Plastové verzus hliníkové rolety na balkón
Ahojte, prosím, pomôžte mi rozlúskať dilemu.
Chcem si dať "uzatvoriť " balkón roletami, avšak, neviem sa rozhodnúť medzi klasickými - plastovými a hlinikovými.
Plastové sme mali, boli fajn, prepustili svetlo, avšak po pár rokoch zožltli, začali sa oddeľovať od seba, krúpy nám ich zničili (urobili sa diery).
Pani v obchode ma presviedčala na hliníkové, no bojím sa, či nebudú robiť hluk (sme v bytovke, kde sú balkóny v spálni, čiže chcem brať ohľad aj na iných ľudí). Taktiež sa bojím, aby neblokovali slnko, čiže balkón by bol bez prirodzeného svetla.
Ale na druhej strane ma láka dlhšia životnosť :D
Váš pohľad?
Ďakujem
@anonym_autor My máme plastové už druhé a veľmi rýchlo sa zničili tie motúzy. Úplne skoro a nakoľko mám kvety ,používala som ich v zime hlavne. Keď som odstránila kvety a má to výhody, lebo balkón v zime je u mňa špajza aj chladnička a suším aj prádlo. A kvôli prádlu som často s nimi manipulovala.A keď boli zatiahnuté tak sme mali tmu v obývačke.
Prvé sme mali zatemňovacie,zničila ich búrka .Druhé priesvitné a ako píšem veľké vetry ,búrky, slnko ich dosť zničili. Dávala som opravovať 30 € jedna a časom opäť nejdú vytiahnuť. Na stredné si urobili hniezdo vtáky a začali šoiniť tak muž musel hniezdo odstrániť na jeseň dať latky. Takže momentálne funkčná iba jedna. Bola to zbytočná investícia. Už by som také nechcela.
A nerozmyslala si nad vonkajsimi zaluziami? My ich mame na 2oknach + balkon ( loggia). Svetlo si vies regulovat, v lete ,ked ich mame stiahnute, tak je to citit.(JZ strana, slnko od obeda az do vecera)
Mame na rucne ovladanie, ale vobec mi to nevadi
@anesim My sme si tiež dali na dve okná a lepšie v lete ako klíma.
ak sa rozhodujes, ci plastove alebo hlinikove, tak isto budu lepsie hlinikove. su kvalitnejsie a dlhsie vydrzia. ale napada mi este jedna moznost. vola sa to screenove rolety. my sme ich pozerali cez isotru, robime si na ne zalusk.

A nerozmyslala si nad vonkajsimi zaluziami? My ich mame na 2oknach + balkon ( loggia). Svetlo si vies regulovat, v lete ,ked ich mame stiahnute, tak je to citit.(JZ strana, slnko od obeda az do vecera)
Mame na rucne ovladanie, ale vobec mi to nevadi