icon

Philco umývačka: Ako riešiť chybu E5?

dada0902
12. mar 2024

Zdravím dnes my vyhodilo na umývačke chybu E5 ostala tam voda vodu som odstránila umyla a stále mi to ukazuje túto chybu neviete poradiť ako postupovať ďakujem

aalt
12. mar 2024

E5 je podla netu chyba pretecenia. Vtedy by mala umyvacka zavriet privod vody (ak to vie) a zapnut stale odcerpavanie (takze v umyvacke by nemala voda ostat).
Na dne umyvacky (nie tam kde davas riad, ale pod tym) je senzor pretecenia (zvycajne plavak), ak tam natecie voda, zopne ho a hlasi takuto chybu. Musis minimalne odstranit vodu tam. A samozrejme odstranit pricinu, ako sa tam ta voda dostala. To moze byt, ze uz v rozvodoch niekde poriadne netesni a tecie, ale aj napr. ja som mal, ze v dvierkach umyvacky bola spina a pocas umyvania netesnili a pretekali.

aslana
11. jan 2025

@dada0902
Ahoj ,aka nakoniec bola chyba? Ako ste to vyriešili? Lebo mne dnes vyhodilo túto chybu a neviem co mam čakať 🙈🤯 dakujem

dada0902
autor
11. jan 2025

@aslana ahoj tak zavolali sme známemu ten rozobral umývačku a vo filtri sme mali nejaký úlomok asik keď sa umývalo sa niečo odlomilo tak to skončilo tam tak našťastie to opravil asik sa aj vám niečo tam dostalo ono to bolo niekde vo vnútri tak to bude treba rozobrať