙂
@marian1967 kavovar mam tento - uz sa nepredava, ale maju stale v tejto verzii - bez mlynceka s tryskou celokovovy, ale uzsi ... ja som chcela aj cely kovovy, aby krajsie vyzeral na linke
https://www.nay.sk/sage-bes810-strieborne-pakov...
@marian1967 Catler má ešte jeden dostupný. Tak snáď mu na kvalite neubralo, že pravdepodobne bol na sklade dlhšie 🤔. Neviem presne, kedy prešli pod Sage alebo ako to majú zmanažované.
A áno, mlecie kamene. Nože sú na figu.
@marian1967 pákový lepšia pena, baví ma ručne mliet kávu. Tie 10 sek ma nezabiju
@tocn aj mňa na kávu si treba nájsť čas, pitie kávy to má byť rituál a nie prekotím to do seba a utekám.

@marian1967 ak nie si extremny kavovy fajnsmeker (silne kavy bez, alebo takmer bez cukru a mlieka, pozadujes hustu cremu), tak zacni lacnym pakovym (napr. DeLonghi) a nejakym slusnejsim mlyncekom. Budes experimentovat s druhmi zrnkovej kavy (povod/znacka, zlozenie arabica/robusta, stupen prazenia), stupnom mletia a mnozstvom (davkou) a najdes si svoju chut.
Kamarat kedysi davno kupil rodicom na Vianoce automat DeLonghi za 1000€ s napenovacom mlieka a ked zistil, ze to mlieko si v pohode napenis parnou dyzou na pakovom za 50€ (ked sa to naucis), tak vravel ze uz by taky zbytocne drahy nekupoval.