icon

Perie práčka Gorenje skutočne vyše 3 hodín?

2. sep 2025

Dobrý večer dámy snáď mi poradíte. Mama kúpila práčku značky gorenje. Teraz mi poslala navod. Je reálne že perie práčka vyše 3 hodín? Na starej pralo max hodinu aj 45 minút. Prikladám návod.

Perie práčka Gorenje skutočne vyše 3 hodín?Perie práčka Gorenje skutočne vyše 3 hodín?
autor
2. sep 2025
patka06
2. sep 2025

áno, mám síce Eletrolux, ale tiež je tam taký šialený program na viac ako 3 hodiny.
Za 6 rokov som ho ani raz nepoužila

autor
2. sep 2025
@patka06

áno, mám síce Eletrolux, ale tiež je tam taký šialený program na viac ako 3 hodiny.
Za 6 rokov som ho ani raz nepoužila

@patka06 a ktorý používate? Najhoršie je že na programe 40-60 je vyše 3 hodín. To si človek má akože vybrať či bude prať na 40-60? Na starej bolo zvlášť aj 40 aj 60 program

patka06
2. sep 2025
@anonym_autor

@patka06 a ktorý používate? Najhoršie je že na programe 40-60 je vyše 3 hodín. To si človek má akože vybrať či bude prať na 40-60? Na starej bolo zvlášť aj 40 aj 60 program

@anonym_autor Mám možnosť voliť pri jednotlivých programoch teplotu
Najčastejšie používam 40 Stupňov - perie 40 minút
60 nepoužívam
periem ešte na 90, to trvá 2 hodiny

minenkaa
2. sep 2025

Nedala skrátiť čas programu,ja mám na to extra gombik

babushkaem
2. sep 2025

mne sa paci ten 15min progrma, ktory trva 30 min :D

viestta
2. sep 2025

@anonym_autor ma tam mix program na kratsie pranie. 9 z 10 prani periem aj ja na mix, zhruba za hodinu a pol.

viestta
2. sep 2025
@babushkaem

@babushkaem 15 minut perie, zvysok placha

anonym_dc8e81
2. sep 2025
@babushkaem

@babushkaem tam je 15° a nie 15 m 🤦‍♀️

anonym_80f938
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj ja mám Gorenje a periem väčšinou na programe mix na 40ke na 1hod a 20min,alebo na 60tke na 1hod a 52min.

anonym_20aa6d
2. sep 2025

Keď budete otáčať tým gombíkom tak na displaji bude ukazovať teplotu aj čas prania.. a určite tam bude aj kratšie pranie

ivuska00
2. sep 2025

Hmm....ja mám tiež gorenje, trochu iné programy, ale vždy, keď si zvolím program, práčka si vždy najskôr odváži prádlo (čas sa mení). Eco je dlhý program, to je pravda.
Ale väčšinou perie niečo vyše hodiny, ak mám menej prádla cca 45min (nastaví si sama).
A pozri, či na čiernom displeji nie je tlačítko (také šípky s hodinami) - tam sa dá tiež znížiť čas prania.

autor
2. sep 2025

Ďakujem vám všetkým🙂)))

babushkaem
3. sep 2025
@anonym_dc8e81

@babushkaem tam je 15° a nie 15 m 🤦‍♀️

@anonym_dc8e81 nie, teplota tam je 40 stupnov, a čiarka nad 15 znamená minúty

anonym_6331a1
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to snas nezavisi od znacky, ale od programu,ci??

simca06022011
3. sep 2025

zalezi to na programe ktory vyberiete.. bezne dnes pracky maju 3h programy, moja ich ma viac... najma bavlna atd, napr. kvoli uspore vody, energie myslim. plus pri kazdom mozes mat moznost zvolit rychlejsi program /skratenie atd.. a to som mala asi na kazdej pracke..
Inak vies, ze sem mozes normalne fotky zavesit a nie fotky "dispeja" ? toto sa neda ani normane citat

autor
3. sep 2025
@simca06022011

zalezi to na programe ktory vyberiete.. bezne dnes pracky maju 3h programy, moja ich ma viac... najma bavlna atd, napr. kvoli uspore vody, energie myslim. plus pri kazdom mozes mat moznost zvolit rychlejsi program /skratenie atd.. a to som mala asi na kazdej pracke..
Inak vies, ze sem mozes normalne fotky zavesit a nie fotky "dispeja" ? toto sa neda ani normane citat

@simca06022011 fotky som hodila aj do komentárov nech sa to dá zväčšiť a pozrieť

adreena
3. sep 2025

Ale veď všetky moderné práčky už takto majú dlhé Eco programy. Sú založené na tom,.že minú oveľa menej elektriny aj vody, lebo využívajú to, že prádlo je dlhšie vo vode namocené. Krátke hodinové programy sú neekologicke. Rovnako pri umyvackach riadu. Ja všade využívam dlhé trojhodinové programy. Ja práčku večer nalozim, dám odložený štart a ráno mám opraté a je mi šumafuķ, či to prala hodinu alebo päť.

adreena
3. sep 2025

A presne mám Gorenje práčku, Eco program má max 3 hod 15 min, ale ono si to reálne skracuje tá práčka počas prania, podľa množstva oblečenia a pod.